کنترل آفات گلخانه‌ای با ۴ محصول زیستی دانش‌بنیان

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، با تولید این محصولات، در سطحی بیش از ۳۰۰ هکتار در استان‌های اصفهان، مرکزی، یزد، تهران، لرستان، همدان، کرمانشاه و غیره کنترل بیولوژیک و تولید محصول سالم در گلخانه‌های کشور به اجرا درآمده است. این در حالی است که پیش از تولید این محصولات کلا، ۴۲ هکتار سطح زیر کشت به این محصولات دسترسی داشتند.

کنه شکارگر برای مهار سفید بالک گلخانه، تریپس و کنه تارتن، کنه شکارگر کنه‌های تارتن گلخانه، سنک شکارگر برای مهار مراحل مختلف زیستی تریپس گلخانه و سنک شکارگر برای مهار سفید بالک در گلخانه‌های گوجه فرنگی، ۴ محصول تولیدی برای مهار آفات گلخانه‌های کشور است که توسط شرکت دانش‌بنیان شرکت عوامل مهار زیستی هگمتانه و با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده‌اند.

دانش فنی ایجاد شده در کشور تماما در دانشگاه بوعلی‌سینا و این شرکت بومی سازی شده است یعنی از نهاد و یا موسسه خارجی کمکی گرفته نشده کاملا دانش بومی شده است. بیش از یک میلیون یورو در سال معادل بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سهم این فناوری ها از تولید ناخالص ملی است.

اجرای این طرح در کشور با توجه به جایگاه تولید غذای سالم در ایمنی غذایی جامعه و نقش مهم آن در تضمین صادرات محصولات گلخانه‌ای کشور بسیار ضروری است و حمایت از چنین شرکت‌هایی می‌تواند در غنای اقتصادی نقش موثری داشته باشد. عوامل بیولوژیک تولیدی این شرکت در عین دارا بودن کیفیت بالا نسبت به مشابه خارجی آ نها از نظر قیمت نیز کمتر از یک پنجم مشابه خارجی است.

ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی، خود کفایی کشور در زمینه تولید محصول سالم،  بومی شدن دانش تولید محصول سالم، جلوگیری زیاد از مصرف آب برای شستشوی بیش از حد محصول و ایجاد آرامش روانی برای مصرف کننده، تولید محصول مبتنی بر دانش‌های نوین، جلو گیری از آلودگی محیط زیست، کمک به تنوع زیستی و تعادل طبیعی و ممانعت از ورود سموم آف تکش در زنجیره غذایی انسان و سایر جانداران از جمله مزایای حمایت از این محصولات تولیدی است.

 

انتهای پیام/