جوسازی ضدچینی پلوسی در آستانه بازی‌های المپیک پکن

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که کشورش بزرگترین ناقض حقوق اقلیت‌هاست، روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده وظیفه اخلاقی دارد که “نقض حقوق بشر توسط چین” را محکوم کند، اما از ورزشکاران آمریکایی خواست با به خشم آوردن دولت “بی‌رحم” چین در المپیک پکن خطر نکنند. 

پلوسی که در جلسه کمیسیون اجرایی کنگره صحبت می‌کرد در ادامه اتهام‌زنی‌های بی‌اساس واشنگتن علیه پکن در خصوص نقض حقوق اقلیت اویغور در چین، مدعی شد کمیته بین‌المللی المپیک چشم خود را بر روی این مسئله می‌بندد. قانون‌گذاران آمریکایی روز دوشنبه از مقامات المپیک ایالات متحده خواستند تا برای دفاع از ورزشکاران آمریکایی در برابر آنچه تلافی‌جویی احتمالی دولت چین خواندند، در صورتی که این ورزشکاران تصمیم بگیرند در مورد نقض حقوق بشر توسط چین در بازی‌های المپیک زمستانی پکن صحبت کنند، آماده شوند.

پلوسی با این ادعا که واشنگتن “وظیفه اخلاقی فوری” دارد تا در مورد این مسائل در طول بازی‌ها روشنگری کند، افزود: «اکنون کمیته بین‌المللی المپیک با کمک شرکت‌های حامی مالی، بار دیگر از بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ چشم پوشی می‌کند تا بتواند نتیجه نهایی خود را تقویت کند. اگر ما به دلیل منافع تجاری علیه نقض حقوق بشر در چین صحبت نکنیم، تمام صلاحیت اخلاقی خود را برای صحبت علیه نقض حقوق بشر در هر جایی از دست خواهیم داد». وی در ادامه گفت که ورزشکاران آمریکایی باید روی رقابت در پکن تمرکز کنند و در برابر وسوسه انتقاد کردن مقاومت کنند و خطر برانگیختن خشم دولت چین را به جان نخرند زیرا آن‌ها بی‌رحم هستند.

این اظهارات در حالی مطرح شده که پیش‌تر، آمریکا و برخی دیگر از متحدان غربی آن المپیک زمستانی پکن را تحریم دیپلماتیک کرده و از فرستادن مقامات رسمی به مراسم افتتاحیه خودداری کرده‌اند. «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در توجیه این اقدام واشنگتن علیه پکن گفت دلیل دولت آمریکا برای این اقدام، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در استان سین‌کیانگ و دیگر نقض‌های حقوق بشر در چین است.

یک روزنامه چینی اخیراً گزارش داد که دولت پکن با بازدید کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل از منطقه سین کیانگ موافقت کرده است. بر اساس گزارش روزنامه «چاینا مورنینگ پست»، این گروه حقوق بشری سازمان ملل قرار است بعد از المپیک زمستانی ۲۰۲۲ که ۴ تا ۲۰ فوریه در چین برگزار خواهد شد، به منطقه سین‌کیانگ سفر کند. کشورهای غربی، پکن را به نقض حقوق اقلیت اویغور در استان سین‌کیانگ که در غرب چین قرار دارد متهم می‌کنند. دولت پکن اما این اتهامات را همواره رد کرده و آن را در راستای فشارهای غرب علیه پکن و سوء استفاده ابزاری از موضوع حقوق بشر علیه این کشور خوانده و از مقامات آمریکایی خواسته به جای آنکه ژست حمایت از مسلمانان در استان سین‌کیانگ را بگیرند از کشتار مسلمانان در عراق و سوریه دست بردارند.

دولت چین همچنین اخیراً تحریم‌هایی را علیه چهار مقام آمریکایی به دلیل اظهاراتشان درباره اوضاع حقوق بشر و آزادی‌ها در منطقه سین‌کیانگ چین اعمال کرد. دولت آمریکا پیش‌تر تحریم‌هایی را علیه برخی مقام‌های چینی به بهانه نقض حقوق بشر در منطقه سین‌کیانگ اعمال کرده بود.

انتهای پیام/