راهبرد ۶ ماده‌ای پاکستان برای غلبه بر چالش‌ها و بحران افغانستان

به گزارش خبرنگار دفاتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس؛ «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان در مراسم افتتاحیه هفدهمین نشست فوق‌العاده وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی O.I.C اظهار داشت: پاکستان یک استراتژی ۶ ماده‌ای برای مقابله با بحران انسانی پیش روی افغانستان، کمبود مواد غذایی، بهبود اقتصادی و همچنین افزایش قابلیت های سازمانی برای مبارزه با تروریسم تدوین کرده است.

قریشی خواستار افزایش سرمایه‌گذاری در بخش آموزش‌های فنی و نیز آموزش عمومی مردم افغانستان از طریق پلتفرم O.I.C شد.

وی پیشنهاد داد کارگروهی متشکل از کارشناسان سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل تشکیل شود تا در مورد ازسرگیری خدمات بانکی در این کشور جنگ زده اطمینان حاصل شود.

قریشی در ادامه به تشریح مسائل پیش روی مردم افغانستان پرداخت و گفت: مردم افغانستان از جمله هزاران کودک با کمبود مواد غذایی مواجه هستند. برنامه جهانی غذا نیز مشکل کمبود مواد غذایی را در افغانستان شناسایی کرده است.

وزیر امور خارجه پاکستان یادآور شد: ما باید روی امنیت غذایی مردم افغانستان تمرکز کنیم و سازمان اسلامی امنیت غذایی باید این تلاش را رهبری کند.

قریشی گفت: ما باید با مقامات افغانستان برای کمک به برآوردن انتظارات جامعه جهانی در مسائل سیاسی و اجتماعی، احترام به حقوق بشر به ویژه زنان و دختران و مبارزه با تروریسم همکاری کنیم.

وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به وضعیت وخیم انسانی در افغانستان و خطر سقوط اقتصادی در این کشور گفت: م با دبیرکل سازمان ملل متحد موافق هستیم که کمک‌های بشردوستانه بدون قید و شرط باید به مردم این کشور ارائه شود.

به گفته وی، این نشست برای بقای افغانستان و افزایش آگاهی در مورد مشکلات شهروندان افغانستان بسیار مهم است. پاکستان ۴۰ سال پیش نیز نشست مشابهی را برای افغانستان تشکیل داد و اکنون نیز برای حل بحران انسانی در این کشور تلاش می کند.

قریشی تصریح کرد: وضعیت افغانستان نیازمند توجه جهانیان است. ما هر کاری که بتوانیم برای بهبود افغانستان انجام خواهیم داد و صدای ما برای نجات افغانستان به دنیا رسیده است.

در همین حال «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی نیز از کمک ۱ میلیارد ریالی (ریال سعودی) این کشور به مردم افغانستان خبر داد.

وی افزود: مسئله افغانستان باید از منظر بشردوستانه بررسی شود، همه مردم افغانستان از جمله زنان و کودکان در رنج هستند، بحران اقتصادی در افغانستان می تواند جدی‌تر شود و مردم در آنجا منتظر کمک ما هستند.

انتهای پیام/ح