افزایش ۲۲۳ واحدی شاخص بورس تهران / ارزش معاملات دو بازار از ۳۸۰۰ میلیارد تومان فراتر رفت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند کاملاً نوسانی قرار گرفت، به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با رشد کم جان ۲۲۳ واحد به رقم یک میلیون و ۳۷۹ هزار و یک واحد رسید.

شاخص کل با معیار هموزن امروز با ۵۲ واحد افزایش به ۳۶۳ هزار و ۵۲۱ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۵۲۷ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۳.۴ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۲۳ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی به اندازه ناچیز ۰.۲ درصد افزایش یافت این دو شاخص با معیار هموزن ۰.۱ درصد افزایش یافت. 

شاخص آزاد شناور ۰.۷ درصد و شاخص بازار اول بورس هم به میزان ۰.۷درصد افزایش یافت اما شاخص بازار دوم بورس ۰.۵ درصد عقب نشست.

امروز نمادهای ملی مس، فولاد مبارکه، پالایش نفت بندرعباس و معدنی چادرملو بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای فولاد خوزستان، پتروشیمی پردیس و پتروشیمی پارس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با عقب‌نشینی دو واحد به رقم ۱۸ هزار و ۶۶۰ واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۲۶ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس به ۳۲۵ هزار میلیارد تومان رسید.معامله‌گران امروز بیش از ۱.۵ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۱۶۹ هزار فقره معامله و به ارزش ۱۸۱۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نمادهای سنگ‌آهن گهرزمین و پتروشیمی قائد بصیر بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان، بیمه پاسارگاد و ریل‌پرداز نوآفرین بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس، امروز قرار بود دومین بلوک پتروشیمی خلیج‌فارس به میزان ۲ درصد از سهام  در بورس حراج شود روز گذشته هم بلوک یک درصدی از سهام حراج شد. دولت قصد دارد در قالب سه بلوک ۱، ۲ و ۱۵ درصدی باقیمانده سهام خود در هلدینگ خلیج‌فارس را به روش حراج در بورس عرضه کند.

امروز همچنین خبر رسید سهام ۲۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی از طریق سجام و به صورت متمرکز برای سهامداران واریز شده است.

همچنین خبرنگار فارس از مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی پرسید چه برنامه‌ای برای دریافت سود سهام عدالت مربوط به سال ۹۹ و واریز برای سهامداران دارد که وی پاسخ داد زیرساخت‌های لازم برای واریز سود سهامداران عدالت به صورت متمرکز وجود دارد اما باید هیأت مدیره سازمان بورس روش دریافت و واریز سود را مشخص کند.

به هر حال طبق قانون تجارت شرکت‌های بورسی ۸ ماه بعد از مجمع عمومی فرصت دارند، سود سهام خود را به حساب ذی‌نفعان واریز کنند که برای عملکرد سال ۹۹ تا پایان اسفند امسال فرصت وجود دارد و در این مدت باید سود سهام عدالت به حساب ۴۹ میلیون سهامدار واریز شود.

انتهای پیام/ب