ستاره شناسان نابودی یک ابرستاره سرخ را به صورت زنده دیدند

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از دیجیتال ترندز، وقتی عمر ستارگان به پایان می رسد، انفجارهای عظیم و حیرت انگیزی در آنها رخ می دهد که این ستاره ها را تبدیل به ابرنواختر می کند.

این انفجارها مقدار زیادی نور و انرژی را آزاد می‌کنند، اما هنوز چیزهای زیادی در مورد چگونگی وقوع این فرآیند نمی‌دانیم. اکنون، اخترشناسان برای اولین بار یک ابرستاره سرخ را مشاهده کرده‌اند که در حال تبدیل شدن به ابرنواختر است، و نگاهی اجمالی به آخرین لحظات زندگی این ستاره عظیم‌الجثه را ممکن می کند.

محققان ابرنواختر SN 2020tlf را با استفاده از دو تلسکوپ در هاوایی به نام های Pan-STARRS و W. M. Keck رصد کردند. آنها توانستند ابرستاره سرخ را قبل از تبدیل به ابرنواختر شناسایی کنند، زیرا این ستاره در حال نابودی مقادیر قابل توجهی نور از خود ساطع کرده و همچنین مقادیر زیادی گاز را به بیرون پرتاب می کرد.

آنها قبل از اینکه این ستاره در پاییز ۲۰۲۰ روند تبدیل به ابرنواختر را آغاز کند، به مدت ۱۲۰ روز آن را رصد کردند و در هنگام انفجار، ابری متراکم از گاز را دیدند که ستاره مذکور را احاطه کرده بود.

رافائلا مارگوتی، استادیار نجوم در دانشگاه کالیفرنیا برکلی در این مورد می‌گوید: مشاهده شواهد تبدیل مستقیم یک ستاره عظیم به یک انفجار ابرنواختری بسیار تاثیرگذار و مثل تماشای یک بمب ساعتی است. ستاره ای که منفجر شد به شدت بزرگ و جرم آن ۱۰ برابر خورشید بود و در فاصله ۱۲۰ میلیون سال نوری از ما در کهکشان NGC 5731 قرار داشت. این ستاره از آنجایی که قبل از انفجار بسیار فعال بود، مورد توجه محققان قرار گرفت. ابرستاره های سرخ قبل از تبدیل شدن به ابرنواختر نسبتا آرام بوده اند.

انتهای پیام/