وان پلاس ۱۰ پرو دربرابر بهترین‌های بازار چه حرف‌هایی برای گفتن دارد؟

پس از ماه‌ها انتشار بی‌وقفه‌ی شایعات و درحالی‌که خود وان‌پلاس نیز پیش‌تر بارها‌و‌بارها درباره‌ی پرچم‌دارش صحبت کرده بود، بالاخره ۱۱ ژانویه، وان پلاس ۱۰ پرو برای بازار چین رونمایی شد و احتمالاً در آینده‌ی نزدیک، عرضه‌ی جهانی آن را نیز شاهد خواهیم بود.

وان‌پلاس ۱۰ پرو با ویژگی‌هایی همچون تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 1، باتری بزرگ‌ترِ ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی، پنل OLED با نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتزی و بدون تغییرات فاحش در دوربین معرفی شده و قرار است با محصولاتی همچون گلکسی S22 اولترا، آیفون ۱۳ پرو مکس، شیائومی ۱۲ پرو و پیکسل ۶ پرو رقابت کند. در‌ادامه، با زومیت همراه باشید تا پرچم‌دار وان پلاس را با رقبا مقایسه کنیم.

توجه کنید ازآنجاکه هنوز یک ماه دیگر تا معرفی رسمی گلکسی S22 اولترا باقی مانده است، درباره‌ی این گوشی به‌صورت حدودی و با اتکا بر اطلاعات موجود صحبت کرده‌ایم.

طراحی و نمایشگر

اگر از فریم فولادی آیفون ۱۳ پرو مکس صرف‌نظر کنیم، وان پلاس ۱۰ پرو مانند تمام رقبا از بدنه‌ی شیشه‌ای و فریم آلومینیومی استفاده می‌کند. این گوشی با وزن ۲۰۰٫۵ گرمی و ابعاد ۸٫۶ × ۷۳٫۹ × ۱۶۳ میلی‌متری و نمایشگر ۶٫۷ اینچی‌اش، بین رقبای خود جایگاه میانی را از‌لحاظ ارگونومی دارد. لبه‌های خمیده‌ی نمایشگر و پوشش گوریلا گلس وان پلاس ۹ پرو در نسل جدید نیز تکرار شده است.

گوشی موبایل وان پلاس 10 پرو / OnePlus 10 Pro مشکی

تقریباً اطمینان داریم که سامسونگ برآمدگی یکپارچه با فریم گلکسی S21 اولترا را کنار گذاشته است و سراغ طراحی ساده‌تری برای برآمدگی دوربین گلکسی S22 اولترا رفته‌اند؛ اما به‌نظر می‌رسد که طراحان وان پلاس با سامسونگ هم‌نظر نیستند و در طراحی وان پلاس ۱۰ پرو، سراغ ایده‌ی مشابهی رفته‌اند. برآمدگی دوربین وان‌پلاس پرچم‌دار سال گذشته‌ی سامسونگ را در ذهن تداعی می‌سازد.

وان پلاس ۱۰ پرو از نمایشگر ۶٫۷ اینچی و ۳۲۱۶ × ۱۴۴۰ پیکسل با پنل LTPO2 OLED بهره می‌برد، از یک میلیارد رنگ پشتیبانی می‌کند، به‌ روشنایی حداکثری ۱۳۰۰ نیت دست می‌یابد و به‌لطف فناوری LTPO می‌تواند نرخ نوسازی را برای ایجاد تعادل میان مصرف باتری و تجربه‌ی کاربری نرم، بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز تغییر دهد.

رندر گلکسی اس ۲۲ اولترا

در سوی دیگر میدان، گلکسی S21 اولترا و شیائومی ۱۲ پرو از وضوح مشابه وان پلاس ۱۰ پرو و روشنایی بیشینه‌ی ۱۵۰۰ نیتی بهره می‌برند؛ درحالی‌که وضوح ۲۷۷۸ × ۱۲۸۴ پیکسلی و روشنایی ۱۲۰۰ نیتی آیفون ۱۳ پرو مکس پایین‌تر از رقبا است. تمام رقبای وان پلاس نیز به‌موجب فناوری مشابهی، نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتز را دراختیار کاربر می‌گذارند و قابلیت نمایش یک‌میلیارد رنگ نیز دارند.

سخت‌افزار و باتری

وان پلاس ۱۰ پرو درست‌ مانند نسل گذشته در سه نسخه‌ی ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ و ۱۲ | ۲۵۶ گیگابایت با رم LPDDR5 و حافظه‌ی UFS 3.1 به‌فروش می‌رسد. در سوی دیگر میدان، شیائومی ۱۲ پرو در نسخه‌های مشابهی عرضه می‌شود، آیفون ۱۳ پرو مکس با رم ۶ گیگابایتی و حافظه‌های ۱۲۸، ۲۵۶، ۵۱۲ و ۱۰۲۴ گیگابایتی دردسترس قرار دارد، پیکسل ۶ پرو از ۱۲ گیگابایت رم و حافظه‌ی ۱۲۸، ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایتی بهره می‌برد و گلکسی S22 اولترا احتمالاً با وضعیت مشابه پیکسل و یک نسخه‌ی ۱۶ | ۵۱۲ گیگابایت وارد بازار شود.

گوشی موبایل شیائومی 12 پرو / Xiaomi 12 Pro سبز

پرچم‌دار جدید وان‌پلاس از تراشه‌ی چهارنانومتری Snapdragon 8 Gen 1 قدرت می‌گیرد و شیائومی ۱۲ پرو و گلکسی S22 اولترا نیز وضعیت مشابهی دارند؛ البته شاید در برخی از بازارها پرچم‌دار کره‌ای را با تراشه‌ی Exynos 2200 و گرافیک AMD نیز ببینیم. در سوی دیگر، پیکسل ۶ پرو را با تراشه‌ی اختصاصی تنسور و آیفون ۱۳ پرو مکس را با A15 Bionic خود اپل داریم. براساس بنچمارک‌هایی هم که از رقبای اندرویدی منتشر شده است، به‌نظر می‌رسد که برتری عملکردی با پرچم‌دار اپل خواهد بود.

وان‌پلاس ۱۰ پرو و پیکسل ۶ پرو و احتمالاً گلکسی S22 اولترا از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برند؛ درحالی‌که ظرفیت باتری شیائومی ۱۲ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس به‌ترتیب ۴۶۰۰ و ۴۳۵۲ میلی‌آمپرساعت است. درحال‌حاضر، نمی‌توان درباره‌ی شارژدهی هیچ‌یک از پرچم‌داران اندرویدی قضاوت کرد؛ اما باتوجه‌‌‌به شارژدهی آیفون ۱۳ پرو مکس دربرابر پرچم‌داران سال گذشته، احتمالاً امسال رقابت سختی در پیش خواهد بود.

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی

امسال پرچم‌داران چینی در بحث سرعت شارژ حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. وان پلاس ۱۰ پرو از سرعت شارژ ۸۰ وات و شیائومی ۱۲ پرو از ۱۲۰ وات پشتیبانی می‌کنند؛ درحالی‌که آیفون ۱۳ پرو مکس با شارژر حداکثر ۲۵ واتی و پیکسل ۶ پرو با شارژر ۳۰ واتی و گلکسی S22 اولترا احتمالاً با شارژر ۴۵ واتی سازگاری دارد.

دوربین

شرکت‌ها در زمینه‌ی دوربین رقابت شدیدی دارند و همه‌ساله حرکت آن‌ها روی لبه‌ی فناوری‌های مرتبط با دوربین را شاهد هستیم. چینی‌ها می‌گویند امسال نیز دوربین گوشی پرچم‌دارشان را با همکاری شرکت Hasselblad توسعه داده‌اند. دوربین وان‌پلاس ۱۰ پرو همانند گذشته از ترکیب‌های ماژول‌های واید و تله‌فوتو و اولتراواید به‌ترتیب از حسگرهای ۴۸ و ۸ و ۵۰ مگاپیکسلی استفاده می‌کند.

پنل پشت گوشی موبایل وان پلاس 10 پرو / OnePlus 10 Pro مشکی

دوربین اصلی وان پلاس ۱۰ پرو همانند نسل قبل، از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی IMX780 سونی با ابعاد ۱/۱.۴۳ اینچ بهره می‌برد و در پسِ لنز f/1.8 با لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار تشخیص فاز چندسویه قرار دارد. دوربین تله‌فوتو بدون تجربه‌ی تغییر فاحشی از حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 با لرزش‌گیر اپتیکال و قابلیت بزرگ‌نمایی ۳٫۳ برابر استفاده می‌کند. درنهایت، دوربین اولتراواید به حسگر کوچک‌ترِ JN1 سامسونگ اتکا دارد و درمقابل خود لنز f/2.2 با زاویه‌ی دید بسیار وسیع ۱۵۰ درجه‌ای را می‌بیند.

وان پلاس ۱۰ پرو از حسگر بزرگ‌ترِ ۳۲ مگاپیکسلی IMX615 سونی برای ثبت عکس‌های سلفی بهره می‌برد. وان‌پلاس ادعا می‌کند که پرچم‌دار جدیدش امسال با بهره‌گیری از قابلیت Natural Color Optmisation 2.0 هسل‌بلاد، رنگ‌ها را واقعی‌تر از گذشته ثبت خواهد کرد.

پنل پشت گوشی موبایل پیکسل 6 پرو گوگل / Google Pixel 6 Pro سفید

دوربین اصلی شیائومی ۱۲ پرو و پیکسل ۶ پرو از حسگرهای ۵۰ مگاپیکسلی به‌ترتیب با ابعاد ۱/۱.۲۸ و ۱/۱.۳۱ اینچ و لنزهای f/1.9 بهره می‌برند؛ درحالی‌که دوربین اصلی آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S22 اولترا به‌ترتیب از حسگرهای ۱۲ و ۱۰۸ مگاپیکسلی با ابعاد ۱/۱.۶۶ و ۱/۱.۳۳ اینچ و لنزهای f/1.5 و f/1.8 استفاده می‌کنند. بنابراین، دوربین اصلی وان پلاس ۱۰ پرو به‌لحاظ ابعادی، در جایگاه چهارم قرار می‌گیرد.

در زمینه‌ی قابلیت بزرگ‌نمایی، گلکسی S22 اولترا با بهره‌گیری از دو دوربین تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با لنزهای مجهز به OIS و بزرگ‌نمایی اپتیکال 10X و 3X در سطح بالاتری قرار می‌گیرد؛ اما شیائومی ۱۲ پرو و پیکسل ۶ پرو به‌ترتیب با دوربین تله‌فوتو ۵۰ و ۴۸ مگاپیکسلی و لنزهای 2X و 4X، بزرگ‌ترین حسگر را در دل خود دارند. در جایگاه بعدی، دوربین تله‌فوتو ۱۲ مگاپیکسلی آیفون ۱۳ پرو مکس با بزرگ‌نمایی 3X قرار می‌گیرد.

دوربین گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro

شیائومی ۱۲ پرو به‌همراه وان پلاس ۱۰ پرو با حسگر ۵۰ مگاپیکسلی‌شان، بزرگ‌ترین حسگر را برای دوربین اولتراواید دارند؛ ولی دیگر مدل‌ها از حسگرهای کم‌وبیش مشابهِ ۱۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کنند. تمام پرچم‌داران امسال با بهره‌گیری از قابلیت فوکوس خودکار، امکان عکاسی ماکرو را نیز با دوربین اولتراواید ارائه می‌دهند.

در‌مجموع به‌نظر می‌رسد که وان پلاس ۱۰ پرو حداقل روی کاغذ تفاوت‌های معناداری با نسل گذشته ندارد که بتواند رقبای توانمند خود را به چالش بکشد. ناگفته نماند پرچم‌داران دیگر پیشرفت‌های چشمگیرتری در زمینه‌ی دوربین تجربه کرده‌اند؛ اما باید منتظر ماند و عملکرد وان پلاس ۱۰ پرو را در دنیای واقعی دید. شاید پرچم‌دار وان‌پلاس با اتکا بر نرم‌افزار بهینه‌تر، بتواند تجربه‌ی شگفت‌انگیزتری را رقم بزند!

شما چه تصوری دارید؟ آیا تغییرات وان پلاس ۱۰ پرو در مقایسه‌با نسل گذشته‌اش را هیجان‌انگیز می‌دانید؟ آیا شانسی برای این گوشی هوشمند مقابل بهترین‌های بازار قائل هستید؟

وان پلاس ۱۰ پرو، جدیدترین پرچم‌دار وان‌پلاس، بدون تغییرات چشمگیر و با تراشه‌ی قوی‌تر و طراحی جدید از راه رسیده است و باید با بهترین‌های بازار رقاب کند.