سامسونگ با کنارزدن اینتل پادشاه صنعت نیمههادیها شد
براساس نتایج اولیهی گارتنر، رشد نیمههادیها در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۲۵٫۱ درصدی روبهرو شده است. چنین افزایشی باعث شد صنعت نیمههادی درمجموع به ۵۸۳٫۵ میلیارد دلار برسد و برای اولینبار درآمد سالانه از ۵۰۰ میلیارد دلار در یک سال گذر کند. جالب اینجا است که چنین اتفاقی با وجود کمبود مداوم تراشه جهانی رخ داده است.
براساس گزارش ویندوزسنترال و بهگفتهی اندرو نوروود، معاون تحقیقاتی گارتنر، رشد در بازار نیمههادیها در چندین بخش اتفاق افتاد و روی صنعت خودرو نیز تأثیر زیادی گذاشت. نوروود گفت:
در سال ۲۰۲۱ و با بازگشت اقتصاد جهانی، کمبودهایی در سراسر زنجیرهی تأمین نیمههادیها، بهویژه در صنعت خودرو ظاهر شد. ترکیب تقاضای زیاد و افزایش قیمت لجستیک و مواد خام باعث افزایش میانگین قیمت فروش نیمههادیها (ASP) شد که به رشد کلی درآمد در سال ۲۰۲۱ کمک کرد.
رتبه سال ۲۰۲۱رتبه سال ۲۰۲۰فروشندهدرآمد ۲۰۲۱ (به میلیون)سهم بازار ۲۰۲۱ (به درصد)درآمد ۲۰۲۰ (به میلیون)سهم بازار ۲۰۲۰ (به درصد)۱۲Samsung Electronics۷۵،۹۵۰۱۳۵۷،۷۲۹۳۱٫۶۲۱Intel۷۳،۱۰۰۱۲٫۵۷۲،۷۵۹۰٫۵۳۳SK Hynix۳۶،۳۲۶۶٫۲۲۵،۸۴۵۴۰٫۵۴۴Micron Technology۲۸،۴۴۹۴٫۹۲۲،۰۳۷۲۹٫۱۵۵Qualcomm۲۸،۸۵۶۴٫۶۱۷،۶۳۲۵۲٫۳۶۶Broadcom۱۸،۷۴۹۳٫۲۱۵۷۵۴۱۹۷۸MediaTek۱۷۴۵۲۳۱۰،۹۸۸۵۸٫۸۸۷Texas Instruments۱۶،۹۰۲۲٫۹۱۳،۶۱۹۲۴٫۱۹۱۰NVIDIA۱۶،۲۵۶۲٫۸۱۰،۶۴۳۵۲٫۷۱۰۱۴AMD۱۵،۸۹۳۲٫۷۹،۶۶۵۶۴٫۴–دیگران (غیر از ۱۰ شرکت برتر)۲۵۷،۵۴۴۴۴٫۱۲۰۹،۵۵۷۲۲٫۹–کل نیمههادیها۵۸۳،۴۷۷۱۰۰۴۶۶،۲۳۷۲۵٫۱
همچنین، فروش گوشیهای هوشمند 5G درآمد نیمههادیها را در سال ۲۰۲۱ بیشتر کرد. درحالیکه در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵۰ میلیون دستگاه تولید شد، در سال ۲۰۲۱ این تعداد به ۵۵۵ میلیون رسید.
مقالهی مرتبط:ژاپن بهدنبال بازیابی سلطه بر صنعت نیمههادی در جهان است
ده فروشنده برتر نیمههادیها تا حد زیادی در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ ثابت ماندهاند؛ البته تغییرات درخورتوجهی در صدر فهرست دیده میشود. برای اولینبار از سال ۲۰۱۸، سامسونگ الکترونیکس اینتل را پشتسر گذاشت و رتبهی اول را بهدست آورد.
دراینمیان، بخش حافظه بیشترین عملکرد را داشت که درآمد آن درمقابسهبا سال ۲۰۲۰ درحدود ۴۲٫۱ میلیارد دلار افزایش یافته است. ناگفته نماند درآمد حاصل از حافظه نیر ۳۳٫۸ درصد از کل رشد درآمد نیمههادیها در سال ۲۰۲۱ را تشکیل میدهد.
جدول فروش نیمههادیها در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد سامسونگ موفق شده است از اینتل پیشی بگیرد.