صندلی جذاب ورزش ایران سهم چه کسی است؟
به گزارش “ورزش سه”، چند ماهی از آغاز دولت سیزدهم می گذرد و همچنان اهالی ورزش در انتظار تغییرات مهم و کلیدی در راس امور هستند. با وجود گذشت حدود ۲۰ روز از استعفای مهدی علی نژاد از معاونت قهرمانی همچنان جانشین او مشخص نشده، اما بیشتر نگاهها از همین حالا به صندلی ریاست کمیته ملی المپیک است.
25 دی ماه سال ۱۳۹۶ بود که سیدرضا صالحی امیری در یک انتخابات تک نفره توانست ریاست کمیته ملی المپیک را در دست بگیرد و تا ۱۷ اسفندماه سال جاری نیز در این جایگاه حضور خواهد داشت. صالحی امیری که در دولت قبلی سابقه کار به عنوان سرپرست وزارت ورزش و البته وزیر ارشاد را هم در کارنامه داشت، در ۴ سال اخیر به خاطر ارتباط نزدیک با دولتی قبلی به خوبی توانست بودجه کمیته ملی المپیک را تامین و مدیریت کند. همین موضوع باعث بهبود ارتباط او با ورزشکاران و البته فدراسیون ها شد. حالا اما معادلات برای بقای او در راس کمیته المپیک پیچیده شده و بعید است این دولت به ماندن او رضایت دهد.
تعیین تکلیف یکی از دو صندلی مهم ورزش ایران
اگر قدرت رییس کمیته ملی المپیک حداقل در بحث قهرمانی بیشتر از وزیر ورزش نباشد، قطعا کمتر از او هم نیست. قبل از روی کار آمدن سجادی، ارتباط نزدیک صالحی امیری و سلطانی فر باعث شده بود تا بعد از سال ها تنش، رابطه بین این دو نهاد مهم ورزش ایران نزدیک و صمیمی باشد. حالا اما با توجه به تغییر دولت، همه انتظار دارند فردی در راس کمیته ملی المپیک قرار بگیرد که ارتباطات نزدیکی هم با مسئولان ارشد دولت داشته باشد. به گفته مسئولان برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در روز ۱۷ اسفندماه قطعی است و احتمالا به زودی با شروع ثبت نام از کاندیدای ریاست، معادلات رسیدن به این صندلی روشن تر هم خواهد شد. هنوز موضع مشخصی از سوی دولت و حتی شخص وزیر ورزش برای تعیین تکلیف انتخابات کمیته ملی المپیک اعلام نشده، اما از گوشه و کنار نام های زیادی به گوش می رسد.
صالحیامیری برای ماندن رقابت میکند؟
با وجود اینکه از یک سال قبل بازار شایعات پیرامون آینده کمیته ملی المپیک داغ بوده، اما هیچ وقت سیدرضا صالحی امیری حاضر نشده به سوال هایی مبنی بر احتمال حضورش در انتخابات پیش رو پاسخ روشنی دهد. اخیرا شایعات حکایت از تلاش صالحیامیری برای ایجاد ارتباط نزدیک با دولت و ماندن در راس کمیته ملی المپیک حکایت دارند، اما به نظر می رسد تا زمانی که نام نویسی از نامزدها انجام نشود، وضعیت رییس فعلی کمیته المپیک در انتخابات آینده مشخص نخواهد شد. قطعا صالحی امیری خیلی خوب می داند که مثل دوره قبل که حتی رای گیری کاغذی برای ریاستش انجام نشد، کارش آسان نخواهد بود و این دوره در صورت ورود به انتخابات باید برای جمع کردن رای شدیدا تلاش کند.
گزینههای روی میز چه کسانی هستند؟
مهدی علی نژاد، معاونت قهرمانی وزارت ورزش که ۲۰ روز قبل از سمتش استعفا داد، قطعی ترین گزینه برای کاندیداتوری در انتخابات پیش روی کمیته ملی المپیک است. او که از مدت ها قبل برای رسیدن به این جایگاه برنامهریزی کرده بود، برای ورود به انتخابات از بدنه وزارت ورزش جدا شد و حالا در حال رایزنی با فدراسیون ها و دیگر اعضای مجمع است.
گزینه بعدی و احتمالی علیرضا دبیر خواهد بود. رییس فدراسیون کشتی که در دو سال و نیم اخیر توانسته کارنامه موفقی از خودش به جای بگذارد، قبلا سابقه نایب رییسی کمیته ملی المپیک را داشته است. او اخیرا بر سر انتصاب های صورت گرفته در کمیسیون ورزشکاران با صالحی امیری به شدت وارد تنش شد.
از آرش میراسماعیلی بگیر تا محمدرضا داورزنی و البته روسای چند فدراسیون دیگر، اسامیای هستند که این روزها برای ورود به انتخابات نامشان به گوش میرسد. البته نباید فراموش کنیم به جز ریاست کمیته ملی المپیک پستهای دیگری همچون نایب رئیسی، دبیرکلی و عضویت در هیأت اجرایی از جمله پستهای پرطرفدار در انتخابات این نهاد هستند که قطعا خیلی از روسای فدراسیونها برای آنها نامزد خواهند شد. از سوی دیگر نام مجید شایسته، رئیس سابق فدراسیون تنیس که در مجموعه ایرانمال بهعنوان مدیر بالادستی حمید سجادی فعالیت کرده، یکی از گزینههای تحت حمایت وزارت ورزش است. با توجه به اینکه ثبتنام در انتخابات ریاست شرایط خاصی دارد و افراد یا باید عضو مجمع باشند یا باید بهعنوان کارشناس خبره معرفی شوند، بعید است کسی خارج از این دایره وارد کارزار انتخابات شود. البته که هنوز دو ماه تا پایان این معادله پیچیده و جنگ پنهان باقی مانده است.
وزیر ورزش، سورپرایز انتخابات؟
شایعه حضور وزیر ورزش در انتخابات کمیته ملی المپیک چند وقتی است که دهان به دهان می چرخد. دیروز بود که حمید سجادی در مصاحبه تلویزیونی خود این موضوع را تکذیب کرد، اما استفاده از کلمه فعلا در جملات سجادی باعث شد تا این شایعه همچنان به قوت خود باقی بماند. وزیر ورزش گفته بود که فعلا قصدی برای ورود به انتخابات کمیته ملی المپیک ندارد. بدون شک حضور سجادی می تواند سورپرایز بزرگ انتخابات کمیته المپیک باشد و خیلی از معادلات را بر هم بزند.
اولین تغییر مهم ورزشی بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، می تواند در راس کمیته ملی المپیک رخ دهد.