هشدار WHO: زبالههای ناشی از کووید زنگ خطر سلامتی است
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، گزارش سازمان جهانی بهداشت، سرنگهای دور انداخته شده، کیتهای آزمایش استفاده شده و ویال واکسنها که همگی ناشی از همهگیری کووید-۱۹ است روی هم انباشته شده و دهها هزار تن زباله پزشکی ایجاد کرده که سلامت انسان و محیطزیست را تهدید میکند.
در این گزارش آمده است، این زبالهها که بخشی از آن میتواند عفونی باشد زیرا ویروس کرونا می تواند روی سطوح زنده بماند، به طور بالقوه کارکنان بهداشتی را در معرض جراحات ناشی از سوزن و میکروبهای بیماریزا قرار می دهد.
جوامع نزدیک به محلهای دفن زباله با مدیریت ضعیف نیز میتوانند از طریق هوای آلوده ناشی از سوزاندن زباله، کیفیت پایین آب یا آفات ناقل بیماری تحت تأثیر قرار گیرند.
این گزارش خواستار اصلاح و سرمایه گذاری از جمله از طریق کاهش استفاده از بسته بندی است که باعث انبوه پلاستیک شده و همچنین لازم است استفاده از تجهیزات محافظ ساخته شده از مواد قابل استفاده مجدد و قابل بازیافت پیش گرفته شود.
تخمین زده میشود، حدود ۸۷ هزار تن تجهیزات حفاظت فردی (PPE) یا معادل وزن چند صد نهنگ آبی، از طریق یک پورتال سازمان ملل تا نوامبر ۲۰۲۱ سفارش داده شده که تصور میشود بیشتر آنها به زباله تبدیل شدهاند.
این گزارش همچنین به حدود ۱۴۰ میلیون کیت تست با پتانسیل تولید ۲۶۰۰ تن زباله عمدتاً پلاستیکی و زبالههای شیمیایی اشاره کرده است.
علاوه بر این، تخمین میزند که حدود ۸ میلیارد دز واکسن که در سطح جهان تزریق شده، ۱۴۴ هزار تن زباله اضافی به شکل ویالهای شیشهای، سرنگ، سوزن، و جعبههای ایمنی تولید کرده است.
در گزارش سازمان جهانی بهداشت نمونههای خاصی از محل وقوع فاجعهبارترین تجمعها ذکر نشده است، اما به چالشهایی مانند محدود بودن تصفیه و دفع زباله رسمی در مناطق روستایی هند و همچنین حجم زیادی از زبالههای تأسیسات قرنطینه در ماداگاسکار اشاره میکند.
این سازمان در پایان خاطرنشان کرد، حتی قبل از همهگیری، حدود یک سوم مراکز بهداشتی برای رسیدگی به زبالههای موجود مجهز نبودند.
انتهای پیام/