لزوم توجه به تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی علمی و استفاده از ظرفیت‌ آنها

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی‌ خبرگزاری فارس، تاریخچه تاسیس انجمن های علمی در ایران به سال ۱۳۱۰ هجری شمسی و تشکیل “جمعیت فیزیک و شیمی ایران” با اجتماع تعدادی از فیزیکدانان و شیمیدانان کشور بازمی‌گردد. به این ترتیب تا سال ۱۳۵۷، تعداد ۷۸ انجمن علمی در گروه های علوم پزشکی، علوم پایه، کشاورزی، فنی و مهندسی و علوم انسانی فعالیت خود را آغاز کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۲ مسئولیت انجمن ها و مجامع علمی کشور به وزارت علوم تحقیقات و فناوری واگذار و در سال ۱۳۶۶ آیین نامه نحوه صدور تاسیس انجمن های علمی کشور تدوین شد.

امروزه اتحادیه‌ها و تشکل‌های علمی در دانشگاه‌های مختلف کشور اقدامات خوبی را در راستای پیشرفت کشور دارند و لازم است توجه بیشتری به این اتحادیه‌ها شود.

در همین راستا روشنک مرادی دبیر اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی برق، مهندسی پزشکی، مهندسی انرژی و ماشین‌های ریلی کشور درباره فعالیت‌های این اتحادیه در گفت وگو با فارس گفت: اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی برق به عنوان بزرگترین تشکل علمی دانشجویی کشور بود که در دو سال پیاپی موفق به کسب دو عنوان در میان اتحادیه‌های برتر کشور شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر با عضویت بیش از ۲۰۰ انجمن علمی در رشته‌های مهندسی برق، مهندسی پزشکی، مهندسی انرژی و راه‌آهن از دانشگاه‌های دولتی، آزاد و فنی حرفه‌ای ‌سراسر کشور مشغول فعالیت است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: اتحادیه مهندسی برق به عنوان یکی از پویاترین اتحادیه‌های کشور و متشکل از ۱۴ کمیسیون اصلی طی ۲۳ سال گذشته به عنوان نماینده دانشجویان مهندسی برق به فعالیت‌های تاثیرگذاری در حیطه‌های مربوطه پرداخته که از جمله شاخص ترین آن‌ها که به تازگی صورت گرفته‌اند می‌توان به برگزاری بیستمین دوره کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران، همکاری در برگزاری دومین کنفرانس ملی مهارت‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر و فن آوری ارتباطات، همکاری در ششمین کنفرانس پردازش سیگنال و سیستم‌های هوشمند ایران، برگزاری نمایشگاه ملی و مسابقه ملی رباتیک هیرکان و برگزاری جشنواره ملی کارگاه‌های مهندسی ایران با حضور ۱۵ دانشگاه برتر کشور و برگزاری بیش از ۲۰ رویداد علمی در زمینه‌های مختلف مهندسی و شرکت بیش از ۵۰۰ دانشجو در این رویدادها اشاره کرد.

دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه اصفهان گفت: اتحادیه تا به امروز متولی برگزاری ۲۰ دوره کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق، ۹ دوره مسابقه ملی رباتیک موش‌های هوشمند (شامل ۱۲ لیگ متفاوت)، ۵ دوره مسابقه دانشجویان برتر، انتشار بیش از سالانه ۲۰ مجله دانشجویی در دانشگاه‌ها و رشته‌های مختلف و برگزاری سالانه بیش از صدها رویداد آموزشی در سراسر کشور است و تلاش ما بر آن بوده است که علاوه بر رویدادهای علمی، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی نیز انجام شود.

وی افزود: تمامی این فعالیت‌ها در شرایطی انجام می‌گیرند که اتحادیه های علمی دانشجویی از جمله اتحادیه برق، فاقد هرگونه حمایت مستقیم و توجه نهادهای دولتی حاضر در کشور هستند و به صورت کاملا داوطلبانه به فعالیت های خود ادامه می‌دهند و همین امر عرصه را به جهت شکوفایی این جامعه علمی و دارای پتانسیل بارز در راهبرد اهداف جوامع دانشجویی کشور، بر انجمن‌ها و اتحادیه های علمی دانشجویی تنگ کرده است و متاسفانه بوی بهبود ز این اوضاع نمی‌شنویم، به شکلی که شاهد این پدیده هستیم که هرساله تعداد انجمن‌های علمی و اعضای آن‌ها رو به کاهش هستند.

مرادی تاکید کرد: متاسفانه اتحادیه‌های علمی از هر سمت رانده شده‌اند به شکلی که نه اساتید، نه نهادهای دولتی و نه حتی دانشگاه‌ها که خود مسئول پرورش این تشکل ها هستند در اکثر موارد توجهی نثار فعالین علمی-دانشجویی کشور نمی‌کنند و حتی امتیازات و مزایایی که سابقا شاید روزنه‌ انگیزه ای برای اعضای اینگونه تشکل‌ها بود، طی سال‌های اخیر و به مرور کاهش پیدا کرده یا به صورت کامل حذف شده‌اند!

دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه اصفهان گفت: تا زمانی که ما خود را موظف ندانیم که این اشتیاق و انرژی جوانان جویای یادگیری و علم را به سمت مناسبی هدایت کرده و سازمان‌دهی کنیم، تفکر “ساختن” وطن عزیزمان توسط همین جوانان و نعمت حفظ حضور آن‌ها، امیدی واهی است.

وی ادامه داد: امید است پیش از آنکه فعالین علمی دانشجویی خود را طرد شده از جوامع علمی و دانشجویی کشور بیایند چاره ای به جهت حل و بهبود این معظل و استفاده از این ظرفیت شگرف علمی اندیشیده شود.

انتهای پیام/