از سیر تا پیاز فریم ورک لاراول در جاب تیم
ما برای داشتن و طراحیکردن سایت مدنظر نیازمند اطلاعات نسبتا پیشرفته در زمینه برنامهنویسی میباشیم. یکی از فریم ورکهایی که در طراحی و توسعه سایت و اپلیکیشنها بهکمک ما میآید، فریم ورک لاراول است که نیازمند اطلاعات پیشرفته و تقریبا حرفهای در زبان برنامهنویسی است. در این مطلب، قصد داریم شما را با فریم ورک لاراول و نحوه یادگیری و بازارکار لاراول آشنا کنیم و اطلاعاتی در این زمینه دراختیار شما قرار خواهیم داد. بااینحال، بهتر است در ابتدا اطلاعات مختصری از زبان برنامهنویسی PHP داشته باشید؛ پس با ما همراه باشید.
زبان PHP چگونه تعریف میشود؟
بهطورکلی میتوان گفت PHP مخفف کلمه Hypertex Pre-processor است. هرچند کلمات گفتهشده مخفف کلمه HPP است، این عنوان برای نسخههای قبلی که کلمه personal home page بود، در سال ۱۹۹۵ بهوسیله راسموس لردورف ساخته شده است.
PHP زبان برنامهنویسیای به حساب میآید که بهکمک این زبان میتوانیم صفحات وب دینامیک بسازیم. درواقع PHP تمامی کارهای پشتصحنه در صفحات وب را انجام خواهد داد؛ یعنی این زبان هیچ تأثیری بر ظاهر سایت نخواهد گذاشت و نمیتوانید ظاهر سایت خود را تغییر دهید.
Dynamic web چیست؟
صفحات وب دینامیک یا صفحه وب پویا صفحهای کلی از وب است که هر زمان محتوایی متفاوت نشان خواهد داد. این صفحات باتوجهبه زمان روز یا نوع تعامل کاربر در حال تغییر هستند. صفحات وب پویا در حالت کلی شامل اسکریپت وب سمت مشتری و اسکریپت سمت سرور هستند.
زبان PHP چه کاربردها و مزایایی دارد؟
در این قسمت، درباره مزایای PHP بهطورکامل صحبت خواهیم کرد. برخی از مزایای این زبان عبارتاند از:
قابلیت اجرا در پلتفرمهایی مانند لینکوس و ویندوز (با نصب انجین این زبان)با تمامی سرورهای قابلاستفاده امروز سازگاری کامل را دارد.با پایگاههای داده و دیتابیسهای مختلفی میتواند کار کند و آنها را ساپورت کند.کارکردن با PHP بسیار ساده است و برای برنامهنویسی نیاز به تنظیمات ابتدایی خاصی نیست.با زبان برنامهنویسی PHP خیلی راحت میتوانید صفحات وب را برنامهنویسی کنید.سرعت بسیار زیادسایتهای ساختهشده با PHP کدام اند؟
وبسایتهای معتبر و پراستفادهای که با زبان PHP ساخته شده است و کاربران از این سایتها مداوم استفاده میکنند، عبارتاند از:
دیجی کالاآپاراتفیسبوکویکی پدیایاهوبلاگفابانک ملتورزش۳ایرانسلبانک ملیخبر آنلاین
از مجموعه وبسایتهای ساختهشده با زبان برنامهنویسی PHP نیز میتوان به اینها اشاره کرد:
وبسایت نمناکوبسایت جاب تیموبسایت بامیلووبسایت برترینهاوبسایت عصر ایرانوبسایت سلام دانلودFramework چگونه تعریف میشود؟
Framework چهارچوبی کلی و مجموعهای از دانش و کتابخانه برنامهنویسی برای برنامهنویسان است. برنامهنویسان با کمک Framework میتوانند کدهای کمتر و مختصرتری بنویسند، درنتیجه در مدت زمان کوتاهی به خواستهی خود خواهند رسید. در زمان طراحی سایت بهکمک زبان PHP، معمولا فریم ورکهای بسیار متنوع و مختلفی وجود خواهد داشت؛ مانند cake Laravel ،symphony ،zend و php.
فریم ورکهای معرفیشده به برنامهنویسان کمک میکند تا هنگام برنامهنویسی کدهای تکراری موجود را بازنویسی نکنند. همچنین باعث امنیت و سرعت بیشتری خواهند شد. درواقع، فریم ورکها زمینه بسیار مناسب و استانداردی برای توسعهدادن و طراحی اپلیکیشنهای تحتوب هستند که میتوانند برنامهنویسان و توسعهدهندگان از آن استفاده کنند. یکی از محبوبترین و کارآمدترین فریم ورک، فریم ورک لاراول است که بهدلیل سهولت در طراحی، امنیت و سرعت بسیار زیاد استفاده میشود.
فریم ورک لاراول چیست؟
محبوبترین و پرکاربردترین فریم ورک زبان برنامهنویسی PHP، لاراول است. Laravel هرچند مدت بسیار کوتاهی از آمدنش میگذرد، به اولین گزینه انتخابی توسعهدهندگان برنامههای پیچیده تبدیل شده است. لاراول اطلاعات بسیار هوشمند برای برنامهنویسان و توسعهدهنگان دارد و براساس معماری Mvc طراحی شده است. لاراول بهرایگان و متنباز برای برنامهنویسان دردسترس است.
لاراول از بین تمامی فریم ورکهای زبان برنامهنویسی PHP، سرعت و امنیت بیشتری دارد. این فریم ورک سرویسهای تأیید هویت، دسترسی کاربران، پرداخت، صورتحساب و… را دراختیار برنامهنویسان قرار میدهد که این موارد نمونه کوچکی از مزایا و کاربرد آن است.
صفر تا صد فریم ورک لاراول
سازنده این فریم ورک تیلور اوتول (Taylor otwell) است. درواقع، لاراول راهحل پیشرفتهتری از فریم ورک Codelniter بوده است. ما قصد داریم در این مطلب نگاه اجمالی به هفت نسخه لاراول داشته باشیم.
نسخه اول: این نسخه در سال ۲۰۱۱ دراختیار برنامهنویسان و توسعهدهندگان صفحات وب و اپلیکیشن قرار گرفت؛ اما لاراول در نسخه اول بهخاطر نبود Controller بهطور کامل و رضایتبخشی از معماری Mvc پشتیبانی نمیکرد که همین مسئله یکی از برجستهترین، کاستیهای نسخه اول بود.
نسخه دوم: در همان سال ۲۰۱۱، نسخه دوم را منتشر شد که از اصلیترین و برجستهترین ویژگی این نسخه رفع نبود Controller در نسخه قبلی بود که اینبار با رفعکردن این مشکل و پشتیبانی از Controller در نسخه دوم بهطور کامل از معماری Mvc پشتیبانی کرد. همچنین، در این نسخه موتور رندر قالب Blade اضافه شد که هدف از اضافهشدن این موتور رندر، افزایش سرعت توسعه قالبها و کمکردن از میزان کدنویسی بود.
نسخه سوم: سومین نسخه لاراول که توانست محبوبیت بسیار زیادی بهدست آورد، در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. گزینه ویژهای که در این نسخه اضافه شد، Cli بود که امکانات بسیار زیادی برای توسعه دهندگان فراهم کرد.
نسخه چهارم: پس از محبوبیت نسخه سوم در میان برنامهنویسان و توسعهدهندگان صفحات وب، این بار نسخه سوم در سال ۲۰۱۳ منتشر شد که بهطور کامل مورد بازنویسی قرار گرفت. امکانات اضافی در این نسخه ارسال ایمیل به روشهای مختلف بود.
نسخه پنجم: این نسخه بعد از دو سال نسبت به نسخه چهارم در سال ۲۰۱۵ منتشر شد که مداوم مورد بهروزرسانی قرار میگرفت و هر بار ویژگی جدیدی به این نسخه اضافه میشد.
نسخه ششم: این نسخه دیگر نسبت به نسخه پنجم بسیاری از نقضها را نداشت و در این نسخه امکان استفاده از Laravel vapor برای برنامهنویسان فراهم شده بود.
نسخه هفتم: علاوهبر تغییرات عمده نسبت به نسخههای قبلی، در این نسخه لوگو لاراول نیز تغییر کرد. اینبار لاراول علاوهبر برطرفکردن نقضهای ورژنهای قبلی، با هدف ارتقا و توسعه بیشتر منتشر شد. ورژن هفتم امکانات بیشتر و تغییرات عمده و کاربردیتری برای توسعهدهندگان دارد.
آیا سرعت فریم ورک لاراول قابلقبول است؟
لاراول از سیستم Cashe و ابزارهای قدرتمند دیگری استفاده میکند که باعث میشود سایتهایی که بار اول با لاراول طراحی یا توسعه یافتهاند، سرعت بسیار زیادی داشته باشند. همچنین، سرعت توسعه یک برنامه تحتوب بهخاطر وجود پکیجهای آماده بسیار درخورتوجه است.
فریم ورک لاراول تا چه میزان قابلتوسعه است؟
نهتنها لاراول، بلکه تمام فریم ورکهای منتشرشده کدهای مرتبط به امنیت و موارد دیگری را برای راحتی برنامهنویسان و توسعهدهندگان در خود تعبیه کردهاند که این اقدامات بخش بزرگی از کار است؛ اما درنهایت توسعه پروژه دراختیار برنامهنویسان است. این نکته نیز باید گفته شود که فریم ورک لاراول بهعلت استفاده از تکنولوژی Ioc توسعهپذیری بسیار زیادی دارد که باعث میشود با اطلاعات کم نیز کدهای مدنظر را ایجاد کرد و سایت دلخواه را تا حد قابلقبول و رضایتبخشی توسعه داد.
فریم ورک لاراول برای پایگاه دادهها از چه ابزاری استفاده میکند؟
Laravel از ابزار Orm اختصاصی استفاده میکند که این ابزار فهمیدن کدها را بسیار آسان کرده است. معمولا برنامهنویسان مبتدی نیز کارکردن با این ابزار را بسیار راحت تلقی کردهاند و هنگام کار با این ابزار، به مشکل بزرگی برخورد نخواهند کرد. همچنین، بسیاری از کدها قابلفهم برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان مبتدی تا حرفهایی است. یکی از قابلیتهای عنوانشده در این ابزار استفاده از Pdo است که برای ارتباط با دیتابیس بسیار عالی است.
سرویسهای لاراول شامل چه مواردی است؟
در این مطلب، بخشی از سرویسهایی را معرفی خواهیم کرد که تمامی این سرویسها دراختیار برنامهنویسان است.
AuthenticationAuthorizationArtisan ConsoleBillingCacheCollectionsElixirEncryptionErrors ; LoggingEventsPackage DevelopmentFilesystem / Cloud StorageHashingHelpersLocalizationMailPaginationQueuesRedisSessionTestingValidation
برای یادگیری فریم ورک لاراول چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
یادگرفتن و آموزش لاراول نیازمند مراحل زیر است:
در اولین قدم لازم است که HTML و مبانی css را فرا بگیرید و قبل از شروع آموزش با HTML و مبانی css آشنایی داشته باشید.دومین قدم یادگرفتن مبانی برنامهنویسی است. برای شروع مبانی برنامهنویسی، باید بسیار با اراده و سخت شروع به کار کنید و بهخوبی این موارد را بلد باشید؛ زیرا این مفاهیم از اصول اصلی کار است و در آینده، بسیار به کار شما خواهد آمد و بدون دانستن این مبانی عملا کاری از شما ساخته نخواهد بود.قدم بعدی یعنی در سومین قدم قبل از شروع لاراول نیاز به یادگیری زبان PHP است.در قدم چهارم باید معماری Mvc را یاد بگیرید. همانگونه که در بالا گفته شد، طراحی لاراول براساس معماری Mvc است. پس بهتر است که این معماری را یاد گرفته و به تمامی نکات این طراحی واقف باشید. این معماری بهمعنی نوشتن کد پروژه است که بتوان به این وسیله آن را به قسمتهای مستقل و جدا تقسیمبندی کرد.در مرحله پنجم از آموزش لاراول شما باید با پایگاه داده آشنا شوید. این کار بسیار لذتبخش است و بهراحتی میتوان آن را یاد بگیرید.قدم ششم در یادگیری لاراول فراگیری استفاده از Composer است.و در انتها و آخرین مرحله بعد از فراگیری تمامی اطلاعات بالا، شما آماده فراگیری لاراول میباشید. این آموزش درصورتی امکانپذیر است که تمامی مراحل بالا را طی کرده و اطلاعات جامع و کاملی نسبت به زبان برنامهنویسی و ابزارها بهدست آورده باشید. همچنین، شما برای فراگیری لاراول میتوانید از دوره لاراول برای سهولت کار خود استفاده کنید.فریم ورک لاراول چه اهمیت و مزایایی دارد؟لاراول براساس معماری Mvc طراحی شده است.یکی از مهمترین مزیتهای لاراول یادگیری آسان است.لاراول امنیت بسیار بالایی دارد.بهروزرسانیکردن نسخههای لاراول بسیار راحت است.سرعت کدنویسی بسیار بالایی دارد.امکان ایجاد Package مختلف و متفاوتی دارد.خط فرمان فوقالعادهلاراول از ابزار Orm استفاده میکند که یک مزیت استلاراول قابلیت اجرا تست های گوناگون را دارد.منظور از متنباز چیست؟
کمی بالاتر اشارههایی به متنبازبودن لاراول شد؛ اما سؤال پیش آمده این است که متنباز چیست؟ به زبان ساده، متنباز به شما این امکان را میدهد که مانند یک سازنده عمل کنید و هر تغییری که مایل بودید، ایجاد کنید؛ چون علاوهبر فایلهای اصلی دریافتشده، میتوانید کدهای اصلی را نیز دریافت کنید. در این شرایط اگر دانش کامل به زبان برنامهنویسی داشته باشید، میتوانید هر تغییری که مدنظرتان است، اعمال کنید.
یکی از مزایای این کار رایگانبودن و دسترسی به مجموعهای بزرگ از توسعهدهندگان است؛ یعنی اگر توسعهدهندگان به تغییرات این کدها دسترسی داشته باشند، گاهی با خلاقیت خودشان مواردی بینظیر به این مجموعه اضافه خواهند کرد. در این حالت، شرکت سازنده این تغییرات را بررسی و درصورت تأیید در بهروزرسانی بعدی استفاده خواهد کرد.
بازار کار فریم ورک لاراول در ایران چگونه است؟
همانطورکه در بالا گفته شد، لاراول یکی از محبوبترین فریم ورکها است که برپایه زبانبرنامهنویسی PHP با سرعت و امنیت زیاد نوشته شده است و بهوسیله آن میتوان انواع سیستمهای تحتوب را توسعه داد و طراحی کرد. لاراول یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین فریم ورک جهان است و در ایران نیز، همینگونه است و محبوبیت و گستردگی زیادی دارد. هر توسعهدهنده یا برنامهنویس با لاراول میتواند نیازهای پروژه خود را برطرف کند.
باتوجهبه تمامی اطلاعات دادهشده، چگونه باید وارد بازار کار لاراول شویم؟ شما با آموزش و فراگیری اصول برنامهنویسی و سپس فریم ورک لاراول میتوانید بهراحتی پروژههای کاری را دریافت و به درآمد رضایتبخشی برسید. امروزه، شرکتهای بسیار زیادی هستند که با افرادی که لاراول را بهطور حرفهایی دنبال میکنند، همکاری خواهند کرد. نکته قابلتأمل در فراگیری برنامهنویسی پشتکار و ناامیدنشدن است؛ زیرا این کار راحت نیست و نیاز به مهارت دارد.
سخن آخر
ما سعی کردیم در این مطلب اطلاعات کاملی درمورد زبان برنامهنویسی و فریم ورک لاراول دراختیار شما قرار دهیم؛ اما چرا برنامهنویسان از لاراول استفاده میکنند؟ لاراول فریم ورک قدرتمندی است که از امنیت و سرعت بسیار زیادی نیز برخوردار است و توسعهبخشی بسیار زیادی نیز دارد. شما میتوانید در زمان بروز هرگونه مشکل و سؤال، خیلی راحت با جستوجو در گوگل یا جستوجو در سایت جاب تیم مشکل خود را برطرف کنید. امیدواریم که این مطلب سؤالات شما را پاسخ داده باشد؛ البته درصورت نیاز، میتوانید از سایت جاب تیم نیز استفاده کنید.
با پیشرفت فناوری و تکنولوژی، امروزه نیازمند سایتهای بهروزرسانیشده و توسعهیافته هستیم تا ازطریق این سایتها درآمدزایی کنیم؛ اما لازم است بگوییم که سایتهای اینترنتی مانند بخشهای تلگرام و اینستاگرام نیست که با کمترین امکاناتی بتوانیم صفحه شخصی خودمان را داشته باشیم.