انقلاب؛ قرآن، عترت، غیرت دینی| دولت غیرت دینی را در سازمانها و ادارت نهادینه کند
حجت الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به نامگذاری پنجمین روز از ایامالله دهه فجر با عنوان «انقلاب اسلامی؛ قرآن، عترت، غیرت دینی» گفت: انقلاب اسلامی بر اساس اسلام شکل گرفت، البته سران دولت اعتدال و اصلاحات اسلام حداقلی را در دستور کار خود قرار داده بودند و به آن اعتقاد داشتند، روحانی و خاتمی با وجود اینکه معمم و از جامعه روحانیون بودند، اما در سیاستهای خود عملکرد دینی چندانی نداشتند چراکه نگاه دینی و رویکرد آنان به این حوزه حداقلی بود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مسئولان این دولتها در جایی که منافع خودشان اقتضا میکرد از آیات و احادیث استفاده می کردند اما جایی که دین عیله منافع آنها بود به آن بی توجه بودند.
وی اضافه کرد: دین مجموعهای از قوانین و مقررات است و اگر میخواهیم دین در زندگی و سیاست و مدیریت ما جاری و ساری باشد باید به آن به درستی عمل کنیم اما، در دوران اصلاحات و اعتدال شاهد چنین رویکردی نبودیم و دیدیم که به دین در این دوران به شکل کاریکاتوری نگریسته شد.
سبزی، ادامه داد: فلسفه شکلگیری جمهوری اسلامی براساس غیرت دینی بود چرا که در آموزههای دینی، نوع جهانبینی و ایدئولوژی ما در قرآن و سیره ائمه میبینیم که بحث غیرت دینی مطرح است. موضوعی که در بسیاری از فرهنگها و جوامع برای آن حتی واژهای وجود ندارد و مردم با آن بیگانه هستند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واژه غیرت را نباید به برخی مسایل خاص مانند حجاب محدود کرد، اظهار داشت: موضوع غیرت از نظر اسلام صرفا ناموسی نیست بلکه، مهمتر از آن موضوع اسلام است که برای حفظ آن باید غیرتمندانه در جامعه ظاهر شد.
سبزی اضافه کرد: وقوع انقلاب اسلامی و یکی از سرچشمههای آن ناشی از غیرت دینی مردم بود چرا که مردم دنبال داشتن جامعهای دینی و مستقل از بیگانه بودند و به این دلیل، با غیرتی مثالزدنی در مقابل رژیم پهلوی ایستادند و دین خود را احیا و انقلاب اسلامی را به ثمر رساندند.
وی با اشاره به اینکه مردم با انقلاب اسلامی خواستار شکل گیری تمدنی جدید اسلامی در ایران بودند، افزود: نظام اسلامی با وقوع انقلاب اسلامی شکل گرفت اما برای رسیدن به تمدن اسلامی نیازمند شکل دادن به دولت اسلامی بودیم که در این مسیر به توفیقاتی که انتظار آن را داشتیم نرسیدیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی دولتهای شکل گرفته بعد از انقلاب اسلامی، با ایدئولوژی غربی کشور را اداره کردند به این معنا که قدرت برای مدتی در اختیار آنان قرار دارد و با استفاده از این قدرت حکومتداری کنند و به این دلیل موفق به شکل دادن و ایجاد دولت اسلامی در کشور نشدیم.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در ماههای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به موضوع غیرت دینی به شکل جدیتری میپردازند، افزود: رهبر انقلاب با دقت مسایل را تشریح میکنند و مدتی است در سخنرانی های خودشان تاکید بیشتری بر غیرت دینی دارند چرا که میبینند در جامعه مسایل مرتبط با غیرت دینی در حال کمرنگ شدن است.
وی ادامه داد: این نظریهای که غربیها داشتند تا به شکل نرم اعتقاد مردم را دچار استحاله کنند اکنون به مرحله جدید و حساس خود رسیده است و شاهد این هستیم که بی تفاوتیها به امر به معروف و کم توجهی به رعایت قواعد و قوانین دینی از سوی برخی، به مرحلهای رسیده است که منجر به بروز نگرانیهای جدی شده است.
سبزی با بیان اینکه فرصت دهه فجر به عنوان نماد بروز و ظهور اعتقادات دینی مردم انقلابی ایران برای احیای غیرت دینی در جامعه مغتنم و مبارک است، ظهار داشت: باید راهکارهای مناسبی برای احیای قرآن، عترت و غیرت دینی در جامعه اندیشه شود.
وی افزود: دولت و مجلس انقلابی باید بررسی کنند و ببینند که در کدام مسیر اشتباه حرکت کردیم و در کجا کم کاری شده است تا با اصلاح رویکردهای اشتباه در جهت بهبود شرایط و احیای موضوع غیرت دینی در جامعه گام برداریم.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه مردم به عملکرد مسئولان و حاکمان خود نگاه میکنند و بر این اساس رفتارها و اقدامات خود را تنظیم میکنند، گفت: دولت در ابتدا باید موضوع غیرت دینی را در سازمانها و ادارت وابسته به خود نهادینه کند.
سبزی تاکید کرد: غیرت دینی تنها محدود به حجاب نیست بلکه مسایلی مانند جلوگیری از ارتشا، فساد، رشوهگیری، خودداری از معطلی ارباب رجوع و مسایلی مانند آن را در بر میگیرد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس گفت: اگر دولت در طلبعه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بتواند این ارزش را در ادارت نهادینه کند، مردم نیز با این موضوع همراه میشوند و آن گاه شاهد نهادینه شدن مسئله غیرت دینی در جامعه و در همه شئون آن خواهیم بود.
انتهای پیام/