مسئول کمیته هماهنگی شیعیان: احتمالا انتخاب هیأت رئیسه پارلمان جدید لغو شود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) امروز پنجشنبه به تصمیم دادگاه فدرال مبنی بر توقف فعالیت هیأت رئیسه پارلمان جدید این کشور واکنش نشان داد.
««سعد السعدی» از رهبران چارچوب هماهنگی به خبرگزاری شفق نیوز گفت: «تصمیم دادگاه فدرال درباره توقف فعالیت هیأت رئیس پارلمان به صورت موقتی، مهر تأییدی بر گفته ماست که تأکید داشتیم جلسه انتخاب هیأت رئیسه، به صورت غیر قانونی برگزار شد».
السعدی تأکید کرد، این جلسه بر اساس معاملات و توافقات سیاسی صورت گرفت؛ بویژه پس از هرج و مرج و حمله به رئیس سِنی پارلمان.
وی تصریح کرد: «دادگاه فدرال شاید در روزهای آینده تصمیم جدیدی بگیرد که بر اساس آن، انتخاب ریاست پارلمان به صورت کلی، لغو شود».
این مسئول عراقی خاطر نشان کرد: «ما منتظر صدور قرار درباره تعیین تکلیف شکایتها در جلسه نخست پارلمان هستیم… و هر تصمیمی که دادگاه بگیرد، محترم بوده و برای همه طرفها الزامآور است».
دادگاه فدرال عراق، امروز در پاسخ به شکایت و دادخواست «باسم خشان» و «محمود داود سلمان» دو نماینده پارلمان عراق در خصوص نخستین نشست پارلمان عراق که به تعیین هیئت رئیسه منجر شد، حکم اولیه صادر کرد.
دادگاه فدرال عراق، در پاسخ به این دادخواست، دستور تعلیق موقت فعالیت هیئت رئیسه پارلمان جدید عراق را صادر کرده است.
در دادخواست این دو نماینده که از طریق وکیلشان در تاریخ ۱۱ ژانویه به دادگاه ارائه شد، از دادگاه خواسته شده تا در خصوص نخستین نشست پارلمان پنجم عراق که طی آن، با وجود نقض برخی مفاد قانون اساسی و تخلف از آییننامه داخلی، «محمد الحلبوسی» به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد، حکم صادر کند و کلیه تصمیمات اتخاذ شده در نخستین نشست پارلمان از سوی این هیئت رئیسه را لغو کند.
نخستین نشست پارلمان عراق که سه ماه پس از برگزاری انتخاباتی جنجالی برگزار میشد به درگیری لفظی و فیزیکی منتهی شد. اما با وجود حواشی مختلف، در نهایت محمد الحلبوسی به ریاست پارلمان دست یافت و حاکم الزاملی و شاخوان عبدالله به عنوان دو معاون وی انتخاب شدند.
همین مسئله با اعتراض و مخالفت چارچوب هماهنگی مواجه شد. این کمیته تأکید کرد که به دلیل نقض قانون اساسی، نتایج این نشست را به رسمیت نمیشناسد و موضوع را به صورت قضائی پیگیری خواهد کرد.
این کمیته شامل احزاب و گروههای شیعی شامل ائتلاف«الفتح»، «دولهالقانون»، تحالف قوی الدوله (شامل ائتلاف النصر و جریان حکمت ملی)، جنبش عطاء، حزب الفضیله و چند گروه دیگر است.
انتهای پیام/ص