خام‌فروشی برای تأمین‌ درآمد ارزی در رژیم طاغوت/اشتغال‌زایی پهلوی برای خارجی‌ها با توسعه صنایع مونتاژ

اصغر آهنی‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به تغییر رویکرد تولیدات صنعتی پس از انقلاب اسلامی و مقایسه آن با دوران پیش از ‌انقلاب، اظهار داشت: قبل از انقلاب به دلیل اینکه در آستانه صنعتی شدن قرار گرفتیم، صنایع مونتاژ زیاد شد و صنایع مولد در کشور کمتر وجود داشت، و درواقع اشتغال‌زایی برای خارجی‌ها انجام می‌شد اما امروز و پس از ‌۴۳ سال از گذشت انقلاب اسلامی، مسیری که در صنعت پیمودیم، شامل تکمیل زنجیره ارزش افزوده در بخش صنعت نظیر احداث صنایع پتروشیمی و صنایع پیشرفته مانند صنعت نانوتکنولوژی و صنایع مادر و تولید فلزات اساسی بود. 

وی افزود: البته در برخی از صنایع به خاطر شرایط تحریمی کمتر به‌روز رسانی فناوری انجام شد و بنابراین با دانش و تکنولوژی روز فاصله گرفت، اما با این حال بسیاری از صنایعی که بعد از انقلاب ایجاد شده است، ارزش افزوده خوبی برای کشور ایجاد می‌کند. 

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت:‌ در مجموع رشد خوبی در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی در این مدت داشتیم، اما در عین حال موانع تولید هم به خاطر تحریم و مشکلات اضافه شده است، یعنی در عمل تولیدکنندگانی که مانده‌اند، بسیار مقاوم شده‌اند؛ با وجود مشکلات اقتصادی مانند تحریم، مالیات، بیمه، ارز و نیز مشکل انتقال ارز به داخل کشور‌ که به دلیل تحریم‌ها ایجاد شده است، ‌در عین حال صنعت ما مسیری را پیموده است که باید به آن طرف برویم تا به وسیله آن به موفقیت دست پیدا کنیم. 

* پیش از انقلاب عمده درآمد کشور از محل نفت خام بود امروز فرآورده تولید و صادر می‌کنیم

عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور با بیان اینکه قبل از انقلاب صنایع اغلب مونتاژ بودند، عنوان کرد: قبل از انقلاب عمده و دوران طاغوت درآمد کشور از فروش نفت خام به دست می‌آمد، اما امروزه تلاش بر این است که نفت خام تبدیل به محصولات جانبی و با ارزش افزوده بیشتر مانند میعانات گازی، پتروشیمی و سایر فرآورده‌های با ارزش افزوده شود.

* پیش از انقلاب مواد اولیه تولید شیشه به طور کامل از بلژیک وارد می‌شد

به گفته آهنی‌ها،‌ قبل از انقلاب مواد اولیه تولید شیشه به طور کامل از بلژیک وارد می‌شد، اما اکنون صنعتگران ایرانی توانسته‌اند مواد فرآوری شده در داخل تولید کنند و مواد اولیه شیشه هم از داخل کشور تأمین می‌شود، در صنایع نساجی و کانی‌های غیر فلزی توفیقات بسیار خوبی به دست آمده، البته باید این را هم بگویم که متأسفانه در صنعت خودروسازی به دلیل نگاه دولتی و حمایت‌های زیاد موفق نشده‌ایم. باید صنعت خودرو خصوصی‌سازی شود و دولت از این صنعت خارج شود.

‌وی افزود: براساس سخنان مقام معظم رهبری باید سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در اقتصاد پیدا شود و بدنه دولت کوچک‌تر شود، دولت به سمت هماهنگی و کنترل و نظارت برود تا آن موقع موفق شویم و اگر بدنه دولت مرتب بزرگ شود، در آینده باید همه درآمدهای کشور صرف هزینه‌ جاری دولت شود.

* ضرورت اصلاح رتبه کشور در فضای کسب و کار

آهنی‌ها با اشاره به اینکه در دروان پس از انقلاب خودکفایی در تولید داخل افزایش یافت، اظهار داشت: رویکرد باید اینگونه باشد که کالاهایی که صرفه اقتصادی دارد، در داخل کشور تولید شود و آنهایی را که نمی‌توانیم از خارج وارد کنیم، امروز برای تولید داخل باید زیرساخت و بستر تولید بیشتر فراهم شود، متأسفانه در این زمینه دچار ضعف هستیم و فضای کسب و کار کشور ما رتبه ۱۲۰ است که این رقم نامطلوب است و باید اصلاح شود.‌

* ضرورت توسعه مشاغل مولد به جای مشاغل کاذب برای مثبت شدن تراز اقتصادی

وی در مورد ایجاد فرصت‌های شغلی در دروان پس از انقلاب اسلامی، عنوان کرد: در دوران پس از انقلاب با توجه به تغییر رویکرد به سمت تولید به جای مونتاژ آمار اشتغال افزایش یافت اما به تدریج در این حوزه با مشکلاتی موهجه شدیم؛ امروز متأسفانه تراز بخش‌های مختلف اقتصاد مثبت نیست و اشتغال مولد کاهش پیدا کرده و به جای آن مشاغل کاذب بیشتر شده است؛ با مشاغل کاذب اقتصاد به نتیجه نمی‌رسد باید مشاغل واقعی و مولد ایجاد شود وگرنه سرمایه‌های ملی از دست می‌رود. 

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار اظهار داشت: اگر بتوان از مدیران کارآمد و متعهد استفاده کنیم می‌توان تولید و صنعت را  رونق داد، اما اگر افراد کم‌تجربه در کارهای تخصصی قرار گیرند به اقتصاد آسیب وارد می‌شود و ما بعد از ۴۳ سال از انقلاب نباید با سعی و خطا اقتصاد را اداره کنیم.

* دولت باید چابک شود/ فارغ‌التحصیلان به فکر اشتغال مولد باشند نه کار اداری

آهنی‌ها در مورد اینکه با وجود ۲.۵ برابر شدن جمعیت آیا می‌توان گفت بیکاری موجود مطلوب  است؟ عنوان کرد:‌ گرچه بسیاری از جوانان در دانشگاه‌ها تحصیل کرده‌اند و آموزش عالی دیده‌اند، اما تحصیلات آنها متناسب با مشاغل کاری مورد نیاز کشور نبوده است و اغلب آنها آمادگی ندارند که در کارهای تولیدی به کار گرفته شوند، بلکه اغلب مسیر جذب شدن در ادارات را پی می‌گیرند و با این تفکر تولید جواب نمی‌دهد، باید دوره‌های آموزشی کاربردی برای فارغ‌التحصیلان ایجاد شود و به صورت کاربردی وارد مشاغل شوند.

وی افزود: اگر شاغلان ادارات دولتی یک سوم کنونی شوند می‌توان دولت را به نحوه بهینه اداره کرد. تنها راه رسیدن به توسعه و رشد اقتصادی این است که باید کار کردن و ایجاد ثروت و تولید برای جوانان کشور عرضه شود و اشتغال مولد ایجاد کنیم.

به گفته آهنی‌ها، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها باید دوره‌های عملی و کاربردی بگذراند تا بتوانند در مشاغل مولد مشغول کار شوند.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار تأکید کرد: باید آموزش برای کارهای مولد بیشتر شود و نقاط قوت جوانان برای رسیدن به شکوفایی استعدادها در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/