دبیرخانه «جهاد تبیین» در دانشگاههای علوم پزشکی راهاندازی میشود
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام فاطمی پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در نشستی که به مناسبت گرامیداشت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و تکریم مقام زن برگزار شد، گفت: مجموعه روایاتی در منابع و متون دینی ما وجود دارد که بر شباهت حضرت زهرا سلام الله علیها به پیامبر تاکید دارد و موضوع شباهت زمانی اهمیت پیدا می کند که در ویژگیهای اختیاری انسان صورت بپذیرد. اگر این شباهت در گفتار، رفتار و تصمیم گیری ها ایجاد شد مسئله متفاوت می شود مخصوصا اگر شباهت به کامل ترین انسان باشد.
وی در ادامه افزود: در روایتی از جناب ام سلمه آمده است که حضرت فاطمه سلام الله علیها شبیه ترین مردم به پیامبر است و این نگاه بعضا در کلام کسانی وجود دارد که با حضرت اختلاف داشتند و زمانی نورانیت آنقر شدید است که قابل انکار نیست و خورشید آنقدر تابنده است که مخالفین هم مجبور به بیان آن هستند.
حجت الاسلام فاطمی پور خاطرنشان کرد: روایت دیگری از جناب جابر وجود دارد که در آن آمده است هرگاه فاطمه سلام الله علیها راه می رفت ما به یاد پیامبر می افتادیم، این شباهت فضیلت بسیار مهمی است که در تعالیم و در نگاه شیعه به آن توصیه شده است و ما به پیروی از آن توصیه شده ایم که همه رفتارهای ما طبق الگو و این سیره باشد و قدم جای پای آنها بگذاریم و این شباهت و پیروی و قدم جای پای پیامبران و ائمه گذاشتن مقام شیعه بودن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته مهم اینجاست که این شباهت و در مسیر اهل بیت حرکت کردن توصیه ایست که ما را به مقام معیت و همراهی ولی میرساند و موضوع بعدی بحث ایمان و کمال حضرت زهرا سلام الله علیها است و روایات نتعددی از این باره در منابع دینی وجود دارد و در خطابهای که پیامبر به ابوذر دارد می فرمایند که ای ابوذر ایمان در قلب زهرا کامل شده و به خاطر این تکامل ایمان ایشان جزء اولین نفراتی هستند که وارد بهشت میشوند.
حجت الاسلام فاطمی پور عنوان کرد: نکته مهم بعدی محبت حضرت است و ما با یک شخصیت این چنینی مواجه هستیم با کسی که مدافع ولایت و معلم ائمه و اهل بیت علیهم السلام است و رابطه بین ما و حضرت یک اتفاق است که با شور و حرارتی همراه است که در دل های ما نسبت به ایشان صورت گرفته است و پیامبر مزد رسالتش را همین مسئله محبت به اهل بیت شان و در صدر آن حضرت صدیقه سلام الله علیها میداند.
وی افزود: پیامبر در جایی هم به سلمان میفرمایند هرکس دخترم فاطمه را دوست داشته باشد بهشت جایگاه او است و هر کس با او دشمنی داشته باشد جایگاهش آتش است، سلمان هر کس دخترم را دوست داشته باشد و دخترم از او راضی باشد من از او راضی هستم و هرکس از من از او راضی باشند خداوند از او راضی است.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: این نشست که به مناسبت گرامیداشت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و تکریم مقام زن برگزار شده است جلسه حائز اهمیتی است و شما بانوان در خط مقدم میدان عملیات ما در دانشگاهها فعالیت دارید و هرچقدر ماموریت و مسئولیت خودمان را با دقت انجام دهیم و فرصت را مغتنم بشماریم در ادامه موفق خواهیم بود.
وی در ادامه افزود: این موضوع قابل اهمیت است که بدانیم فرصت بسیار سریع می گذرد و هرکسی میتواند در مسیر تعالی دین اسلام و جامعه نقش ایفا کند و سرمایه هایش در راه توسعه دین استفاده کند و آن کسی که باید ببیند میبیند و خداوند جزای خیر در قبال این فعالیت ها می دهد و بار مسئولیت برای همه ما با توجه به جایگاه و امانت مسئولیت و امانتی که به ما سپرده شده است سنگین است.
وی گفت: ما در این مسیر الگوهای بزرگی مانند حضرت آل الله داریم با تأسی به راه شهدا و امام و شهدا و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی می توان در مسیر درستی حرکت کنیم و هر کسی که برای خدا کار کند خدا برای او جبران خواهد کرد. و این وعده تخلف ناپذیر خداوند است و ما باید رسالت خود را جدی بگیریم و افراد اگر رسالت خودشان را جدی بگیرند کارهای بزرگی را میتوانند انجام دهند.
حجت الاسلام فاطمی پور گفت: در شرایط فعلی با وجود کرونا مأموریت و تکلیف و نوع مکاتبه با دانشگاهها تغییر پیدا کرده است و میزان ارتباط گیری متفاوت است اگر این را درک نکنیم قطعاً با زیست متفاوتی نسبت به قبل مواجه خواهیم بود اگر به این موضوع فکر نکنیم ممکن است در آینده بخشی از مخاطبان خود را از دست بدهیم و با برنامهریزی باید از ظرفیت پیش آمده در فضای مجازی استفاده کنیم و باید در این باره با صاحبنظران و اساتید مشورت صورت گیرد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع نهضت قرآنی در دانشگاهها افزود: در حال حاضر در حال اجرای چند برنامه هستیم که انتظار می رود از سوی دفاتر حمایت شود و موضوع قرآن و مسئولیت شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی به عهده نهاد است و دفاتر به صورت پراکنده در این بخش کارهایی را انجام دادند اما باید به صورت کلان برنامه و ساختاری با کاری ویژه تعریف شود تا در حوزه قرآن انجام شود.
وی گفت: البته فعالیتهای خوبی هم تا به حال صورت گرفته و موضوع نهضت قرآنی یکی از رسالت هایی است که در دفاتر باید آغاز شود و از ظرفیتها در این عرصه استفاده شود و به عنوان ماموریتهای مهم نهاد برای قرآن و توسعه اخلاق و معنویت در دانشگاهها باید برنامهریزی صورت پذیرد و قطعاً این موضوع بسیار مهمی است که باید کاری کنیم عطر قرآن در محیط دانشگاه پراکنده شود.
وی در ادامه افزود: یک نکته مهم این است که ما باید با بازگشت دانشجویان به دانشگاه لایه دانشجویی را تقویت کنیم و از تمامی فرصتهای به وجود آمده در این بخش استفاده کنیم یک موضوع مهم مسئله اقامه نماز و نماز جماعت در دانشگاه و این همایش روزانه که در منبر مساجد دانشگاهها برگزار میشود باید با قدرت و کیفیت بالا صورت بگیرد و ظرفیت ائمه جماعات و مخاطبینی که همراه ما هستند باید استفاده شود و این مجددا احیا شود.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره موضوع جهاد تبیین گفت: رهبر انقلاب در صحبت های اخیرشان به موضوع جهاد تبیین اشاره داشتند و میفرمایند که باید مراقبت کرد که نظام و انقلاب روایت صحیح خودشان را بیان کند و ما باید در این باره اقدامات ویژهای را انجام دهیم و اگر نشود دشمنان با تصویرسازی شخصی خود چهره دیگری از اسلام و مسلمانان را در شبکه های معاند و در رسانهها انجام میدهند و ما باید در این زمینه روایت بسیار صحیح و با اهمیتی را ارائه بدهیم تا بتوانیم واقعیت ها را روایت و در حال تعریف برنامهای برای آن هستیم که با کمک وزارت بهداشت دبیرخانه ای در دانشگاههای علوم پزشکی تاسیس کنیم.
وی در پایان گفت: موضوع اثرگذاری در فضای مجازی بسیار مسئله مهمی است و باید دفاتر نهاد موضوعات و مسائل را به مخاطبان برساند و مخاطب را درگیر برنامه ها کنند لذا مهم است که به این حوزه توجه جدی صورت بگیرد و به آن اهمیت داده شود.
وی گفت: ما هم در مجموعه مدیریت فضای مجازی در این حوزه پلتفرمی را تحت عنوان بینات آغاز کردهایم که همکاران بتوانند از آن استفاده کنند و باید یک شبکه ملی داشته باشیم که در بزنگاه ها از این استفاده کنیم و راه توسعه آن بعهده دفاتر در دانشگاهها است که کار از کف میدان شکل بگیرد.
فاطمی پور ادامه داد: موضوع بعدی بحث اندیشه تمدنساز است که باید کمک کنیم تا این طرح با قوت در دانشگاهها انجام شود و تلاش داشته باشیم استادان در سطح کشور این موضوع را انجام دهند و بازخوردهای مثبتی را تا به حال از اجرای این طرح دریافت کردهایم و خوب است که مباحثات با جدیت ادامه پیدا کند و علاوه بر آن رصد و پیگیری درباره اجرا و برگزاری جلسات انجام شود.
انتهای پیام/