چین: آمریکا درباره تایوان، بهای غیرقابل تحمل خواهد داد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ادامه هشدارهای پکن درباره مواضع واشنگتن در قبال تایوان، دیپلمات ارشد چین در یک مصاحبه به مناسبت پایان سال ۲۰۲۱ میلادی در این باره صحبت کرد.

«وانگ یی» وزیر خارجه چین به شبکه تلویزیونی «سی‌سی‌تی‌وی» و روزنامه «شینهوا» درباره عواقب حمایت آمریکا از جدایی‌طلبان تایوانی بشدت هشدار داد.   

این مقام ارشد پکن گفت: «تنها یک چین در جهان وجود دارد و تایوان بخشی از چین است. این، واقعیتی تاریخی و حقوقی و غیرقابل انکار است».

به گفته وزیر خارجه چین، «اگرچه تضاد سیاسی بین دو طرف تنگه تایوان در نتیجه جنگ داخلی چندین سال قبل وجود دارد (اما) حاکمیت و تمامیت ارضی چین هرگز قطع نشده و نخواهد شد. این وضعیت موجود واقعی مساله تایوان و همچنین جوهر اجماع سال ۱۹۹۲ است که منعکس کننده اصل چین واحد است و بنابراین پایه و اساس توسعه صلح آمیز روابط بین تنگه (روابط بین دولت مرکزی چین و تایوان) را تشکیل می‌دهد».

وانگ یی سپس به مواضع حزب حاکم تایوان و مواضع ضد چینی آن اشاره کرد و گفت: «با این حال، مقام‌های حزب پیشروی دموکرات برای تضعیف این وضعیت موجود و اساس تلاش کرده‌اند. آنها مسئول تنش‌های فعلی در تنگه تایوان هستند».

این مقام ارشد پکن به مواضع واشنگتن در قبال تایوان و تعهد اسمی آمریکا به چین در قبال سیاست «چین واحد» اشاره کرد؛ سیاستی که آمریکا از سال ۱۹۷۹ خود را به آن متعهد خوانده است.

وزیر خارجه چین گفت: «ایالات متحده از تعهد خود در هنگام برقراری روابط دیپلماتیک با چین، چشم پوشی کرده و به حمایت از نیروهای “استقلال‌طلب تایوان” و تلاش برای تحریف و تهی کردن اصل چین واحد بازگشته است. این امر تایوان را در وضعیت بسیار مخاطره آمیزی قرار می‌دهد و بهای غیرقابل تحملی را برای خود ایالات متحده به همراه خواهد داشت».

وی افزود: «اتحاد مجدد چین (اتحاد چین و تایوان) یک روند غیرقابل توقف است. تلاش‌ها برای کسب “استقلال تایوان” ناگزیر به شکست منجر خواهد شد. برای تایوان راهی جز اتحاد مجدد با سرزمین اصلی وجود ندارد. این یک روند اجتناب ناپذیر تاریخ و تنها نتیجه عملی و منطقی است».

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است و پکن بارها به این مسئله اعتراض کرده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله خود آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسند.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز از زمان روی کار آمدن، سیاست‌های دولت ترامپ را در قبال چین در پیش گرفته است و اخیراً نیز بایدن لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.

انتهای پیام/ص