پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی ای‌ام‌دی، اینتل و انویدیا گران‌تر خواهند شد

نزدیک به دو سال است که کمبود مداوم قطعات در جهان، صنعت فناوری را تحت‌تأثیر قرار داده و با روند افزایش قیمتی که سه شرکت ای‌ام‌دی، اینتل و انویدیا برای پردازنده‌‌ها، پردازنده‌های گرافیکی و ای‌سیک‌های خود در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱) در نظر‌ گرفته‌اند، به‌نظر می‌رسد اثرات این بحران همچنان نیز ادامه داشته باشد.

به‌گزارش Tomshardware، مقصر اصلی همه‌‌ی این افزایش قیمت‌ها را می‌توان TSMC معرفی کرد. بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی تایوانی قطعات نیمه‌رسانا از ابتدای ۲۰۲۲ (پاییز ۱۴۰۰) قیمت‌ نودهای معمولی و پیشرفته‌ی خود را بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش داده و شرکای خود را نیز به افزایش قیمت‌ها مجبور کرده است.

amd

ای‌ام‌دی به‌منظور افزایش قیمت‌های TSMC، قیمت تمام پردازنده‌های مجهز به گره‌های ۷ نانومتری و ۵ نانومتری خود را افزایش می‌‌دهد. این افزایش قیمت از محصولاتی با معماری Zen 2 گرفته تا پلتفرم نسل بعدی Zen 4 ای‌ام‌دی را شامل می‌شود. با اینکه هنوز درباره‌ی اتفاقی مشابه برای کارت‌های گرافیک RDNA2 ای‌ام‌دی اطلاعاتی منتشر نشده است، باتوجه‌‌به متکی‌بودن این پردازنده‌های گرافیکی به فرایند ۷ نانومتری TSMC، انتظار می‌رود افزایش قیمت مشمول حال آن‌ها نیز شود.

nvidia

متأسفانه اخبار بد افزایش قیمت‌ها تا حد زیادی به انویدیا نیز سرایت می‌کند. ازآنجاکه قرار است این شرکت به‌جای سیلیکون‌های سامسونگ از فرایند جدید ۵ نانومتری TSMC برای تولید کارت‌های گرافیک آینده‌ی (سری RTX 40) خود استفاده کند و با‌‌توجه‌‌به پیش‌پرداخت‌های انویدیا برای سفارش‌های طولانی‌مدت سیلیکون ۵ نانومتری TSMC، قطعاً پردازنده‌های نسل بعدی انویدیا نیز در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱)‌ با قیمت گران‌تری از افزایش قیمت اخیر این شرکت به بازار عرضه خواهند شد.

intel

در میان سه تولید‌کننده‌ی اشاره‌شده، اینتل کمترین تغییر قیمت را خواهد داشت.

مقاله‌ی مرتبط:کمبود قطعات در بازار کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها سرانجام رو به بهبود است

برون‌سپاری تولید تراشه به TSMC و جبران سرمایه‌گذاری‌های گذشته در توسعه‌ی داخلی برای ساخت گره و کارخانه‌های جدید، دو انگیزه‌ی اصلی اینتل برای افزایش قیمت پردازنده‌ها برای مصرف‌کنندگان محسوب می‌شوند.

در کل، می‌توان گفت که سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۰) می‌تواند سال بسیار بدی برای صنعت کامپیوترها باشد. احتمال می‌رود که با گذر زمان تقاضا برای کامپیوترها کاهش پیدا کند؛ اما حتی بدون درنظرگرفتن بحران کمبود تراشه، به‌لطف عواملی مانند هزینه‌ی گران حمل‌ونقل و افزایش تورم، قیمت اجزای مهمی مانند پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی همچنان افزایش خواهند یافت.

با وجود بهبود نسبی بحران جهانی کمبود تراشه برای لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترها و کاهش تقاضا برای این دستگاه‌ها، قیمت‌ پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی همچنان در بازار روبه‌افزایش است.