نماینده مجلس: مابهازای ارز ترجیحی در سبد مصرفی خانوارها قرار گیرد
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمدصالح جوکار در نطق میان دستور خود در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ دی ماه) مجلس گفت: متأسفانه ۸ سال مدیریت فاقد تدبیر و منفعل دولتی که به جای چشم داشتن به توان داخلی و تکیه بر اراده جوانان پرتلاش کشور در پی راضی کردن کدخدای ادعایی خود، تمام ظرفیتهای کشور را معطل توافقی سست با وعدههای صرفا بر روی کاغذ کرد و باعث شد که امید و اعتماد بخش مهمی از جامعه آسیب ببیند.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سالهایی که در آن فشار اقتصادی و وخامت اوضاع وضعیت معیشت مردم را به خطر انداخت، ثروت روزافزون آقازادههای رانتخوار را به رخ جوانان تحصیل کرده جویای کار کشید، زندگی اشرافگونه برخی از کارگزاران را در مقابل چشمان مردمی ناتوان از تامین اجارهبهای مسکن خود قرار داد. کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن مداوم سفرهها به مشکلات اقشار کمدرآمد و بازنشستگان اضافه کرد.
وی افزود: همه اینها در خوشبینانهترین حالت نتیجه انفعال، راحتطلبی و بیتدبیری افرادی است که به صورت گسترده در دولت گذشته شعار رفاه و آسایش فراگیر سر میدادند.
جوکار خاطرنشان کرد: اکنون با پایان دوران خونسردی و بیتفاوتی و با روی کار آمدن دولتی باانگیزه، بهرهمند از روحیه جهادی و مصمم به حل مشکلات اساسی مردم و با نگاه به توان داخلی کشور بار دیگر امید به رفع کاستیها و برطرف شدن تنگاهای کشور به خصوص در حوزه اقتصاد قوت یافته است.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مردم به درستی از مسئولان خود در دولت و مجلس انتظار دارند در روندی کوتاهمدت شاهد ثبات حوزههای اقتصادی و در میانمدت شاهد بهبود شرایط معیشت و کسب و کار و سرمایهگذاری و رونق بازار باشند.
وی افزود: در شرایط فعلی یکی از اقدامات ضروری که لازم است دولت به فوریت به آن بپردازد، مسأله مهار نقدینگی افسارگسیخته به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد تورم است. در این خصوص با توجه به عدم کارآیی سیاستهای انقباظی به دلیل کاهش درآمدهای مردم و به ویژه کارکنان دولت راهکار اثربخش مهار نقدینگی از طریق طراحی ابزارهای مالی جدید و در نتیجه هدایت آن به سمت تولید و فعالیتهای مولد خواهد بود.
جوکار خاطرنشان کرد: اقدام مهم و فوری دیگر اصلاح نظام تامین و توزیع کالا در کشور به ویژه در حوزه کالاهای اساسی است، موضوعی که به ویژه با مطرح شدن موضوعات مرتبط با قطع روند ارز ترجیحی نگرانی مضاعفی را در میان اقشار مختلف مردم به وجود آورده است.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در خصوص توقف تخصیص ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی اگرچه تصمیمی درست و بهجا برای قطع دست رانتخواران و مفسدین است ولی کمیسیون تلفیق باید به گونهای برنامهریزی کند تا مابهازای ارز ترجیحی به صورت یارانه غیرنقدی و به طور کامل در سبد هزینهای خانوادهها قرار گیرد. این سازوکار باید بهگونهای تنظیم شود تا سفره مردم کوچکتر نشود.
وی افزود: این مسائل در کنار ساماندهی به اوضاع بورس، سامان دادن به صنعت خودرو در کشور و ایجاد فضای رقابتی برای تولید خودروی باکیفیت و قیمت مناسب توجه ویژه به اقشار کمدرآمد جامعه و ارائه راهکاری در جهت بهبود وضعیت معیشت مردم، برنامهریزی برای رفع مشکلات کادر درمان و معلمان به ویژه معلمان خرید خدمت و برنامهریزی برای تبدیل وضعیت آنان و نیروهای شرکتی، وصول مطالبات و احقاق حقوق آنها، اصلاح سیستم نظام بانکی کشور و بهروزرسانی آن و تبدیل بانکها از وضعیت کنونی به عنوان بنگاه اقتصادی به بانک با فعالیت صرفا در حوزههای قانونی بانکداری، برنامهریزی در جهت سامان بخشیدن به یارانه حاملهای انرژی به گونهای که این یارانهها به جیب مردم بازگردد نه آنکه با کاهش بهای تمامشده، حداقلهای انرژی به عنوان سود شرکتها به حساب عدهای معدود سرازیر شود، مدنظر قرار گیرد.
جوکار خاطرنشان کرد: هرچند متأسفانه مشکلات متعدد اقتصادی ناشی از ناکارآمدیهای داخلی و رسیدگی به معضلات اقتصادی با اولویت مسائل اصلی کشور تبدیل شده، نباید از مسائل فرهنگی به عنوان زیربنای مهم تمام مسائل کشور و روح حاکم بر جامعه غفلت کرد.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز در کنار تمام اقدامات خوب، مسئولانه، اثربخش و مبتکرانه فرهنگی بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری شاهد برخی ناهنجاریها و آسیبها در حوزه مسائل فرهنگی هستیم که باید مقابله با آن مورد توجه مسئولان به ویژه مسئولان متصدی امور فرهنگی و آموزشی کشور قرار گیرد.
انتهای پیام/