دولت و ارسال لایحه حذف کلمه”عمومی”از اساسنامه

به گزارش “ورزش سه” با توجه به ایرادات اعلام شده از سوی فیفا، فدراسیون فوتبال ایران فرصت چندانی تا تصحیح این ایرادات در اساسنامه خود ندارد و در صورت عدم انجام این تصحیح، می‌تواند فوتبال ایران به تعلیق کشانده شود؛ در حال حاضر، پروسه تصویب اساسنامه به مجلس شورای اسلامی رسیده و مهم‌ترین مسئله ویرایش بند یک اساسنامه و حذف عبارت دولتی و عمومی بوده که هنوز به انجام نرسیده است.

 

احمد راستینه نماینده مردم تهران و رئیس کمیته تربیت‌بدنی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگاران صحبت‌های مهمی را درباره اصلاح اساسنامه به زبان آورد که در ادامه می‌خوانید:

 

در بودجه ۱۴۰۱ توجه ویژه‌ای به ورزش خواهیم داشت

چون در فصل بودجه هستیم و بودجه به مجلس آمده، هم خدمت همکاران عزیزم در مجلس عرض می‌کنم و هم خدمت به ریاست محترم مجلس، سال گذشته مجلس قدم بلندی برای حمایت از ورزش برداشت؛ خوشبختانه کمک‌های خوبی به حوزه ورزش انجام شد اما ما برای ۱۴۰۱ باید اقدام ویژه در حمایت از ورزش کشورمان انجام دهیم. بارها گفته‌ام که تک تک قهرمانان ورزشی پرچمداران عزت و شرف ایرانی هستند و ما باید حمایت کنیم، حمایت از ورزش و سرمایه‌گذاری در آن، پیامش عزت و استقلال ایران اسلامی است. تمام تلاش خودمان را در لایحه ۱۴۰۱ خواهیم کرد که انشالله کمک ویژه به جامعه ورزش کشور شود. خوشبختانه وزارت ورزش و وزیر محترم آقای سجادی برنامه‌ریزی خوبی را آغاز کرده‌اند، من مطمئنم که آثار و نتایج آن آرام آرام در ورزش کشور مشخص خواهد شد.

 

دولت لایحه حذف واژه «عمومی» را از اساسنامه فدراسیون فوتبال داده است

الان آنچه که قانون است، فدراسیون‌ها یک نهاد عمومی غیردولتی مستقل هستند که مجامع آن‌ها برای‌شان تصمیم می‌گیرند؛ در مجامع‌شان رأی‌گیری می‌شود، رئیس فدراسیون تعیین می‌شود و آن‌چه نیاز فدراسیون‌هاست در قالب نهاد عمومی غیردولتی مستقل انجام می‌شود. اساساً دولت یک لایحه را به مجلس ارائه داده و خواسته بند یک اساسنامه تغییر کند و از نهاد عمومی غیردولتی مستقل، واژه «عمومی» حذف شود.

 

ما رده مستقل خصوصی نداریم که از دولت بخواهد ردیف بودجه بگیرد!

اینجا اختلاف سر چیست؟ اختلاف سر این است که در قانون ما رده‌ای به عنوان خصوصی مستقل که از دولت بتواند ردیف بودجه بگیرد وجود دارد. یعنی ما یا نهاد خصوصی داریم کامل یا نهاد دولتی، ما برای این‌که فدراسیون مشکل استقلال نداشته باشند، آن‌ها را نهاد عمومی غیردولتی تعریف کردیم. تمام اختیارات یک نهاد خصوصی را دارند، این پیام روشنی است که به فدراسیون‌های جهانی داده شده است و خود آن‌ها هم می‌دانند که در کشور ما فدراسیون‌ها هیچ بن‌بستی ندارند.

این‌که دوستان اصرار به تصویب اساسنامه دارند، در اختیار من نیست

اما از آن‌جایی که دولت درخواستی داشت که ما در مجلس بررسی کنیم، ما بررسی را شروع کردیم اما این‌که دوستان اصرار دارند که حالا الزاماً این بند در مجلس باید تصویب شود، از اختیارات من نیست. من به عنوان یکی نماینده وظیفه دارم در کمیسیون تخصصی آن را بررسی کنیم و اگر در آنجا تصویب شد به صحن بیاید و اگر در صحن تصویب به شورای نگهبان برود و مغایرت با شرع و قانون اساسی تصویب شد، این بند تغییر کند.

 

نمی‌شود ظرف یکسال دو لایحه متفاوت در یک موضوع را تصویب کرد

سال گذشته لایحه‌ای که ۱۳ سال باقی مانده بود، اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان؛ ۱۳ سال بلاتکلیف بود اما ما در مجلس شورای اسلامی سال گذشته این را تصویب کردیم و وزارت ورزش و جوانان صاحب قانون شد، در آن قانون توضیح داده شده که ماهیت فدراسیون‌ها چیست. این را چه کسی آورده؟ لایحه‌ای است که دولت گذشته به مجلس آورد و تصویب شد. نمی‌شود ظرف یکسال شما لایحه بیاورید و بگویید که پارسال این را تصویب کردید و امسال باید این را تصویب کنید.

 

اگر اساسنامه اصلاح شود، نمی‌توانیم برای فدراسیون‌ها بودجه‌ای از دولت تعریف کنیم

ما حرف‌مان چیست، این است که شما خلأ قانونی ندارید چون فدراسیونی مستقل هستید و مجمع عمومی دارید، دولت در تصمیمات شما دخالت نمی‌کند و نه تنها دخالت نمی‌کند، که از شما پشتیبانی و حمایت کرده است. الان شما بیایید این بخش را بردارید، چه اتفاقی می‌افتد؟ ما می‌خواهیم در بودجه ردیف برای فدراسیون‌ها بگذاریم که نمی‌توانیم چون قانون نمی‌گذارد. در حالی‌که الان به عنوان نهاد عمومی غیردولتی مستقل، هم مزایای یک نهاد خصوصی مستقل را می‌برند و هم از پشتیبانی دولت بهره‌مند هستند.

آقای عزیزی‌خادم، سوادی حقوقی‌ات را افزایش بده!

آقای عزیزی‌خادم که ایشان رئیس فدراسیون فوتبال هستند، من به ایشان توصیه می‌کنم که مقداری سواد حقوقی‌شان را افزایش بدهند؛ من حتی دیدم که در رسانه‌ها مشاور حقوقی ایشان نامه سرگشاده‌ای زده است، که این نامه سرگشاده دیگر خیلی جالب بود. اولاً شما می‌دانید که مراحل و فرآیند تصویب قانون این‌گونه نیست که شما خواسته‌ای را به مجلس بدهید و بگویید باید این را قانون کنید. کسی که خودش حقوقی است، باید بداند که فرآیند حقوقی قانون‌گذاری خیلی روشن است. نکته دوم آقای عزیزی‌خادم می‌داند که فدراسیون فوتبال سالیان متمادی با نهاد عمومی غیردولتی تحت تصمیمات مجمع‌اش اداره شده و الحمدالله افتخارات خوبی هم کسب شده و الان هم در آستانه اعزام به جام جهانی هستیم.

 

چرا پیام غلط به فیفا می‌دهیم؟

این‌که چرا حاشیه‌ها را مطرح می‌کنیم و پیام غلط به فیفا می‌دهیم، من به شما رسانه‌ها گفته‌ام و بازهم می‌گویم و شما حتما این پیام را به فیفا منعکس کنید، فیفا می‌داند اولاً در کشور ما بن‌بست قانونی وجود ندارد، دوماً فدراسیون نهاد مستقل است و کاملاً اختیارات بخش خصوصی را دارد و از آن دارد استفاده می‌کند. دولت در فدراسیون دخالتی ندارد و فدراسیون فوتبال ما براساس تصمیمات مجمع‌اش در حال اداره شدن است. حالا رئیس فدراسیون اصرار دارد که ما باید الزاماً یک بند اساسنامه را تغییر دهیم، این اصرار یک فرد است؛ در فرآیند قانون‌گذاری باید ببینیم در مجلس چه فرآیندی را طی می‌کند، مزید بر این‌که عرض کردم که سال گذشته قانون شرح وظایف، اهداف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان در ۱۴ آذر تصویب شده است.

 

در فضایی آرام موضوع را بررسی می‌کنیم

شما نمی‌توانید ظرف یکسال مجدداً بیایید و بگویید که همین قانون را تغییر بده و این غلط است و اصرار بر این غلط هم غلط است و دوستان حاشیه‌سازی نکنند. مجلس در فضایی آرام به وظیفه قانونی‌اش عمل کرده و عمل خواهد کرد، آن‌چه نیاز ورزش ما است الان وجود دارد و انشالله این درخواست هم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

انتظار دارم دوستان بر این مسئله اصرار بی‌جا نکنند

فیفا که در جایگاهی نیست که برای ما تعیین‌تکلیف کند، فیفا براساس قوانین داخلی کشورها به همه کشورها احترام می‌گذارد؛ این‌که آقایان می‌گویند وقت نداریم، حرف غلطی است! الان فدراسیون فوتبال براساس اساسنامه‌اش و شرح وظایف و اختیارش، یک نهاد عمومی غیردولتی مستقل که تعریف شده، ما نهاد مستقل خصوصی بودجه‌بگیر از دولت را گفته‌ایم نهاد عمومی غیردولتی، به این شفافی. حالا این‌که ما بخواهیم آن را تغییر بدهیم و کلمه عمومی را حذف کنیم، باید در تمام فرآیند قانون‌گذاری آن را اصلاح کنیم. چطور به بخش خصوصی بودجه دولتی بدهیم؟ اصرار بر این موضوع، اصرار غلطی است و انتظارم این است که بر این مسئله اصرار نکنند.

 

بودجه کمیته پارالمیپک حذف نشده است

دولت برای این‌که فرآیند نظارت را شفاف کند، برخی سرفصل‌ها را ادغام کرده است؛ لایحه تازه آمده به مجلس و باید در کمیسیون‌ها و صحن بررسی شود، فرآیند کاملاً سخت و طولانی دارد، مطمئنا هر تصمیمی بگیریم برای کمک به ورزش کشور خواهیم گرفت.

نماینده مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را درباره تغییر اساسنامه فدراسیون فوتبال ارائه کرد.