ماجرای منابع لایحه رتبهبندی معلمان در مجلس/ متفکرآزاد: مجلس مانع حذف این لایحه در تغییر دولتها شد
روح الله متفکر آزاد عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت: معلمان عزیز نزدیک به ۱۰ سال بود که منتظر مصوبه رتبهبندی معلمان بودند که خوشبختانه امروز این لایحه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
عضو کمیسیون آموزش مجلس افزود: این لایحه در بودجه و در برنامه ششم آمده بود اما خب باید این لایحه کمی دقیقتر میشد. در مجلس یازدهم نیز دکتر کریمی فیروزجایی از همکاران ما وزیر محترم را طرح سوال کردند و وزیر سابق در اسفند سال پیش آمدند در کمیسیون و توضیحاتی دادند و بالاخره دولت قبل این لایحه را تقدیم مجلس کرد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: وقتی دولت لایحه را تقدیم مجلس کرد در بند و تبصره ۲ در کنار رد دیون دولت از محل فروش اموال و امثال اینها دیده شده بود که خب جای مناسبی نبود و البته چارهای نبود چون عددی هم نمانده بود. کل رقمی که برای بند و تبصره ۲ دیده شده بود حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بود که حدود ۸۹ هزار میلیارد تومان برای رد دیون دولت برای سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شده بود و برای سایر صندوقها و مصارف هم رقمهایی که در نظر گرفته شده بود عملا باعث شده بود عددی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان یا شاید حتی کمتر باقی مانده بود.
وی افزود: لذا این طرح آمد در کمیسیون آموزش بحث بشه و در کمیسیون آموزش چکش کاری شد، پیشنهاداتی به لایحه اضافه شد. البته مجلس پیش از آنکه دولت تغییر کند کلیات لایحه را در صحن به رای گذاشت. علت این کار هم این بود که لایحه رتبه بندی در تغییر دولتها حذف نشود. قبلا مجلس تجربه داشته در این خصوص که وقتی دولتها تغییر میکنند دولت جدید اگر لایحهای باقی مانده باشه مرسوم هست که آن را برمیگردانند به دولت و آن را بازنویسی میکنند یا اگر نخواستند اصلا به مجلس برنمیگردانند. مجلس این کلیات را تصویب کرد تا بتواند بررسی این لایحه را ادامه بدهد.
متفکر آزاد ادامه داد: لذا این لایحه در صحن دو شوری شد و رای آورد و برای بررسی جزئیات به کمیسیون آموزش ارجاع داده شد. با ورود کمیسیون به بررسی جزئیات مشخص شده که گپهای زیادی در لایحه وجود دارد. کمیسیون توقعات را هم بالا برد و رفت سمت اینکه مسئله ۸۰ درصد حقوق هیات علمی را هم در لایحه وارد کرد. البته استناد کمیسیون به ماده ۲۹ و ۳۰ برنامه ششم بود که در شغل های مشابه نباید فاصله دریافتی بیشتر از ۸۰ درصد باشد. هرچند اشکالاتی به این ایده وارد بود که آیا میشود این شغلها را مشابه دانست یا نه. بعضی معتقد بودند که اساتید پژوهش پایه هستند و معلمها آموزش پایه و از این دست مسائل. این ماجرا باعث شد لایحه فربه تر بشود و بعضی انتقادات هم وارد شد.
وی در ادامه گفت: البته یک نکته که باید به آن توجه کرد این است که این لایحه تمرکزش بر روی کیفیت است یعنی میخواهد رتبهبندی انجام دهد و نه افزایش حقوق. که البته با این مسئلهای که مجلس به آن اضافه کرد عملا یک تغییری هم در مسئله پرداختیها اتفاق خواهد افتاد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: ما در مجلس وقتی خواستیم این تغییر را اعمال کنیم اول از دولت خواستیم تا رقمی که میتواند اختصاص دهد را به ما اعلام کند. در انتهای دولت قبل آقای نوبخت رئیس وقت سازمان برنامه بودجه به ما گفتند که شما هرچقدر برای این ۸۰ درصد نیاز دارد اعمال کنید ما تامین میکنیم. ما پرسیدم محل تامین این رقم از کجاست؟ گفتند که از بند و تبصره ۲. گفتیم که این محل که چنین ظرفیتی نداره و همچین عددی را در این محل ندید شما. ایشان جوابی دادند که خیلی جواب بدی بود، ایشان گفتند: به بقیه که اختصاص نیافته شما تصویب کنید تا اختصاص پیدا کند به اینجا. واقعا اگر این نگاه حاکم باشه ما حتما در حکمرانی با مشکل مواجه میشویم.
وی افزود: این کش و قوس ها ادامه پیدا کرد و دولت هم تغییر کرد. ما از دولت جدید پرسیدیم که چقدر شما منابع دارید تا ما هم بر اساس اعلام شما برنامهریزی را انجام بدهیم. دولت جدید هم به ما اعلام کرد که ما میتوانیم در سال ۲۵ هزار میلیارد تومان را تامین کنیم. عملا چون قرار بود در ۶ ماهه دوم هم اجرا بشود بنا شد که ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را دولت به عهده بگیرد.
متفکر آزاد در خصوص نوبتدهی این لایحه در صحن نیز گفت: این لایحه هم در نوبت صحن بود و مشکلی در این نوبت هم وجود نداشت. از دیروز هم بررسی این لایحه شروع شد و امروز هم که در صحن تصویب شد. امیدواریم این لایحه برای ارتقا کیفیت آموزش و پرورش در کشور موثر باشد.
انتهای پیام/