کشورهای مدعی حقوق بشر چهره واقعی خود را در دوران کرونا نشان دادند

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در جشن میلاد حضرت مسیح و بزرگداشت شب یلدا که ویژه  دانشجویان بین المللی دانشگاه‌های تهران برگزار شد با اشاره به نزدیک بودن مسلمانان و مسیحیان براساس آیات قرآن و هم از نظر تاریخی گفت: در قرآن آیه ای داریم که می فرماید مسیحیان دوستان نزدیکی برای مسلمانان هستند و همچنین گفته شده بین مسلمانان و مسیحیان قرابت و نزدیکی وجود دارد.

وی تاکید کرد: در صدر اسلام زمانی که اعراب مشرک و مشرکان مکه پیامبر و یارانش را تحت فشار قرار دادند، مسلمانان به رهبری جعفر بن ابیطالب پسر عموی پیامبر(ص) مکه را ترک کردند و به کشور مسیحی حبشه پناهنده شدند و وقتی مشرکان مکه خواهان استرداد پناهندگان مسلمان شدند و برای این کار پیشنهاد هدیه دادند، نجاشی پادشاه حبشه نپذیرفت.

 

 

رستمی تاکید کرد: در آن زمان پادشاه حبشه از جعفر بن ابی طالب سوال کرد حرف شما چیست و جعفر آیات مبارکه سوره مریم را برای پادشاه حبشه خواند و نجاشی گریه کرد و گفت این آیاتی که تو خواندی همان سخنانی است که بر عیسی نازل شده و منبع و منشأ مشترکی دارند و از مسلمانان پناهنده در مقابل مشرکان حمایت کرد و مسلمانان نزدیک به ۱۰ سال در حبشه اقامت کردند و بعد با تثبیت جامعه مسلمانان به مدینه رفتند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به یلدا به عنوان یک رسم زیبا در ایران به برخی کشورها گفت: توجه به یلدا نکات قشنگی دارد اینکه مردم در طولانی‌ترین شب سال دور هم جمع می‌شوند و در پناه بزرگترها در کنار هم قرار می گیرند و به هم مهربانی و محبت می کنند و بعد از این گردهمایی به سمت طولانی‌تر شدن روز و کوتاه تر شدن شب و بهار حرکت می کند. این یعنی ما در سخت‌ترین و طولانی‌ترین شب سال باهم هستیم و به سمت روشنایی، نور و بهار حرکت می کنیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: کرونا خیلی چیزها را به ما اثبات کرد، شاید ما آدمهای فراموشکار و بی توجهی به تاریخ باشیم. دوران گذشته بلاها و حوادث بسیاری را از خودش عبور داده در همین ایران صد سال پیش انگلیسی ها با قحطی عمدی‌ای که ایجاد کردند یک سوم مردم ایران را از بین بردند، یعنی بین ۸ تا ۱۳ میلیون ایرانی در محاصره ای که انگلیسی ها به وجود آوردنئ کشته شدند و جمعیت ایران یک سوم شد. از این بلاها بشر در قالب طاعون، وبا و بیماری های گسترده از سر گذرانده است.

 

 

وی تاکید کرد: کرونا  چهره و روی سیاهی داشت، این ویروس موجب شد تا روزانه تعداد بسیاری از مردم جان خود را از دست بدهند، روی تلخ و سخت کرونا موجب مشکلات بسیاری برای مردم، تعطیلی کسب و کارها، بیماری و دردو رنج شد اما کرونا یک روی روشن هم داشت که دیدیم در همین ایران خودمان فضای همکاری، همدلی، تعاون و به کمک به یکدیگر ایجاد شد، صاحب خانه هایی بودند که برای اجاره خانه به مستاجر خود سخت نگرفتند، دانشجویانی بودند که برای کمک به کادر درمان و بیماران وارد فضای بیمارستانی و مراکز درمانی شدند، به تولید ماسک و اقلام بهداشتی و توزیع آنها و حمایت از گروه‌های مختلف پرداختند و یک پویش تعاون و همکاری بین مردم به وجود آمد و اینها روی مثبت کرونا بود.

رستمی ادامه دارد: از سویی هم دیدیم در برخی از کشورها مثل کشورهای آفریقایی واکسیناسیون به صورت عادلانه اتفاق نیفتاد و برخی از کشورها سه برابر جمعیت خودشان در ابتدای کرونا واکسن را احتکار کردند در حالیکه برخی از کشورها در معرض سختی کرونا بودند. یا اینکه دیدیدیم که برخی از کشورها در فرودگاه های خودشان اقلام بهداشتی کشورهای دیگر را مصادره کردند و برخی از کشورها بیمارانشان را طبقه‌بندی کردند و کهنسالان و بیماران خاص را کنار گذاشتند و اینها روی تاریک و سیاه کرونا بود که در برخی از کشورهای مدعی حقوق بشر دیدید.

وی اضافه کرد: در کرونا اما یک آموزش، تجربه و عبرت هم بود، اینکه بشر هر چه از نظر علمی و تکنولژی و رفتن به فضا مدعی پیشرفت باشد به یک نقطه می رسد که نقطه نیاز و احساس ناتوانی در مقابل اتفاقاتی است که پیش می آید و دیدید که از پیشرفته‌ترین کشورها تا کشورهای عقب مانده از نظر علمی در مقابل کرونا گرفتار شدند و بشر به عجز و ناتوانی خود دوباره پی برد و دوباره به عجز خودش رسید، اینجا جایی است که مجدداً بشر باید خودش را پیدا کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: چه چیزی به ما اطمینان می‌دهد که در آینده چنین وقایعی تکرار نشود؟ آیا دانش های بعدی به ما اطمینان خواهد داد؟ آیا تلاش برای اکتشافات و توسعه علمی ما را به ساحل امنی خواهد رساند؟ جایی که در آنجا اطمینان کنیم که هیچ خطری ما را تهدید نکند؟ خیر در پس هر حرکتی توقفی و در پس هر پیشرفتی آسیبی، محدودیت ها  و رنج ها وجود دارد و تمام اوج ها، فرودهای خواهد را داشت و تنها با ذکر و یاد خداست که دلها آرامش می یابد.

 

 

وی ادامه داد: اشتراک مسیحیت، یهودیت و مسلمانان و همه ادیان الهی آن است که بشریت در کنار سختی ها و بلاها امید به ظهور یک منجی دارد و حضرت مسیح آن فردی است که هم یهودیان و مسیحیان و مسلمانان معتقدند  او باز خواهد داشت مسلمان و مسیحی انتظار مسیح را می کشند البته با تفاوت‌هایی. مسلمانان می گویند عیسی بن مریم که به آسمان ها رفت باز خواهد گشت و اعتقاد به منجی و اعتقاد به کسی که خواهد آمد و نجات بخش بشر است و ما مسلمان در کنار بازگشت مسیح منتظر بازگشت مهدی موعود (عج) هستیم و معتقدیم آن حضرت با مسیح خواهد آمد و بشریت از ظلم و رنج و فقر و جهالت و استکبار و طاغوت های زمان نجات پیدا خواهد کرد.

رستمی یادآور شد: انتظار برای همه است اما انتظار زیبای مهدویت، انتظار همراه با حرکت و انتظار همراه با مقدمه سازی است و امیدواریم ما و شما آن روز را شاهد باشیم که حضرت مسیح و حضرت مهدی با هم با هم و دوشادوش هم باز گردند و در بیت المقدس و مسجدالاقصی نماز بخوانند و عالم اثر وجود انسان های بدخواه، ظالم و طاغوتی و زیاده خواه آسوده شوند.

انتهای پیام/