اشپیگل از اختلاف بین واشنگتن و برلین بر سر اوکراین خبر داد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های آلمانی از بروز اختلاف بین واشنگتن و برلین به‌دلیل امتناع دولت آلمان از فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین در بحبوحه تنش‌ها با روسیه خبر دادند.

نشریه «اشپیگل» گزارش داد که «امیلی هابر» سفیر آمریکا در برلین روز دوشنبه نامه‌ای محرمانه به وزارت امور خارجه آلمان ارسال کرد و در آن نوشته که واشنگتن به‌دلیل عدم همکاری مناسب برلین در خصوص اوکراین، این کشور را یک «شریک غیرقابل اعتماد» می‌داند.

به نوشته وبگاه «ریانووستی» به نقل از این گزارش، هابر همچنین گفته که «نه تنها در رسانه‌ها، بلکه در کنگره نیز» معتقدند که دولت آلمان «به عنوان یک ترمز در مورد موضوع تحریم‌ها علیه روسیه عمل می‌کند».

اشپیگل در ادامه به نقل از سفیر آمریکا در برلین نوشت: «جلوگیری از ارسال تسلیحات از سوی آلمان به اوکراین نیز باعث خشم می‌شود. سفیر نامه را با عبارت “برلین، ما [باهم] مشکل داریم” آغاز کرد. انتقادها به ویژه از سوی جمهوری خواهان وارد می‌شود».

به نوشته این نشریه، هابر گفته که در واشنگتن این موضع با این واقعیت توضیح داده می‌شود که برلین می‌خواهد به دریافت گاز ارزان از روسیه ادامه دهد.

بر این اساس، آلمان بارها اعلام کرده که از ارسال تسلیحات به اوکراین حمایت نمی‌کند. به ویژه، «کریستینا لامبرشت» وزیر دفاع آلمان، پیشتر گفته بود که آلمان از کی‌یف حمایت می‌کند، اما تامین تسلیحات کمکی به حل مناقشه نخواهد کرد.

موضوع ارسال تسلیحات از آلمان به طور مرتب توسط مقامات اوکراین مطرح می‌شود و «آندری ملنیک» سفیر اوکراین در آلمان نیز گفته که عدم تمایل برلین برای انتقال تسلیحات به کی‌یف می‌تواند بر روابط بین دو کشور تأثیر بگذارد.

پیش از این نیز خبرگزاری «رویترز» به نقل از دو منبع دولتی ناشناس نوشته بود مقامات آلمانی مانند آمریکایی‌ها باور ندارند که روسیه در حال آماده شدن برای حمله به اوکراین است.

از سوی دیگر، «کِی آخیم شونباخ» فرمانده نیروی دریایی آلمان بعد از اظهاراتی درباره پیوستن شبه‌جزیره کریمه به روسیه و «بیهوده» بودن ادعاها درباره حمله مسکو به اوکراین، از سمت خود استعفا داده بود. (جزئیات بیشتر)

از حدود دو ماه قبل رسانه‌های آمریکایی با اشاره به استقرار یک‌صد هزار نظامی روسی در مرز اوکراین، جوسازی و خبرسازی درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال جاری میلادی را آغاز کرده و موجب تشدید تنش در شرق اروپا شده‌اند. روسیه قویا چنین ادعاهایی را رد کرده اما تأکید کرده تداوم حملات توپخانه‌ای نیروهای اوکراینی علیه مناطق خودمختار روس زبان این کشور واکنش مسکو را در پی خواهد داشت.

مسکو همچنین به‌منظور کاهش تنش‌ها پیرامون مسائل اوکراین، پیشنهاداتی در راستای تضمین امنیتی غربی‌ها به روسیه از جمله عدم گسترش پیمان نظامی ناتو به سمت مرزهای این کشور و خروج نیروهای ناتو از این منطقه را مطرح کرد. هفته گذشته نماینده روسیه با همتایان آمریکایی و ناتو جلسه‌ای برگزار کردند تا این پیشنهادات را بررسی کنند اما در نهایت طرف غربی این پیشنهادات را رد کرد.

انتهای پیام/