تدارک آمریکا برای استقرار هزاران نظامی و کشتی جنگی در شرق اروپا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در بحبوحه تنش‌ها میان روسیه و اوکراین و تلاش ایالات متحده برای مقابله با مسکو از طریق حمایت نظامی از «کی‌یف»، روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» گزارش کرد که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در صدد استقرار هزاران نظامی و کشتی‌های جنگی و هواپیما برای همپیمانان ناتو خود در شرق اروپا و بالتیک مستقر کند.

گمانه‌زنی درباره تدارک جو بایدن برای تقویت حضور نظامی آمریکا در شرق اروپا و حوزه دریای بالتیک در حالی صورت می‌گیرد که مسکو در خصوص اقدامات غرب به ویژه واشنگتن در تحریک تنش‌ها در مرز اوکراین و روسیه هشدار داده بود.

طبق این گزارش، مقام‌های ارشد پنتاگون در جلسه روز شنبه هفته جاری خود با بایدن در مریلند، چندین گزینه را برای نزدیک کردن تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق همجوار مرز روسیه پیشنهاد دادند که این گزینه‌ها شامل ارسال یک تا پنج هزار نظامی آمریکایی به کشورهای منطقه شرق اروپا می‌شود.

مقام‌های دولت آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود تصریح کردند که بایدن طی روزهای آینده درباره این گزینه‌ها تصمیم‌گیری خواهد کرد.

طی روزهای اخیر، کشورهای غربی از جمله انگلیس و آمریکا فشارها به روسیه را از طریق اتهام‌زنی به این کشور تشدید کرده‌اند به طوریکه روز شنبه هفته جاری، بریتانیا مسکو را به تلاش برای انتصاب یک رهبر طرفدار روس در اوکراین متهم کرد که روسیه در پاسخ این اتهامات را بی‌اساس خواند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز روز گذشته (یکشنبه) از طرف دیگر در مصاحبه با شبکه «سی بی اس» گفت: «حتی زمانیکه درگیر دیپلماسی هستیم، تمرکز ما بر تقویت دفاع و ایجاد بازدارندگی است. در صورتیکه روسیه همچنان اقدامات تهاجمی مرتکب شود، ناتو به شکل قابل توجهی، تقویت خواهد شد».

بر اساس این گزارش، تاکنون هیچ‌یک از تهدیدات غرب به استفاده از گزینه نظامر علیه روسیه که شامل استقرار نظامیان آمریکایی در اوکراین می‌شود، محقق نشده و بایدن به صراحت گفته است که پس از خروج دردناک از افغانستان پس از یک جنگ ۲۰ ساله، از ورود به یک درگیری دیگر بیزار است.

مقامات دولت بایدن می‌گویند که استقرار هزاران نیروی آمریکایی در جناح شرقی ناتو که شامل استونی، لتونی و لیتوانی می‌شود، دقیقاً سناریویی است که «ولادیمیر پوتین» خواهان اجتناب از آن است زیرا اتحاد نظامی غرب را بیش از پیش به مرز روسیه نزدیک می‌کند.

دولت بایدن در حالی به دنبال استقرار هزاران نظامی و تجهیزات نظامی در شرق اروپا است که یک مسئول ارشد وزارت خارجه آمریکا شامگاه گذشته گفته است که تتنش‌ها در خصوص اوکراین قابل اجتناب است.

از ماه گذشته رسانه‌های آمریکایی جوسازی و خبرسازی درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال جاری میلادی را آغاز کرده و موجب تشدید تنش در شرق اروپا شده‌اند. روسیه به شدت چنین ادعاهایی را رد کرده اما تأکید کرده تداوم حملات توپخانه‌ای نیروهای اوکراینی علیه مناطق خودمختار روس زبان این کشور واکنش مسکو را در پی خواهد داشت.

مسکو همچنین به‌ منظور کاهش تنش‌ها پیرامون مسائل اوکراین، پیشنهاداتی در راستای تضمین امنیتی غربی‌ها به روسیه از جمله عدم گسترش پیمان نظامی ناتو به سمت مرزهای این کشور و خروج نیروهای ناتو از این منطقه را مطرح کرد. هفته گذشته نماینده روسیه با همتایان آمریکایی و ناتو جلسه‌ای برگزار کردند تا این پیشنهادات را بررسی کنند اما در نهایت طرف غربی این پیشنهادات را رد کرد.

انتهای پیام/