اندیشکده یمنی: امارات حامی اصلی گروههای تروریستی در یمن است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، اندیشکده یمنی «هنا عدن» در گزارشی به همکاری دولت امارات متحده عربی با گروههای تروریستی و حمایت مالی از آنها در جهت کنار زدن رقبای سیاسی خود پرداخت.
به نوشته وبگاه عربی۲۱ در این گزارش آمده است که دولت امارات در حالی که شعار «جنگ علیه تروریسم» میدهد، اما دیگر بهانهای برای ادامه حضور در یمن ندارد. این کشور دو مسیر را به طور همزمان طی میکند؛ یا به طور غیر مستقیم و با حمایت از شبهنظامیان مسلح و مخالف با دولت هادی اهدافش را عملی میکند و یا به طور مستقیم وارد عمل شده و به بهانه مبارزه با تروریسم برنامههای خود را پیش میبرد.
اندیشکده «هنا عدن» در ادامه نوشت که امارات «تروریسم دولتی» را پیش میبرد و رفتارهایش تفاوتی با گروههای تروریستی ندارد. از سوی دیگر ابوظبی بر اساس نظریه «تروریسم بخشی از سیاست است» تروریسم را شریک تاکتیکی برای جنگ با رقبای خود در خارج از مرزهایش میداند.
در این گزارش به طور نمونه به حمله امارات به نیروهای دولت منصور هادی در سپتامبر ۲۰۱۹ در جنوب عدن اشاره شده و آمده است که نیروهای اماراتی به بهانه اینکه قصد رفع تهدید تروریستی از خود را دارند، شبهنظامیان دولت مستعفی را هدف قرار دادند. اندیشکده «هنا عدن» نوشته است که هیچ تهدید تروریستی علیه نیروهای اماراتی در کار نبود.
این اندیشکده به نکته دیگری اشاره کرد و نوشت: «امارات میداند که دخالت نظامی در یمن در چارچوب ائتلافی که عربستان سعودی شکل داده، نمیتواند تا ابد ادامه یابد، به اعتبار اینکه دخالت نظامی در هر حال وجهه قانونی ندارد و هر لحظه امکان پایان جنگ وجود دارد، بنابراین امارات با وجود اینکه چندین بار اعلام کرده قصد خروج از یمن را دارد، اما “مبارزه با تروریسم” را بهانه کرده تا به ادامه حضور در یمن وجهه قانونی بدهد.»
دلایل و اهداف
اندیشکده «هنا عدن» سپس به دلایلی که موجب شده امارات به سمت استفاده از تروریسم جهت نیل به اهداف داخلی و بینالمللی خود برود در یمن، پرداخت و نوشت که از لحاظ داخلی (در سطح یمن) هدف این است که به بهانه تروریسم، دشمنان و رقبا کنار زده شوند. در این جا اماراتیها زمانی که از تروریسم صحبت میکنند، منظور القاعده یا داعش نیست، بلکه هدفشان افراد سیاسی یا رؤسای قبائل مخالفشان است.
در سطح منطقهای نیز شعار «جنگ علیه تروریسم» هنوز در جهان غرب خریدار دارد و اماراتیها با سوءاستفاده از آن نفوذ خود را در کشورهای عربی توسعه میدهند. دلیل دیگری به رقابت مخفیانه امارات با عربستان باز میگردد و ابوظبی تلاش دارد تا در یمن به نام عربستان، نفوذ خود را گسترش دهد. کشوری که از دیرباز تحت نفوذ سعودیها بود.
«عنا عدن» سپس تأکید کرد که دخالت نظامی عربستان سعودی در یمن اما به اهداف مدنظر ریاض نائل نشد و سعودیها که به دنبال حفظ نفوذ خود در این کشور بودند، اکنون نفوذ خود را کمتر از قبل میبینند و رقبای جدیدی را از جمله امارات پیش روی خود مشاهده میکنند.
در ادامه گزارش این اندیشکده به افرادی اشاره شده که با حمایت مالی و سیاسی امارات دست به ترور و ربایش میزنند. در طول سالهای گذشته دهها تن از روحانیون اخوانی و سران قبائل همسو با حزب الاصلاح ترور و یا ربوده شدهاند. همچنین امارات به بهانه مبارزه با تروریسم توانسته نفوذ خود را گسترش دهد. به عنوان نمونه در ۲۴ آوریل ۲۰۱۶، نیروهای اماراتی به بهانه بیرون کردن تروریستهای القاعده، شهر «المکلا» در استان حضرموت را به اشغال خود در آوردند.
انتهای پیام/