همه از دیدن “دختر کشتی‌گیر” تعجب می‌کنند!

به گزارش “ورزش‌سه”، دو سال قبل بود که هانیه عاشوری، دختر کرمانشاهی کشتی آلیش ایران توانست برای نخستین بار در بخش بانوان، ایران را در این رشته صاحب مدال طلا کند. عاشوری که در سنگین وزن رقابت می‌کند، بعد از مدتی تعطیلی اردوهای تیم ملی به خاطر کرونا، اخیرا بار دیگر به اردو دعوت شد و در تورنمنت قرقیزستان شرکت کرد، اما این بار در فینال شکست خورد و به مدال نقره رسید.

این دختر ۲۲ ساله که رویاهای بزرگی در سر دارد،‌ درباره وضعیت کشتی آلیش زنان صحبت هایی را انجام داده و از احتمال المپیکی شدن این رشته گفته است.

 

کشتی آلیش زنان پتانسیل بالایی دارد

به جز کشتی کلاسیک در بخش زنان که مدتی در ایران راه‌اندازی شد و سپس فعالیتی نداشت، کشتی آلیش که یک رشته شناخته‌شده بین‌المللی است از سال ۹۳ زیر نظر فدراسیون کشتی کار خود را آغاز کرد. اعتقاد دارم اگر بیشتر به این رشته بها داده شود، می‌تواند افتخارات بزرگی برای ایران رقم بزند.

 

مصدومیت و ناداوری نگذاشت قهرمان شوم

رقابت‌های بین‌المللی کشتی آلیش جایزه بزرگ جام ارکینبایف اخیرا در قرقیزستان برگزار شد و سطح بالایی هم داشت. من هم برای قهرمانی به این مسابقات رفته بودم، اما هم آسیب‌دیدگی‌هایی که داشتم مرا اذیت کرد، هم ناداوری باعث شد در مبارزه آخر بازنده شوم. البته قبل از آن سه حریفم را شکست داده بودم. به هر حال این تورنمنت فرصت خوبی بود تا من برای مسابقات بعدی خودم را محک بزنم.

 

رویای من رفتن قهرمانی در المپیک است

هدف و آرزوی من المپیکی‌شدن کشتی آلیش است. این‌طور که شنیدم آلیش این شانس را دارد تا در آینده‌ای نزدیک وارد بازی‌های المپیک شود. در آن صورت است که من می‌توانم یک روز روی سکوی المپیک قرار بگیرم و به آرزویم برسم.

 

می‌گویند مگر دخترها هم کشتی می‌گیرند؟

این جمله را بارها شنیده‌ام که می‌گویند مگر دخترها هم کشتی می‌گیرند؟ خیلی‌ها تعجب می‌کنند و می‌گویند مگر می‌شود در ایران زنان هم روی تشک بروند و کشتی بگیرند؟ آنجاست که من و خیلی از هم‌تیمی‌هایم مجبوریم توضیح بدهیم که در چه رشته‌ای و با چه شکلی فعالیت می‌کنیم. کشتی آلیش کاملا با لباس برگزار و فنون با استفاده از کمربند اجرا می‌شود.

 

برادرم حریف تمرینی‌ام بود

من از بچگی کشتی را دوست داشتم و می‌توانم بگویم حریف تمرینی من هم برادرم بود. نوجوان بودم که شنیدم رشته‌ای به نام کشتی آلیش وجود دارد که بانوان هم می‌توانند در آن فعالیت کنند. من هم خیلی خوشحال شدم و آلیش را شروع کردم.

 

شیر، شیر است؛ زن و مرد هم ندارد

به هر حال ما مثل کشتی‌گیران مرد شناخته‌شده نیستیم، اما اگر مردم لقبی به ما بدهند، استقبال می‌کنیم. از نظر من شیر، شیر است؛ زن و مرد هم ندارد. تنها صحبت من این است که به دختران کشتی‌گیر توجه بیشتری شود. فدراسیون کشتی شرایط نسبتا خوبی برای ما فراهم کرده، اما برای اینکه ما بتوانیم در آسیا و جهان پرچم ایران را بالا ببریم، نیاز به حمایت بیشتری داریم.

 

درصد آسیب دیدگی در آلیش خیلی بالاست

هر رشته‌ای قوانین خاص خودش را دارد و کشتی آلیش هم با توجه به انجام فنون پرتابی قطعا خطر آسیب‌دیدگی بالایی دارد. مصدومیت‌ها در آلیش به شدت زیاد است و آن را نمی‌توان با رشته‌های دیگر مقایسه کرد. درصد این مصدومیت‌ها در سنگین‌وزن که چند برابر هم می‌شود.

قهرمان کشتی آلیش زنان جهان می گوید همچنان فرهنگ دادن لقب کشتی گیر به دختران در ایران وجود ندارد.