اعلام نتایج نخستین فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و بنیاد ملی علوم طبیعی چین
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) نخستین فراخوان مشترک INSF و NSFC در اردیبهشت ماه امسال در سه حوزه ریاضیات، علوم زیستی و علوم مواد اعلام شد. دراین فراخوان که با استقبال گسترده جامعه پژوهشی دو کشور مواجه شد، بالغ بر ۲۶۲ پیشنهادیه طرح پژوهشی به صندوق ارسال شد.
بنا بر این گزارش ۲۱۷ پیشنهادیه به صورت مشترک از سوی ایران و چنین داوری شدند. فرایند ارزیابی علمی این پیشنهادیهها در ایران با همکاری ۳۷۹ عضو هیأت علمی ایرانی که در هیچیک از طرحهای پیشنهادی مشارکت نداشتهاند صورت گرفت و در نهایت، برترین طرحهای فراخوان با جمع بندی نظرات داوری صندوق و NSFC برگزیده شدند.
خاطر نشان میسازد علیرغم آنکه در ابتدای فراخوان صرفاً حمایت از ۱۵ طرح پژوهشی در دستور کار صندوق و NSFC قرار داشت، با توجه به تعداد و کیفیت بالای پیشنهادیه های دریافتی، ۲۷ طرح پژوهشی شامل تمامی پیشنهادیه هایی که درهر دو کشور امتیاز بالای داوری را دریافت کردند به تصویب هر دو سازمان رسید.
جهت مشاهده نتایج فراخوان اینجا را کلیک کنید.
مراحل ارزیابی فراخوان مشترک با NSFC:
۱_بررسی اولیه پروپوزالها: ۲۶۲ پروپوزال دریافت شده در فراخوان در ایران بررسی اولیه شده و۴۵ پروپوزال به دلیل عدم ارسال به کشور چین یا مغایرت اطلاعات ایران به داوری ارسال نشد.
۲_تشکیل کمیتههای ارزیابی: برای هر یک از حوزههای فراخوان، کمیتهای متشکل از برترین اساتید آن حوزه در صندوق تشکیل شد؛ اعضا کمیتهها در هیچیک از پروپوزالها مشارکت نداشتهاند.
۳_تعیین داور: اعضا کمیتههای ارزیابی، طی چند جلسه، برای هر یک از طرحهای فراخوان حداقل سه داور علمی را تعیین کردند. داوران در هیچیک از طرحها مشارکت نداشتهاند. ۳۷۹ عضو هیأت علمی کشور به عنوان داور در این فراخوان با صندوق همکاری داشتهاند.
۴_ارزیابی علمی: ارزیابی علمی طرحها توسط داوران برگزیده و از طریق سامانه طرحهای پژوهشی صندوق انجام شد. داوری به صورت ناشناس انجام شده وامکان پرسش و پاسخ میان داور و مجری از طریق سامانه فراهم بوده است. داوران بر اساس معیارهای زیر طرحها را ارزیابی کردهاند:
اهمیت حضور تیم خارجی در طرح
اولویت طرح پژوهشی
توانمندی مجریان برای انجام طرح
روش تحقیق طرح
نوآوری طرح
خروجیهای پیشبینیشده برای طرح
۵_جمع بندی نظرات داوران توسط کمیتههای ارزیابی: کمیتههای ارزیابی طی حداقل یک جلسه، نظرات داوران را در سامانه صندوق مطالعه کرده و نهایتاً طرحهای برتر هر حوزه را مشخص کردند. در شرایط برابر، طرح پژوهشگران شهرستان به تهران اولویت یافت.
۶_تبادل نظر با سازمان خارجی و جمع بندی نهایی: نتایج داوری ایران و چین تبادل شده و آن دسته طرحهایی که در هر دو کشور حائز امتیاز داوری بالا بودهاند به عنوان طرحهای برگزیده فراخوان مشخص شدند.
انتهای پیام/