آنکارا: واشنگتن از ما در مبارزه با تروریسم حمایت نکرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه شامگاه یکشنبه گفت آمریکا در مبارزه آنکارا با تروریسم به اندازه کافی از این کشور حمایت نکرد و این مسئله سرآغاز اختلاف بین دو کشور در دوران دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا شد.
کالین که طی همایشی در شیکاگو سخنرانی میکرد، با بیان اینکه اختلاف آمریکا و ترکیه در مبارزه با تروریسم در دولت «دونالد ترامپ» نیز ادامه پیدا کرد، اظهار داشت: «بیشتر اوقات ما حمایتی را که انتظار داشتیم در مبارزه با تروریستها از آمریکا دریافت کنیم، مشاهده نکردیم».
به نوشته وبگاه «تی.آر.تی وُرلد»، وی با بیان اینکه روابط بین ترکیه و آمریکا در دوران اوباما و ترامپ تیره و تار بود، گفت، اما روابط فرهنگی ترکیه و آمریکا قدیمی است. او در ادامه بر اهمیت روابط بین مردم دو کشور تاکید کرد.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه که برای شرکت در همایش «جامعه مسلمانان آمریکا» به شیکاگو سفر کرده، گفت: «در مبارزه با تروریسم، ما انتظار داریم که آنها (متحدان ترکیه) در سطح، گستره و عمقی که انتظار داریم باشند. متأسفانه اکثر اوقات شاهد حمایت نبودیم. روابط ترکیه و آمریکا به اندازه کافی برای توسعه چشمانداز مشارکت استراتژیک حیاتی است».
بر اساس این گزارش، کالین توضیح داد: «لکن ما دیدیم، رویکردهایی که تهدیدها علیه ترکیه را نادیده میگیرند و خطراتی که ما با آنها مواجه هستیم را درک نمیکنند، توسط دولتهای [دموکرات و جمهوریخواه] آمریکا نیز اجرا میشوند».
وی با بیان اینکه آمریکا به حمایت از شبهنظامیان کُرد در سوریه ادامه داد، افزود: «اما ترکیه به دلیل خرید سامانههای پدافند هوایی اس-۴۰۰، مورد تحریم آمریکا قرار گرفت و از برنامه تولید مشترک جنگندههای اف-۳۵ خارج شد».
این مقام ارشد ترکیهای اما نهایتاً گفت که علیرغم اختلافات با آمریکا، زمینههایی وجود دارد که واشنگتن و آنکارا همچنان به کار و توافق بر سر آن ادامه میدهند.
کالین در بخش دیگری از صحبتهایش درباره جنگ جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز اظهار داشت که آزادسازی منطقه «قرهباغ کوهستانی»، صفحه جدیدی در تاریخ گشوده است.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی در اینباره توضیح داد: «با آزادسازی قره باغ، استقلال و پیوستن به سرزمینهای آذربایجان، صفحه جدیدی در تاریخ آنجا گشوده شد. روند بسیار متفاوتی در قفقاز در حال پیشرفت است».
سخنگوی دولت ترکیه با بیان اینکه ترکیه و ارمنستان اقداماتی را برای عادیسازی روابط دوجانبه انجام دادهاند، مدعی شد: «ارمنستان از نظر اقتصادی ضعیف است و تحت قیمومیت روسیه است، بنابراین عادیسازی روابط با ترکیه هم از نظر سیاسی و هم از نظر اقتصادی به نفع این کشور خواهد بود».
پیش از این نیز وزیر خارجه ترکیه ضمن اشاره به روابط خوب این کشور با اوکراین و توانایی که برای کمک به حل تنشها با روسیه دارد، اما گفت ناتو یک عنصر کلیدی برای امنیت اروپا است که نمیتوان آن را با ساختار اتحادیه اروپا جایگزین کرد (جزئیات بیشتر).
انتهای پیام/ص