نماینده مجلس: ۶۰ درصد رقم اصلاح ارز ترجیحی به مردم پرداخت شود

احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به جزئیات لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۱ گفت: مهم‌ترین نکته‌ در بحث لایحه بودجه ۱۴۰۱ موضوع اصلاح ارز ترجیحی است.

وی افزود: بر اساس محاسبات انجام‌شده تا پایان سال جاری حدود ۲۰ میلیارد دلار صرف تخصیص ارز ترجیحی برای واردات اقلام و کالاهای اساسی مشمول این ارز می‌شود. اگر در بودجه سال آینده ارز ترجیحی اصلاح نمی‌شد و کار به همین شکل ادامه پیدا می‌کرد و تخصیص ارز ترجیحی رشدی هم نداشت و همین ۲۰ میلیارد دلار تخصیص می‌یافت، بر اساس مابه‌التفاوت قیمت ارز آزاد با قیمت هر دلار ۲۵ هزار تومان در جامعه آماری یارانه‌بگیران که ۶۰ میلیون هستند ماهانه به ازای هر نفر مبلغی معادل ۵۵۵ هزار تومان تخصیص می‌یافت.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: نکته‌ای که در اینجا لازم است به آن توجه کرد، سیاست دولت طبیعتا این نیست که تمام این ۵۵۵ هزار تومان را به طور نقدی و مستقیم به افراد پرداخت کند به هر حال سیاست دولت این است که با بخشی از این کسری بودجه را پوشش دهد و یا بخشی دیگر از آن را در حوزه حمایت از تولید به مصرف برساند و بخشی را هم به صورت مستقیم به مردم پرداخت کند.

ارکانی خاطرنشان کرد: وزیر اقتصاد در مجلس عنوان کرد که پرداخت یارانه نقدی حاصل از اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی به افراد به صورت پلکانی بین دهک‌های مختلف فرق می‌کند اما برداشت‌هایی که از صحبت‌های آقای وزیر می‌شد این بود که به صورت میانگین مبلغ ۱۰۰ هزار تومان ماهانه به هر فرد پرداخت می‌شود.

وی افزود: نکته‌ای که در اینجا قابل ذکر است این است که این عدد ۱۰۰ هزار تومان با عدد ۵۵۵ هزار تومان که در بالا به آن اشاره شد تفاوت زیادی دارد، درخواست ما این است که دولت حداقل یارانه پرداختی مستقیم به مردم را به ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر فرد در هر ماه افزایش دهد و ۶۰ درصد رقم حاصل از آزادسازی و اصلاح ارز ترجیحی مستقیما به مردم پرداخت شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: درست است که پیش از این بخش قابل توجهی از ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب دلالان می‌رفت اما حال که قرار است آزادسازی شود و معادل ریالی آن به مصرف برسد، اگر بنا نیست صد درصد مبلغ آزادسازی شده از این بخش به مردم پرداخت شود حداقل ۶۰ درصد آن به صورت نقدی به مردم پرداخت شود.

ارکانی خاطرنشان کرد: اگر این گونه نشود، با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و با افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها، چه در مورد کالاهای مشمول ارز ترجیحی و چه سایر کالاها افزایش قیمت خواهیم داشت به هر حال وقتی ارز ترجیحی نهاده دامی حذف شود این آزادسازی قیمت بر قیمت گوشت و لبنیات نیز تأثیر مستقیم خواهد گذاشت. با تورمی که بر اساس حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد می‌شود با یارانه ۱۰۰ هزار تومانی قابل جبران نیست و بهتر است دولت به جای ۱۰۰ هزار تومان، ۳۰۰ هزار تومان در هر ماه به مردم پرداخت کند تا از این طریق کاهش قدرت خرید ناشی از افزایش تورم به ویژه در مورد دهک‌های متوسط و پایین جبران شود.

انتهای پیام/