اینتل برای ساخت بزرگ‌ترین کارخانه تولید تراشه جهان برنامه‌ریزی می‌کند

اینتل قصد دارد در بخشی از تلاش خود برای پیشتازبودن و افزایش تنوع تولیدات، با گسترش تأسیسات خود در زمینه‌ی تولید نیمه‌هادی‌ها، تاخت‌و‌تاز با رقبا را وارد مرحله‌ی جدی‌تری کند. این شرکت اخیراً در مصاحبه‌ای با مجله‌ی تایم تأیید کرده که قرار است کارخانه‌ای جدید با هزینه‌ی ۲۰ میلیارد دلار در ایالت اوهایو تأسیس شود. به‌ادعای پاتریک گلسینگر، مدیر اجرایی اینتل، کارخانه‌ی مذکور بزرگ‌ترین کارخانه در نوع خود در جهان خواهد بود.

این در حالی‌ است که به‌گزارش wccftech، اینتل در ابتدا قرار بود برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ی خود برای تولید نیمه‌هادی‌ها در سطح منطقه‌ای و جهانی را قبل از پایان سال ۲۰۲۱ اعلام کند. همان‌طورکه امروز مشهود است، این برنامه‌ها جدا از سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری این شرکت در پردیس اوکوتیلو آریزونا است که گلسینگر در اوایل سال گذشته اعلام کرد.

گفته می‌شود که اینتل تا ۱۰ سال آینده، برای تأسیسات جدید ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد کرد؛ اما سرمایه‌گذاری اولیه در‌حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است. تأسیسات جدید متشکل از دو کارخانه‌ی تولیدی خواهد بود که ۱۰۰۰ هکتار مساحت خواهد داشت و تا سال ۲۰۲۵ آغاز به کار خواهد کرد. اینتل می‌گوید که در طول عملیات عمرانی، این پروژه ۳،۰۰۰ شغل برای کارکنان و ۷،۰۰۰ شغل برای کارگران ایجاد خواهد کرد. ده‌ها هزار شغل بلندمدت نیز به‌واسطه‌ی این پروژه پیش‌بینی شده است.

کارخانه Fab 42 اینتل در پردیس اوکوتیلو

کارخانه‌ی Fab 42 در پردیس اوکوتیلو اینتل که وظیفه‌ی تولید تراشه‌های ۱۰ نانومتری این شرکت را برعهده دارد. اینتل ۲۰ میلیارد دلار برای احداث دو کارخانه‌ی جدید در این مقر سرمایه‌گذاری کرده است.

کیوان اسفرجانی، معاون ارشد ایرانی اینتل در زمینه‌ی تولید، زنجیره‌ی تأمین و عملیات، در بخشی از این مصاحبه اعلام کرد که قبل از انتخاب نیوآلبانی اوهایو به‌عنوان آخرین سایت منتخب، این شرکت ۳۸ سایت دیگر را مدنظر داشته است تا اینکه درنهایت تصمیم خود برای انتخاب این سایت را در اواخر دسامبر قطعی و در روز کریسمس به اطلاع مقام‌ها رسانده است. به‌گفته‌ی او، دردسترس‌بودن اراضی و شرایط نظارتی مطلوب عواملی بودند که بر این تصمیم تأثیر گذاشتند.

عامل دیگری که اینتل را به‌سمت این انتخاب سوق داد، دردسترس‌بودن نیروهای بااستعداد است. تولید نیمه‌هادی شامل بهره‌برداری و نگه‌داری کارخانه‌ها و ماشین‌آلات تخصصی است که مهارتی خاص در بین کارگران عادی می‌طلبد. همچنین، اینتل تمایل دارد در ۱۰ سال آینده، سالانه ۱۰ میلیون دلار را برای ساخت واحد نوآوری مرکز تولید نیمه‌هادی خود در اوهایو در نظر بگیرد. این مرکز برای آموزش‌های متمرکز متناسب با نیازهای بخش تراشه با دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه ایالتی اوهایو همکاری خواهد کرد.

رندری از کارخانه جدید تولید تراشه اینتل در اوهایو

رندری از کارخانه‌ی تولید تراشه‌ی آینده‌ی اینتل در اوهایو

مقاله‌ی مرتبط:پت گلسینگر: ای‌ام‌دی از اینتل عقب افتاده و دیگر از آن پیشی نخواهد گرفت

مدیر اجرایی اینتل انتظار دارد کارخانه‌ی اوهایو پس از پایان ساخت، بزرگ‌ترین کارخانه در نوع خود در جهان باشد. افزون‌براین، او بیان کرد که اینتل وسعت پردیس اوهایو را تا دو برابر گسترش داده است تا در آینده، هشت مرکز تولیدی را در خود جای دهد. این امر عملاً ایالت اوهایو را به آنچه گلسینگر به‌عنوان سیلیکون هارتلند یا «قلب سیلیکون» توصیف می‌کند، تبدیل خواهد کرد.

سایت یادشده بخشی از استراتژی IDM 2.0 اینتل است که ساخت تراشه برای شرکت‌های دیگر را نیز شامل می‌شود؛ ازاین‌رو، احتمالاً می‌تواند گشایشی در بحران جهانی کمبود تراشه نیز ایجاد کند. انتظار می‌رود ساخت این سایت از اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز شود.

اینتل از سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری برای احداث بزرگ‌ترین کارخانه‌ی تولید تراشه‌ی دنیا خبر داد.