غار علیصدر ۳۰ سال است در اختیار شرکتی است که در تأمین حقوق پرسنل نیز مشکل دارد

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، فتح الله توسلی نماینده مردم کبودرآهنگ در جلسه علنی امروز( سه شنبه ۵ بهمن ماه)، مجلس شورای اسلامی در دفاع از طرح تحقیق و تفحص از میزان درامدها و هزیه کرد شرکت غار علیصدر گفت: در شرایطی که کشور در تامین منابع ارزی کشور دچار مشکل است، کشورهای مختلف جهان از گردشگری و ظرفیت های توریستی خود به خوبی استفاده می کنند و میلیاردها دلار درآمد کسب می کنند.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی افزود: در کشور ما غار جهانی علیصدر سالانه ۷۰۰ هزار گردشگر را به خود جلب می کند اما، این غار، ۳۰ سال است که در اختیار شرکتی قرار دارد که حتی در تامین حقوق پرسنل خود مشکل دارد.

وی بیان داشت: سال گذشته اسپانیا ۷۰ میلیارد دلار، ترکیه در کنار ما علی رغم شرایط کرونا ۲۲ میلیارد دلار و امارات ۲۰ میلیارد دلار از این محل درآمد کسب کرده است. در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۴۶ میلیون نفر از غارهای جهان بازدید کرده اند که یک میلیون نفر از آن ها از این غاز بازدید کرده اند اما مشخص نیست که وضعیت این غار و درامد کسب شده در آن چگونه بوده است.

وی با بیان اینکه اغلب ایرانیان برای دیدن مهمترین غار ایران با ۱۹۰ میلیون سال به کبودرآهنگ سفر و از این پدیده مهم جهان خلقت دیدار کرده اند، افزود: این غاز بی نظیر به عنوان اثر طبیعی توریستی و بی نظیر در حالی که می توانست محرومیت را از این منطقه کم کند و برای اقتصاد کشور ارزآوری داشته باشد حتی نمی تواند حقوق پرسنل خود را بدهد که ناشی از بی کفایتی مسئولان این شرکت است.

وی گفت: وزارت میراث فرهنگی غاری که سالی ۳۰ میلیارد تومان درآمد داشته است را سالانه به ۸۰۰ میلیون توان اجاره داده است. در حالی که در سال ۹۸ این شرکت ۲۴ میلیارد تومان درامد داشته است.

وی گفت: شرکتی برای مدیریت این غار شکل گرفته است بدون اینکه مزایده ای شکل گرفته باشد. تنها به استناد یک برگ کاغذ ۳۰ سال قبل بدون اینکه مشخص شود سهام افراد چقدر است مهمترین غار آبی ایران و دنیا را برای ۸۰۰ میلیون تومان اجاره داده‌اند.

توسلی بیان داشت: ده ها میلیارد تومان درامد این شرکت مشخص نیست کجا هزینه است. مدیران این شرکت از استانداری هستند و مدیران استانداری در این مجموعه ساختمان اجاره کرده و غار هزینه آن را می دهد.

وی گفت: کارگران این شرکت ماه ها است بیکارند و حقوق دریافت نکرده اند. آیا در این شرایط باید این غار به این شکل اداره شود. قسم خورده‌ایم که به عنوان نماینده مردم از حقوق مردم دفاع کنیم و می گویم که حقوق ملت در این شرکت و میراث فرهنگی تضییع شده است.

وی بیان داشت: این شرکت ۲۳۰ هکتار زمین مردم را گرفته است که مجتمع گردشگری بسازد اما دور آن را دیوار کشیده است و نمی گذارد مردم از آن عبور کنند.

وی بیان داشت: این شرکت به پرداخت  ۱۸ میلیارد تومان خسارت به دیوان محاسبات محکوم شده است و دلیل آن مشخص نیست.

وی بیان داشت: این شرکت حقوق دولتی را پرداخت نکرده است. این غار می توانست استان همدان و کشور را کمک کند در شرایط بدی قرار دارد. پرونده قطوری در سازمان بازرسی کل کشور وجود دارد و باید ابعاد این پرونده مشخص شود. باید مشخص شود افرادی در ۳۰ سال گذشته به سفرهای خارجی رفته اند و سوار بر هواپیمای اختصاصی به سفر رفته اند باید مشخص شود که چه کسانی بوده اند.

وی به گزارشات متعدد دیوان محاسبات اشاره کرد و گفت: چند سال است که سهام شرکت را به نام تله کابین گنج نامه خریده اند که مشخص نیست این تله کابین کجاست. باید حقوق مردم در این زمینه استیفا شود تا بررسی شود و ببینیم حقوق مردم چرا تضییع شده است و این حق را به مردم برگردانیم.

وی بیان داشت: اعضای هیئت مدیره این شرکت ۱۶ نفر هستند اما حقوق بسیاری از مدیران استانداری و دیگر دستگاه ها از این محل پرداخت می شود در حالی که کارگران ۳۰ سال کار کرده اند و تنها برای چند سال بیمه ان ها رد شده است.

انتهای پیام /