رهاساز پلیمری محلول در آب به تولید رسید/ خودکفایی در افزودنی‌ها و جلوگیری از خروج ارز

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معصومه نوجوان مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اندیشه کاوان نصیر ایرانیان با بیان اینکه رهاساز پلیمری با ساختار غیر سیلیکونی برای اولین بار است که در ایران تولید شده، گفت: این محصول کاربردی به‌عنوان جداکننده در صنعت تایر و قطعات لاستیک به‌عنوان جداکننده عمل می‌کند و در سه سطح با فرمولاسیون متفاوت عرضه می‌شود.

جداکننده صنعت لاستیک

رهاساز یا واکس‌های جداکننده، ترکیبات شیمیایی هستند که یک لایه مسطح، خنثی، نازک و همگن روی سطح قالب ایجاد و مشکلات ناشی از چسبیدن قطعه به قالب را قبل و بعد از ولکانیزاسیون رفع می‌کند.

رهاسازهای با ساختار غیر سیلیکونی برخلاف رهاسازهای سیلیکونی، به دلیل ساختار شیمیایی خود قادر به فرآیند رهاسازی هستند و سطح چربی روی قطعه و قالب به‌جا نمی‌گذارند.

این موضوع سبب می‌شود که قطعات تولیدی بتوانند پس از تولید، مستقیماً به فرآیندهای بعدی نظیر رنگ‌کاری، چسب کاری و عملیات تکمیلی دیگر که روی قطعه لازم است انجام شود،  وارد شوند و نیاز به مرحله شستشو با آب و مواد شوینده از بین برود؛ به این ترتیب چرخه تولید کوتاه شده و قیمت نهایی قطعه نیز کاهش می‌یابد.

رهاسازهای پلیمری دارای ساختار غیر سیلیکونی قابل‌حل در آب در تولید شیلنگ‌های شکل دار لاستیکی بر پایه پلیمرهای استاندارد و همچنین برای پلیمرهای سیلیکونی و فلوروکربنی به کار می‌رود و با قدرت بالای رهاسازی مانع از هرگونه صدمه و خوردگی در سطح داخلی شیلنگ‌های هیدرولیک می‌شود.

مزیت‌های رهاسازهای با ساختار غیر سیلیکونی

رهاسازهای غیر سیلیکونی به‌راحتی توسط آب از سطح قالب شسته می‌شوند و بدین ترتیب عمر قالب افزایش می‌یابد. قطعات تولیدی توسط رهاسازهای غیر سیلیکونی، سطح یکنواخت و براقی دارند.

از مزایای رهاسازهای غیر سیلیکونی می‌توان به پایداری حرارتی و شیمیایی بالا، عدم اثر سوء روی قطعه لاستیکی و عدم ایجاد ضایعات یا حالت چسبناک رزینی روی قالب اشاره کرد.

قابلیت شستشو با آب توسط یک دستمال نمدار و یا آب ۲۰ درجه تا ۴۰ درجه سانتی گراد، به‌خوبی از روی قالب شسته و حل می‌شود که مصرف آن از نظر انرژی مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

همچنین قابلیت استفاده به‌عنوان روان‌ساز خارجی از دیگر مزیت‌های این محصول دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

خودکفایی افزودنی‌ها

نمونه خارجی به‌واسطه افزایش قیمت دلار در حال حاضر وارد نمی‌شود و آنیکو تنها محصول موجود در بازار است. این محصول قیمت پایین‌تری نسبت به نمونه‌های خارجی خود دارد و از لحاظ کیفیت با محصول خارجی قابل‌رقابت است؛ همچنین توانسته صرفه‌جویی ارزی خوبی به همراه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اندیشه کاوان نصیر ایرانیان با اشاره به اینکه دو افزودنی دیگر در این شرکت در فاز تحقیق و توسعه قرار دارد، افزود: این محصول اولین قدم برای آن است که در صنعت افزودنی‌های لاستیک و تایر خودکفا شویم، با توجه به اینکه تولید قطعات لاستیک و تایر در ایران زیاد انجام می‌شود اما تمام افزودنی‌های این حوزه وارداتی است.

انتهای پیام/