ریزش ۱۱ هزار و ۶۹۲ واحدی شاخص بورس تهران/ ارزش معاملات دو بازار به ۵.۵ هزار میلیارد تومان رسید

به گزارش خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران تحت‌تأثیر روند کاهشی نرخ دلار در بازار آزاد، همچنان رو به کاهش است. امروز هم در یک روند کاملا ریزشی قرار گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات با کاهش ۱۱ هزار و ۶۹۲ واحد به رقم یک میلیون و ۳۱۰ هزار و ۸۷۷ واحد رسید. 

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با کاهش ۳ هزار و ۷۰۸ واحد به رقم ۳۴۶ هزار و ۴۸۴ واحد رسید.

ارزش روز شرکتهای بورسی در بازار به بیش از ۵ میلیون و ۲۵۳ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۴.۲ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۱۳ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۸۵۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز همه شاخص‌های بورس قرمز شدند که نشان از کاهش دارد، اما کاهش‌ها زیر ۲ درصد بوده است. شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با معیار وزنی ارزشی ۸۸ صدم درصد کاهش یافتند.

همچنین شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هم‌وزن یک درصد افت کرد. شاخص آزاد شناور ۹۲ صدم درصد کاهش یافت. 

شاخص بازار اول بورس ۱.۱ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۵.۱ صدم درصد کاهش یافت.

امروز نمادهای ملی پتروشیمی پردیس، ملی‌مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، صنعتی چادرملو، سرمایه‌گذاری غدیر، معدنی گل‌گهر و فولاد مبارکه به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با ریزش ۱۱۷ واحد به رقم ۱۷ هزار و ۸۷۱ واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۹۸۴ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز در فرابورس ایران بیش از ۱.۷ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۱۵۶ هزار معامله و به ارزش ۲ هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نمادهای بیمه پاسارگاد، فرابورس، پتروشیمی زاگرس، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، سنگ‌آهن گوهرزمین، پتروشیمی مارون و صنعتی مینو به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس امروز هم نرخ دلار رو به کاهش نهاد به گونه‌ای که قیمت دلار در بازار آزاد به ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و یکی از دلایل ریزش شاخص بورس، افت قیمت دلار به شمار می‌رود.

همچنین از دلایل دیگر می‌توان به خروج پول از بازار سرمایه به سمت بازارهای رمزارزها و یا بازار مسکن اشاره کرد در حالی که باید دولت از سرمایه‌گذاری در بازار شفاف بورس حمایت کند و مجمع نمایندگان سرمایه‌گذاران حقیقی در بورس را تشکیل دهد.

همچنین قرار بود کارگروهی برای پیگیری امور سهام عدالت با تصویب شورای عالی بورس تشکیل شود که هنوز خبری از آن نیست و باید سود سهام عدالت قبل از پایان سال به حساب ۴۹ میلیون سهامدار عدالت برسد. 

سرمایه‌گذاری در بورس همراه با ریسک و نوسان است و سرمایه‌گذاران حتما باید با مطالعه، مشورت و تحلیل وارد بازار شوند و ترجیحاً از طریق صندوق‌های با درآمد ثابت وارد شوند تا از طوفان‌های ریسک و نوسان در امان بمانند.

انتهای پیام/ب