توسعه سواحل مکران یکی از راه‌های رفع مشکلات کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حبیب‌الله سیاری امروز در پیش نشست هفتم، اولین کنفرانس دیپلماسی اقتصادی با عنوان دیپلماسی و اقتصاد دریا، گفت: یکی از راه‌های رفع مشکلات کشور ما توجه به سواحل مکران است.

وی در ادامه با  اشاره به برگزاری همایش (اقتدار دریا، توسعه سواحل مکران) در سال ۸۸، بیان داشت: در راستای تدابیر مقام معظم رهبری برای ارتش جمهوری اسلامی ایران، از همان سال کار را شروع کردیم و به عنوان طلیعه‌دار حرکت برای اجرای فرمان در سواحل علیرغم تمام مشکلات مستقر شدیم.

سیاری اظهار داشت: منطقه جاسک در آن زمان چیزی نداشت و لذا شروع به شهرک‌سازی در آن منطقه کردیم و با پیگیری‌های مکرر جاده بندرعباس – جاسک به شکل کنونی درآمد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع مقدس افزود: صدا و سیما در منطقه مکران وجود نداشت، اما با اقداماتی که انجام شده نسبت به گذشته تغییرات بسیار ایجاد شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیاد است تا این سواحل بتواند در اقتصاد و توسعه دریا محور کشور اثرگذار باشد. 

وی  افزود: پهنه‌های آبی اعم از دریاچه‌ها، اقیانوس‌ها با کارکردهای متعددی که دارند در ایجاد تمدن‌های بشری، حمل و نقل، تامین منابع انرژری و ایجاد و برقراری صلح نقش به سزایی داشته و کشورهایی که از این موهبت برخوردارند، همواره توجه ویژه‌ای به آن داشته‌اند و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از تجارت جهانی از طریق پهنه‌های آبی انجام می‌شود، به تنهایی بازگو کننده نقش و اهمیت انکارناپذیر عرصه دریایی است. 

سیاری اظهار داشت: ایران جزء کشورهای بهره‌مند از موهبت الهی دریا است و بواسطه همجواری با دو پهنه گسترده آبی در شمال و جنوب کشور باید شاهد جایگاه دریا در توسعه کشور بویژه در گام دوم انقلاب اسلامی بود، امروزه نقش و اهمیت سواحل دریا و موقعیت استراتژیک به لحاظ موقعیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بسیار آشکار است و سواحل دریا به عنوان یکی از مهمترین مراکز اقتصادی و صنعتی در رشد و شکوفایی کشور مطرح است. 

وی بیان داشت: اقتصاد دریا محور، در اصلاح جهانی به آن اقتصاد آبی نیز گفته می‌شود، در واقع استفاده پایا از منابع و گستره‌های آبی اعم از اقیانوس و دریا برای رشد اقتصادی است، بنابراین اقتصاد دریا محور یعنی تکیه بر توانمندی‌های سواحل و دریا برای توانمندی اقتصادی است. 

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: واژه اقتصاد آبی برگرفته رنگ آبی و گستره‌های آبی دریا است. گستره فعالیت‌های اقتصادی فراتر از فعالیت‌های سنتی مثل شیلات و گردشگری و حمل و نقل دریایی است و شامل صنایع نوظهور از جمله انرژی‌های تجدید پذیر و آبزی پروری می‌شود. 

انتهای پیام/ب