ویندوز ۱۱ اکنون روی ۱۶ درصد از رایانههای شخصی ویندوزی نصب شده است
به نظر میرسد مایکروسافت با وجود برخی مشکلات اولیهای که کاربران هنگام استفاده از ویندوز ۱۱ با آن مواجه شدند، عرضهی بسیار موفقی را تجربه کرده است. AdDuplex، شرکتی که چارچوب تبلیغاتی برنامههای فروشگاه مایکروسافت را ارائه میدهد، اخیراً گزارش میزان استفاده از جدیدترین نسخهی ویندوز را برای ماه ژانویه منتشر کرد. آمار AdDuplex نشان میدهد سهم ویندوز ۱۱ در ماه ژانویه نسبت به گزارش قبلی یعنی دو ماه پیش، تقریباً به دو برابر افزایش یافته و به ۱۶٫۱ درصد رسیده است. برای مقایسه باید اشاره کنیم سهم این سیستمعامل در ماه نوامبر ۸٫۶ درصد بود.
به گزارش XDA، آمار استفاده از ویندوز ۱۱ بر اساس دادههای جمعآوری شده از حدود ۶۰ هزار رایانهی شخصی است که از برنامههای حاوی AdDuplex SDK v.2 استفاده میکنند. این حجم نمونهای نسبتاً کوچک بوده که همهی موارد در آن مدنظر قرار داده شده است. علاوهبراین، درصدها در این آمار فقط نسبت به تعداد کل دستگاههایی است که برخی از نسخههای ویندوز ۱۰ یا ۱۱ را اجرا میکنند، زیرا امکان اجرای AdDuplex SDK فقط روی این دو نسخه فراهم است و این یعنی ما نسخههای قدیمیتر مثل ویندوز ۷ یا ۸ را در نظر نمیگیریم.
بااینحال، این اعداد برای ویندوز ۱۱ خوب به نظر میرسد و با بیانیهی اخیر مایکروسافت که اعلام کرده بود پذیرش ویندوز ۱۱ بسیار سریعتر از حد انتظار بوده، مطابقت دارد. مایکروسافت بهتازگی گفت که سرعت ارتقاء از ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ دو برابر افزایش یافته و رضایت مشتری نیز برای هر نسخه از ویندوز، بالاترین میزان ممکن بوده است. وقتی این مورد را مدنظر داشته باشید که بسیاری از رایانههای شخصی ویندوز ۱۰ از الزامات موردنیاز برای نصب ویندوز ۱۱ برخوردار نیستند و نمیتوان آنها را بهطور معمول به جدیدترین سیستمعامل دسکتاپ مایکروسافت بهروزرسانی کرد، افزایش میزان استفاده از ویندوز ۱۱ چشمگیرتر خواهد بود.
علاوهبر افزایش میزان استفاده از ویندوز ۱۱، سهم نسخهی 21H2 ویندوز ۱۰ نیز افزایش یافته و به ۱۲٫۱ درصد رسیده است. اگر رایانهی شخصی کاربران از ویندوز ۱۱ پشتیبانی نکند، این افراد سیستم خود را به نسخهی 21H2 ویندوز ۱۰ ارتقاء خواهند داد و این مورد احتمالاً در سناریوهای تجاری بیشتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ زیرا نسبت به کوچ به ویندوز ۱۱، یک بهروزرسانی بسیار کوچکتر محسوب میشود. اگر این دو آمار را باهم جمع کنیم، ۲۸٫۲ درصد از کاربران از این دو نسخه از ویندوز استفاده میکنند.
پراستفادهترین نسخهی سیستمعامل دسکتاپ مایکروسافت همچنان نسخهی 21H1 ویندوز ۱۰ است. این بیلد هماکنون روی ۲۸٫۶ درصد از رایانههای شخصی مجهز به ویندوز نصب شده اما بااینحال، نسبت به سهم ۳۶٫۳ درصدی ماه نوامبر خود، بهمیزان درخورتوجهی کاهش داشته است؛ این به ما نشان میدهد که کاربران با سرعت زیادی در حال ارتقای رایانههای خود به ویندوز ۱۱ هستند. سهم ویندوز ۱۰ نسخهی 20H2 نیز از ۳۱٫۸ درصد به ۲۶٫۳ درصد کاهش یافته، بنابراین کاربران بیشتری به استفاده از جدیدترین نسخههای این سیستمعامل روی میآورند.
مقالهی مرتبط:اجرای اپلیکیشنهای اندروید روی ویندوز ۱۱ ماه آینده بهطور عمومی دردسترس قرار خواهد گرفتگزارش مالی مایکروسافت در سهماهه دوم ۲۰۲۲؛ رشد ۲۵ درصدی درآمد ویندوز
با نگاهی به روندهای گذشتهی ویندوز، نسخهی ۱۱ این سیستمعامل از نظر سرعت نسبت همچنان به ویندوز ۱۰ نمیرسد، اما باید در نظر داشته باشیم بسیاری از رایانههای شخصی، پیشزمینههای موردنیاز برای نصب ویندوز ۱۱ را ندارند و بههمین دلیل میتوان گفت عملکرد این سیستمعامل تا کنون خوب بوده است. علاوهبراین هنگامی که آمار ارتقاء به نسخهی 21H2 ویندوز ۱۰ را به آمار نصب ویندوز ۱۱ اضافه کنیم، سهم استفادهی آخرین نسخههای این سیستمعامل با سرعت بسیار زیاد در حال افزایش است.
بهعنوان یادآوری بد نیست اشاره کنیم مایکروسافت ماه آینده، پشتیبانی از اجرای برنامههای اندرویدی را به ویندوز ۱۱ اضافه خواهد کرد. باید دید اضافه شدن این قابلیت، بر افزایش درصد نصب این سیستمعامل تأثیر خواهد داشت یا خیر.
بر اساس آماری که AdDuplex ارائه میدهد، سهم ویندوز ۱۱ در رایانههای شخصی اکنون به ۱۶ درصد رسیده است.