شهر از آثار هنری خالی است/ رویداد‌های هنری در کشورمان مخاطب خاص دارد

منیژه آرمین دبیر رشته سرامیک چهاردهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر درباره شیوه و کیفیت برگزاری این جشنواره به خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس گفت: به نظر من بهتر است که در جشنواره آثار همه رشته‌های هنری به صورت یکپارچه در کنار هم به نمایش درآیند. زیرا دوسالانه‌ها و نمایشگاه‌های مختلفی برای رشته‌های هنری به صورت جداگانه برگزار می‌شود و جشنواره تنها رویدادی است که همه رشته‌ها در آن شرکت می‌کنند.

وی افزود: این رویداد باعث می‌شود تا هنرمندان با هم تعامل داشته باشند و دیدن کار‌های دیگران باعث اعتلای هنر‌های تجسمی می‌شود. اما اینکه هر رشته داوران خاص خود را داشته باشد خوب است زیرا داوری کار تخصصی است و ممکن است هنرمندی که در رشته خودش بسیار ماهر است نتواند آثار رشته دیگری را به خوبی داوری کند.

آرمین ادامه داد: در این جشنواره چون بخش مسابقه پررنگ‌تر است، بیشتر استعدادیابی رخ می‌دهد و جشنواره رویکرد جوانگرایی پیدا می‌کند. اما نمی‌توان گفت که اتفاقات هنری که در طول سال رخ داده است در جشنواره دیده می‌شود. اگر بخش خاصی برای هنرمندان حرفه‌ای و پیشکسوت در جشنواره وجود داشته باشد، این افراد نیز می‌توانند کار خود را در جشنواره نمایش دهند. حتی به نظر من بهتر است که این آثار نه در بخش‌های جداگانه بلکه در کنار آثار جوان‌تر‌ها قرار بگیرد و مخاطبان همه آن‌ها را در کنار هم ببینند.

وی درباره میزان تأثیرگذاری جشنواره در جامعه هنری گفت: این مسأله‌ای است که باید بر روی آن پژوهش انجام شود، اما فکر می‌کنم به دلیل اینکه رشته‌های مختلف امکان حضور در جشنواره را دارند به طور کلی تأثیر مثبت داشته است. خود من به عنوان هنرمندی که سال‌ها سابقه فعالیت دارد، سال گذشته آثاری که در بخش عکاسی و هنر‌های جدید دیدم، برایم بسیار جالب بود و این مسأله نشان می‌دهد که جوان‌ها به خوبی فعالیت می‌کنند. شخصاً به کار جوان‌ها اعتقاد زیادی دارم با این حال عدم حضور هنرمندان حرفه‌ای و اساتید در این جشنواره کاملاً احساس می‌شود.

 

 

* رویداد‌های هنری در کشورمان مخاطب خاص دارد

این هنرمند درباره مخاطبان جشنواره هنر‌های تجسمی گفت: بیشتر هنرمندان هستند که از این جشنواره بازدید می‌کنند و این مسأله در رویداد‌های هنری دیگر مانند دوسالانه‌ها نیز رخ می‌دهد. خود من شاهد بودم که در دوسالانه سرامیک اثرم در فضای باز فرهنگسرای نیاوران نصب شد و افرادی که از کنار آن عبور می‌کردند، اصلاً متوجه آن کار نمی‌شدند. این مسأله به عدم فرهنگ‌سازی برای جامعه بر می‌گردد.

وی تصریح کرد: شهر و کشور ما از آثار هنری خالی است، در حالی که اگر یک بچه مدرسه‌ای در شهر شاهد حضور آثار هنری باشد، چیزی در وجود او شکفته می‌شود. ولی ما برای چنین نگاهی فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم؛ بنابراین رویداد‌های هنری در کشورمان مخاطب خاص خود را دارد و نمی‌تواند مخاطب عام را جذب کند.

آرمین درباره برنامه‌های خود برای رشته سرامیک در این جشنواره گفت: من علاقه دارم که عده‌ای از هنرمندان حرفه‌ای را برای حضور در بخش سرامیک دعوت کنم، اما جشنواره باید امکاناتی برای اینکار در اختیار ما قرار دارد. در صورتی که بخشی برای هنرمندان مدعو وجود داشته باشد خوشحال می‌شوم که چنین کاری را انجام دهم.