تقابل نمادهای کوچک با سهمهای بزرگ در بازار سرمایه/ بورس در انتظار ورود پولهای پارک شده
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس در حالی روزهای پرنوسان خود را پشت سر می گذارد که افزایش کم رمق و کاهش های بدون دلیل در شاخص ها بازار را به دو نیمه کاملا متفاوت تقسیم کرده است.
هم در معاملات روز گذشته و هم در معاملات امروز، شاهد تقابل بین فروشندگان و خریداران بودیم. این مساله بازار سرمایه را به نیمه صعود و نزول تبدیل کرده و موجب شده در نیمه اول بازار قدرت خریداران بالاتر باشد و بورس حرکت صعودی داشته باشد و در نیمه بازار سهام با افت قیمت ها مواجه شود.
در بخش نخست معاملات امروز، شاخص کل بورس پس از رشد ۶۴۷ واحدی (۰.۱ درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۳۳۵هزار واحد قرار گرفت و همچنین شاخص کل هموزن با افزایش ۰.۲ درصدی مواجه شد. اما این روند در نهایت به کاهش ۴۲۰ واحدی شاخص کل در پایان معاملات رسید.
در معاملات روزهای گذشته بورس تهران، به دلیل افزایش قدرت خریداران، نشانه های امیدوار کننده ای در بازار دیده شده است؛ معاملات امروز نیز مانند روزهای قبل نشان می دهد بازار در انتظار ورود پول است تا شروع روند صعودی را جشن بگیرد.
در معاملات امروز، کاهش شاخص کل و افزایش شاخص کل هموزن نشان می دهد، سهامداران به نمادهای کوچک بازار علاقه بیشتری دارند و این نمادها به دلیل اینکه پول کمتری جهت حرکت به سمت قیمت های بالاتر دارند، مورد توجه معامله گران قرار گرفته اند.
تاثیر منفی مدیرعامل بر معاملات «فارس»
روز دوشنبه خبر انتصاب رئیس سابق سازمان صدا و سیما به عنوان مدیرعامل شرکت پتروشیمی خلیج فارس، باعث شد این نماد در معاملات روز سه شنبه یکی از سه نمادی باشد که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشته باشد. این شرکت که با نماد فارس در بورس حضور دارد، در معاملات روز چهارشنبه به دلیل برگزاری مجمع بسته بود.
فارس بزرگ ترین هلدینگ پتروشیمی کشور و دومین شرکت بزرگ بازار سهام ایران است و ارزش بازاری آن ۲۹۳ هزار میلیارد تومان است. شرکت مادر تخصصی صنایع پتروشیمی خلیج فارس به همراه شرکت های زیرمجموعه خود ۲۲ هزار و ۵۸۳ نفر پرسنل دارد.
حال باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده، سهامداران این نماد چگونه می توانند این انتصاب را تحلیل کنند و چه اتفاقی برای بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور خواهد افتاد
کاهش شاخص کل و افزایش شاخص کل هموزن
در معاملات روز چهارشنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۰، شاخص کل بورس تهران با کاهش ۴۲۰ واحدی نسبت به روز گذشته به رقم یک میلیون و ۳۳۴ هزار و ۲۸۳ واحد رسید. اما شاخص کل هموزن با رشد ۳۵۹ واحدی در سطح ۳۵۳ هزار و ۷۷۱ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۳۶ واحد رشد داشت تا در سطح ۱۸ هزار و ۱۰۱ واحد قرار بگیرد.
ثبت کمترین میزان معاملات در ۹ ماه گذشته
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۴ هزار و ۹۵ میلیارد تومان کاهش یافت که کمترین رقم در ۹ ماه گذشته بوده است. ارزش معاملات در بورس نسبت به روز گذشته کاهش ۲۷ درصدی داشته و این مساله نشان می دهد بازار سرمایه در رکودی عمیق قرار گرفته است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۵۲۹ میلیارد تومان بود که ۱۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
اما در معاملات امروز، ارزش معاملات خرد سهام، با رشد ۱۰ درصدی نسبت به روز کاری قبل، به رقم ۲ هزار و ۴۸۴ میلیارد تومان رسید که ۶۵ درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می دهد.
خروج پول از بورس به ۱۵ روز رسید
روز چهارشنبه بازهم خروج پول از بورس اتفاق افتاد و برای پانزدهمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و بیش از ۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در ۱۵ روز گذشته میزان خروج پول از بازار سرمایه بیش از هزار میلیارد تومان بوده است.
بررسی نمادهای صعودی و نزولی بازار سهام
در پایان معاملات روز چهارشنبه، ارزش صف های فروش با کاهش ۱۵ درصدی به رقم ۹۱ میلیارد تومان رسید. در معاملات امروز ۲۸۲ نماد کاهش قیمت داشتند که ۲۱۲ نماد بورسی و ۷۰ نماد فرابورسی بودند. در پایان معاملات ۲۲ دی ماه سال جاری، ۲۰ نماد در صف های فروش قفل بودند.
در دیگر سوی میدان، ارزش صف های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۲۹ درصد افت کرد و به رقم ۶۰ میلیارد تومان رسید. در معاملات امروز، ۲۰۶ نماد رشد قیمت داشتند که ۱۳۶ نماد بورسی و ۷۰ نماد فرابورسی بودند.
در پایان معاملات ۴۶ نماد در صف های خرید قرار داشتند. به عبارت دیگر، ۴۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۳ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بررسی میانگین خرید و فروش سهامداران حقیقی نشان می دهد، در بخش خرید، میانگین هر کد حقیقی ۱۳.۲ میلیون تومان و در بخش فروش، این عدد ۱۳.۱ میلیون تومان بوده است.
انتهای پیام/