واشنگتن ۳۴ شرکت چینی را به بهانه همکاری با ایران تحریم‌ کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا مدعی شده است که ۳۴ شرکت و نهادهای تحقیقاتی چینی را به دلیل تغییر کاربری کالاهای آمریکایی و ارسال آن به صنایع نظامی ایران برای استفاده در برنامه‌های نظامی ایران، در لیست ممنوعیت صادرات قرار داده است.

طبق گزارش شبکه سی ان بی سی، وزارت بازرگانی آمریکا همچنین اقداماتی را علیه نهادها و مؤسسات مستقر در گرجستان، مالزی و ترکیه به بهانه آن چه که «انحراف یا تلاش برای تغییر کاربری اقلام آمریکایی به کالاهای مورد استفاده در برنامه‌های نظامی ایران » خوانده است، در لیست تحریم قرار داده است.

وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای در این خصوص گفته است: «به طور خاص، این مؤسسات و نهادها بخشی از شبکه‌ای هستند که برای عرضه یا تلاش برای عرضه اقلام آمریکایی به ایران استفاده می‌شدند و در نهایت اقلامی را در اختیار صنایع دفاعی ایران قرار می‌دادند که این در تناقض با کنترل صادرات آمریکا بوده است».

بر اساس این گزارش، وزارت بازرگانی آمریکا در مجموع اقداماتی را علیه ۳۴ نهاد و شرکت در چین، سه شرکت در گرجستان و یک شرکت در مالزی و دو شرکت در ترکیه انجام داده است.

این اولین بار نیست که ایالات متحده اقداماتی را علیه کشورهای دیگر به ویژه چین به واسطه همکاری با جمهوری اسلامی ایران با هدف انزوای بیشتر تهران در جامعه بین‌الملل انجام داده‌اند اما مقام‌های چین بارها اعلام کرده‌اند که همچنان به دنبال همکاری و تجارت با ایران هستند.

روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۴ آذر ماه)، خبرگزاری رویترز گزارش کرد که ایالات متحده در صدد است هشت شرکت چینی را تحریم کند.

این اقدامات دولت آمریکا، در بحبوحه مذاکرات «وین» برای رفع تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد و مقام‌های ایران تأکید کرده‌اند که ایالات متحده باید تمامی تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند تا بتواند مجدداً به تعهدات برجامی‌اش بازگردد.

دور هفتم مذاکرات وین در دولت جدید ایران، روز ۲۹ نوامبر (هشتم آذرماه) در پایتخت اتریش آغاز شد و در نهایت ایران در تاریخ ۱۰ آذرماه دو سند درباره رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طرف‌های مقابل ارائه کرد و ادامه دور هفتم مذاکرات وین پس از یک وقفه در ۱۸ آذر ماه از سرگرفته شد و روز جمعه (۲۶ آذر ماه) دور هفتم مذاکرات به پایان رسید و طرف‌های مذاکره‌کننده برای رایزنی‌های بیشتر به پایتخت‌های خود بازگشتند.

«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز گذشته (جمعه) به خبرگزاری روسی تاس گفت که دور هشتم مذاکرات وین برای احیای برجام احتمالاً اواخر دسامبر یا اوایل ژانویه ۲۰۲۲ آغاز می‌شود.

وی در این خصوص گفت: «در خصوص تاریخ ازسرگیری مذاکرات، هیچ شفافیت کاملی وجود ندارد. موضوع تاریخ همچنان باز است. تا آن جایی که فهمیدم، دو گزینه وجود دارد: یا ۲۷ دسامبر (۶ دی ماه)، کار از سرگرفته می‌شود، دستکم سطح کارشناسی در قالب دور هشتم، یا سوم ژانویه (۱۳ دی ماه) و زمانی که همگی آمادگی داشته باشند، ازسرگرفته می‌شود».

پکن نیز در جریان مذاکرات وین اعلام کرده است که ایالات متحده باید به طور کامل تمامی تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه علیه کشورهای ثالث همچون ایران و چین را رفع کند.

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین با شروع دور جدید مذاکرات وین در هشتم آذر با تأکید بر لزوم لغو تحریم‌ها آمریکا علیه ایران گفت: «ایالات متحده آمریکا بعنوان آغازگر بحران هسته‌ای ایران، باید به طور کامل تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه طرف‌های ثالث همچون ایران و چین را لغو کند. بر این اساس، ایران اجرای تعهدات خود را ازسرمی‌گیرد. تمامی طرف‌ها باید انصاف و عدالت را به منظور دستیابی به اهداف بالا رعایت کنند و شرایط خوبی را به وجود آورند». (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/م