اصرار لیز تراس برای برگزاری مراسم اشرافی با پول مالیاتدهندگان انگلیس
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، رسانههای انگلیسی روز دوشنبه افشا کردند «لیز تراس» وزیر امور خارجه این کشور در یک مراسم حزبی اصرار داشته از پول مالیاتدهندگان، شامی اعیانی در یک رستوران مجلل تهیه شود.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» تراس که تا شهریور امسال وزیر بازرگانی انگلیس بود مراسمی خصوصی با حضور نمایندگان محافظهکار مجلس عوام و یک نماینده تجاری آمریکا برگزار کرد.
بر اساس ایمیلی که به دست روزنامه «ساندی تایمز» رسیده، در این مراسم که در شانزدهم ژوئن سال گذشته میلادی (۲۶ خرداد ۱۴۰۰) برگزار شد، لیز تراس اصرار کرده بود از وجوه عمومی دولت برای پرداخت هزینههای شام به مبلغ سه هزار پوند (حدود یک میلیارد و دویست میلیون ریال) استفاده شود.
در این ایمیل آمده است: «[تراس] فردا برای شام، میزبان کاترین تای [نماینده تجاری آمریکا] خواهد بود. او میل دارد این مراسم در اتاق شامی خصوصی برگزار شود و [مشاور ویژه او] اصرار دارد این مراسم در کلاب شخصی اعضای [حزب] برگزار شود».
در ادامه این ایمیل نوشته شده: «او بر این اساس که پیشتر به آنجا رفته است، این مکان را توصیه کرده و استدلال وی این است که موقعیت و جایگاه مناسبی دارد. تا آنجا که من میدانم ما بهعنوان یک وزارتخانه تا به حال در این مکان میزبان هیچ فردی نبودهایم».
همچنین این ایمیل اشاره میکند که در این کلاب «قیمتها فوقالعاده گران و بیش از چیزی است که طبق درک من ، اغلب برای چنین رویدادهایی خرج میکنیم».
علاوه بر این، در ایمیل درز کرده گفته شده که مشاوران تراس به او توصیه کرده بودند این مراسم را در رستوران ارزانتری که هزینه آن هزار پوند میشود برگزار کند.
وزارت بازرگانی انگلیس در توجیه این هزینهها به روزنامه «دیلی میل» گفته است که «این یک شام کاری دیپلماتیک بود که با حضور وزیر سابق بازرگانی بینالمللی، مقامات ارشد انگلیس و شرکای آمریکایی که بزرگترین شریک تجاری ما هستند برگزار شد».
این وزارتخانه مدعی است، این کلاب به این دلیل برای برگزاری مراسم انتخاب شد که در کوتاهترین زمان قابل دسترس بود اما به نوشته دیلی میل، احتمالاً علت انتخاب این مکان این بود که صاحب آن یکی از اهداکنندگان کمکهای حزبی به «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس است.
«آنجلا رینر» معاون رهبر حزب کارگر انگلیس در واکنشی بیان داشت: «شرمآور است که لیز تراس برخلاف توصیه رسمی، اصرار داشته که مراسمی تجملاتی را برگزار کند که هزاران پوند را نصیب یک اهداکننده کمک به حزب محافظهکار کند. بدون در نظر گرفتن توافق تجاری با ایالات متحده، بیکفایتی محض به هدر دادن پول مالیات دهندگان حقیقتاً شوکهکننده است».
«امیلی تورنبری» وزیر دادگستری دولت در سایه انگلیس نیز در واکنشی گفت، این تنها دفعهای نیست که لیز تراس چنین هزینههایی از جیب مردم پرداخته است.
این مقام حزب کارگر افزود، لیز تراس در سمت وزیر امور خارجه نیز اخیراً سفری به سنگاپور داشته اما هنگامی که از او درباره هزینههای سفر و تعداد افراد حاضر سوال کرده بود جواب سربالا شنیده بود.
این افشاگری و جنجالی شدن آن در حالی رخ میدهد که اخیراً رسواییهای متعددی دامنگیر دولت محافظهکار بوریس جانسون شده است.
در حال حاضر با توجه به نتایج نظرسنجیها که نشان میدهد اکثریت انگلیسیها خواستار برکناری جانسون هستند، لیز تراس یکی از گزینههای احتمالی جایگزینی او خواهد بود.
هفته گذشته نظرسنجی انجام شده توسط دیلی میل نشان داد ۶۰ درصد از بریتانیاییها (شامل انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) خواستار برکنار شدن جانسون هستند.
در صورت برکناری جانسون، ۲۹ درصد از محافظهکاران معتقدند «ریشی سوناک» وزیر خزانهداری انتخاب «بسیار بهتری» خواهد بود و ۳۴ درصد نیز او را انتخاب «بهتری» میدانند.
همچنین ۱۷ درصد از محافظهکاران «لیز تراس» وزیر امور خارجه انتخاب «بسیار بهتری» خواهد بود و ۳۶ درصد نیز او را انتخاب «بهتری» دانستند.
هفته گذشته نیز نظرسنجی موسسه «ایپسوس موری» نشان داد که از هر ۱۰ نفر شش نفر معتقدند جانسون تا پایان سال آینده در این سمت باقی نخواهد ماند.
روزنامه «گاردین» پیشتر هفته گذشته عکسی از جانسون و بیش از دهها نفر دیگر را در باغ محل سکونتش در خیابان داونینگ منتشر کرد که به گفته این روزنامه انگلیسی، در طول قرنطینه کرونا در ماه مه ۲۰۲۰ گرفته شده بود.
پیشتر و در ادامه مشکلات متعدد از جمله سقوط در نظرسنجیها و رسواییهایی که اخیراً گریبانگیر دولت بوریس جانسون شده، استعفای یک وزیر کابینه ضربه دیگری به تداوم حیات این کابینه وارد کرد.
روزنامه «مِیل آن ساندی» بامداد یکشنبه گزارش داد «دیوید فراست» وزیر برگزیت انگلیس به دلیل ناامیدی از دولت جانسون به دلایلی شامل افزایش مالیات و محدودیتهای کرونایی بیشتر، استعفا داده است.
انتهای پیام/