تفاهم‌ ایران با ترکمنستان برای صدور خدمات و فرآورده‌ نفتی/تخصیص بنزین به هر فرد در فاز مطالعاتی است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جواد اوجی وزیر نفت امروز در حاشیه مراسم امضاء قرارداد تامین مالی خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی در مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه و مشهد مابین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و بانک ملت در جمع خبرنگاران گفت: این خط لوله انتقال فراوردهای نفتی بالغ بر ۸۵۰ کیلومتر است.

وی ادامه داد: منبع سوخت این خط لوله، فرآورده‌های تولیدی از پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که با احداث این خط لوله، این فرآورده‌ها از رفسنجان بعد از گذشت سه استان به مشهد مقدس ختم می‌شود.

*احداث خط لوله تابش باعث تامین امنیت انرژی شمال شرق کشور می‌شود

وزیر نفت گفت: احداث این خط لوله از جنبه امنیت انرژی حائز اهمیت است، زیرا وابستگی به انتقال فرآورده‌های نفتی از ری را کاهش می‌دهد و باعث تنوع‌سازی مسیر انتقال و تامین سوخت در کشور می‌شود.

اوجی اظهار داشت: روز پنج شنبه مراسم کلنگ‌زنی یک پتروپالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای در قشم انجام شد که در آن پروژه تامین منابع مالی توسط بانک‌ها انجام شد و در پروژه خط لوله تابش نیز یک بانک داخلی تامین منابع ارزی را برعهده گرفته است.

وی گفت: سرمایه موردنیاز این پروژه ۳۷۰ میلیون یورو برآورد شده است. نگاه خوبی که دکتر خاندوزی وزیر محترم اقتصاد به ظرفیت بانک‌ها دارند باعث شده است که بانک‌ها به رسالت اصلی خود بازگردند و تامین مالی پروژه‌های عمرانی را برعهده بگیرند.

وزیر نفت گفت: ان‌شاالله به زودی پروژه‌های جدیدی در حوزه توسعه میادین نفتی، خطوط انتقال و پتروپالایشگاه‌ها توسط نظام بانکی تامین مالی خواهد شد. طبق دستور دکتر خاندوزی کنسرسیومی توسط بانک‌ها تشکیل شده است که به زودی با این کنسرسیوم برای تامین مالی پتروپالایشگاه‌ها تفاهمی انعقاد خواهیم کرد.

*خط لوله تابش خطرات جاده‌ای ۱۰۰۰ نفتکش را کاهش می‌دهد

اوجی تاکید کرد: پروژه خط لوله تابش روزانه ۱۵۰ هزار بشکه فراورده نفتی را از رفسنجان به شمال شرق کشور منتقل می‌کند. در حال حاضر برای انتقال فرآورده در این مسیر روزانه ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ تانکر و نفتکش فعالیت می‌کنند که هزینه زیادی را برای کشور در پی دارد.

وی گفت: احداث این خط لوله، تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها در زمستان را نیز تسهیل می‌کند و همچنین برای صادرات فرآورده به کشورهای همجوار از جمله افغانستان دسترسی ویژه‌ای ایجاد می‌کند.

وزیر نفت افزود: تمامی تجهیزات و مواد خام این پروژه ملی با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان ملی تامین خواهد شد تا بدین ترتیب از تولید ملی نیز حمایت شود و این موضوع وظیفه وزارت نفت است.

اوجی اظهار داشت: از خط لوله تابش می‌توان روزانه بین ۳۰-۴۰ هزار بشکه نفت‌گاز (گازوئیل) نیز منتقل کرد. در این خط لوله می‌توان هر نوع فرآورده‌ای را منتقل کرد.

*طرح تخصیص بنزین به هر فرد به جای خودرو فعلا در حال مطالعه است

وی گفت: طرح تخصیص بنزین به هر فرد به جای خودرو فعلا در حال انجام مطالعات اولیه و کار کارشناسی است. به محض اینکه کار کارشناسی این طرح تمام شود، نتیجه خدمت مردم اعلام خواهد شد.

وزیر نفت گفت: بعد از بررسی چالش‌ها و راهکارهای اجرای این طرح، این موضوع به هیئت دولت ارائه می‌شود تا تصمیم‌گیری در این باره انجام شود. پروژه در حال آزمایش است و هنوز به مرحله تعیین زمان اجرا نرسیدیم و ابتدا باید ابهامات آن برطرف شود.

*تفاهم‌ ایران با ترکمنستان برای صدور خدمات مهندسی و فرآورده‌های نفتی

اوجی گفت: تفاهم‌های خوبی را با ترکمنستان برای صدور خدمات مهندسی و فرآورده‌های نفتی و نفت خام در هفته گذشته انجام شد که به زودی به مرحله امضای قرارداد میرسد.

وی گفت: تمدید صادرات گاز به ترکیه در دستور کار وزارت نفت و شرکت ملی گاز است. سال ۲۰۲۶ مهلت قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه تمام می‌شود. در حال حاضر کارشناسان شرکت ملی گاز و شرکت بوتاش ترکیه در حال مذاکره با یکدیگر هستند.

وزیر نفت گفت: درباره صادرات گاز به عمان نیز مباحث خوبی بین طرفین مطرح شده است و امیدوار هستیم این مذاکرات به امضای قرارداد ختم شود.

اوجی درباره سفر آتی رئیس جمهور ایران به روسیه گفت: ان‌شاالله به زودی خبرهای خوبی از تعاملات ایران و روسیه اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

انتهای پیام/