گلکسی تب اس ۸ و تب اس ۸ پلاس معرفی شدند
همانطور که احتمالاً میدانید حدود ۵۵ درصد سهم بازار تبلتها دراختیار اپل است. سامسونگ نیز با رشد خوبی که در سالهای گذشته داشته، توانسته سهم خوبی از این بازار را دراختیار بگیرد. استقبال اخیر کاربران از تبلتهای اندرویدی شرکتها را به این فکر انداخت تا تکانی به خود بدهند و همین امر باعث شد تا شاهد عرضهی تبلتهای پرچمدار جدید اندرویدی در سال ۲۰۲۱ باشیم.
شرکتهایی مانند شیائومی و هواوی پس از چندین سال تبلتهای پرچمدار خود را رونمایی کردند تا نشان دهند برنامههای جدیتری برای بازار تبلتها دارند. سامسونگ نیز که از چند تبلت میانرده و اقتصادی در سال گذشته رونمایی کرده بود؛ حالا در جریان برگزاری رویداد Galaxy Unpacked سال ۲۰۲۲، از سری جدید تبلتهای پرچمدارش بعد از گذشت دو سال، رونمایی کرد؛ البته این تأخیر در عرضه تبلتهای پرچمدار سامسونگ را میتوان به پای تأثیرات همهگیری کووید-۱۹ و بحران کمبود تراشه نوشت.
پیش از هرچیز بد نیست نگاهی به مشخصات جذاب دو تبلتی که در این مقاله معرفی خواهند شد بزنیم تا آشنایی بیشتری با آنها در روی کاغذ داشته باشیم.
طراحی و نمایشگر
این دو تبلت که پرچمداران میانی سری تب اس ۸ سامسونگ محسوب میشوند، با مشخصاتی که ارائه میکنند، میتوان گفت که نمونهی مشابه اندرویدی دیگری در سال ۲۰۲۲ ندارند. غول کرهای برای طراحی و جدیدترین تبلتهای کهکشانیاش از زبان طراحی با لبههای تخت بهره گرفته که ظاهری مینمیال و درعینحال مدرن را به دستگاه بخشیده است. نمایشگرها کاملاً تخت هستند و آنتنهای ارتباطی نیز در پنل پشتی دستگاه بهچشم میخورند.
درحالیکه گلکسی تب اس ۷ پلاس در نسل پیشین، پرچمدار اصلی تبلتهای سامسونگ محسوب میشد؛ اما امسال گلکسی تب اس ۸ پلاس، یک مدل اولترا را نیز بالاتر از خود میبینید. گلکسی تب اس ۸ و تب اس ۸ پلاس هر دو دارای گزینههای وافای و سلولار مبتنیبر نسل پنجم شبکهی موبایل (5G) هستند و متعاقباً از فرکانس sub-6GHZ و mmWave پشتیبانی میکنند.
سامسونگ میگوید که وزن گلکسی تب اس ۸ پلاس برای مدل وایفای به ۵۶۷ گرم و برای مدل 5G به ۵۷۲ گرم میرسد و ابعادی ۲۸۵ در ۱۸۵ در ۵.۷ میلیمتری دارد. این تبلت نمایشگری ۱۲/۷ اینچ از نوع Super AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و رزولوشن تصویر ۱۷۵۲ × ۲۸۰۰ پیکسل را در خود جای داده است و مانند مدل نسل پیش، این نمایشگر نیز از قلم S Pen سامسونگ پشتیبانی میکند.
با اینکه ابعاد Tab S8+ نسبت به نسل قبلی تغییر نکرده است؛ اما حالا با یک نمایشگر بزرگتر طرف هستیم که خبر از کمتر شدن حاشیههای نمایشگر دارد و همچنین به دلیل استفاده از پنل OLED در نمایشگر، تبلت جدید سامسونگ تنها ۵/۷ میلیمتر ضخامت دارد.
در سوی دیگر، سامسونگ برای غوطهور کردن کاربران در محتوای بصری از نمایشگر کوچکتر ۱۱ اینچی با پنل TFT مبتنیبر ترانزیستورهای سیلیکون چندبلوری با درجه حرارت پایین (LTPS) در مدل معمولی بهره گرفته که دارای تراکم پیسلی ۲۷۶ پیکسل در هر اینچ است و رزولوشن ۱۶۰۰ در ۲۵۶۰ پیکسل را بهارمغان میآورد. ابعاد کوچکترین تبلت کرهایها ۲۵۳.۸ در ۱۶۵.۳ در ۶.۳ میلیمتر و وزن آن ۵۰۳ گرم برای مدل وایفای و ۵۰۷ گرم برای مدل مبتنی بر 5G است.
سختافزار و باتری
تراشه چهار نانومتری اسنپدراگون ۸ نسل اول که جدیدترین تراشهی پرچمدار موبایل کوالکام است، در بطن هر دو تبلت حضور دارد که باعث شده تا این تبلتها با همراهی ۸ گیگابایت رم، عملکرد قابلاتکایی در بازیها و پردازشهای سنگین داشته باشند؛ ضمناً تبلتهای یادشده با دو ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و ۲۵۶ گیگبایت عرضه میشوند که قابلیت پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی تا یک ترابایت را هم دارند.
در بخش شارژدهی، گلکسی تب اس پلاس باوجود ضخامت اندک بدنه، باتری حجیم ۱۰٬۰۹۰ میلیآمپرساعتی در خود جای داده است که باتوجه به نماشگر کممصرف میتواند عملکرد قابل قبولی داشته باشد؛ درحالیکه ابعاد بدنهی کوچکتر مدل معمولی موجب شده تا باتری آن نیز ظرفیت کمتری داشته باشد و تنها ۸،۰۰۰ میلیآمپرساعت را در خود جای دهد. ضخامت تب اس ۸ به علت استفاده نکردن از پنل نمایشگر AMOLED کمی ضخیمتر از مدل پلاس است و ۶/۳ میلیمتر ضخامت دارد. وزن این دستگاه نیز در حدود نیم کیلو است.
دوربیندر هر دو تبلت دو دوربین ۱۳ مگاپیکسلی اصلی با f/2.0 و ۶ مگاپیکسلی التراواید با f/2.2 در قاب پشتی و یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی واید با f/2.4 در حاشیه بالای نمایشگر قرار گرفتهاند. باتوجه به تراشههای قوی، دوربین اصلی میتواند وقایع ویدئویی را در رزولوشن 4k با نرخ ۶۰ فریم برثانیه و در رزولوشن 8K با نرخ ۳۰ فریم برثانیه ثبت کند. چهار اسپیکر استریو با پشتیبانی از دالبی اتموس، حسگر تشخیص اثر انگشت زیر نمایشگر و بهرهمندی One UI 4.0 برپایهی اندروید ۱۲ از دیگر امکانات تب اس ۸ پلاس سامسونگ است؛ گفتنی است که یکی از برتریهای تبلتهای اپل بخش نرمافزار بهینهی شدهی آنها است، حالا باید ببینیم رابط کاربری سامسونگ در عمل چقدر برای تبلتها بهینه شده است.
از مشخصات دیگر میتوان به سه میکروفن برای بهبود کیفت صدا در ارتباطات تصویری، پشتیبانی از بلوتوث ۵.۱ و وایفای ۶ ای اشاره کرد. Wi-Fi 6E به تبلت اجازه میدهد با سایر سختافزارهای تحت پوشش باند ۶ گیگاهرتز ارتباط برقرار کند و بهطور بالقوه پهنای باند بیشتری برای اتصالات Wi-Fi داشته باشد.
این مقاله در حال بهروزرسانی است…
سامسونگ در جریان اولین رویداد آنپکد ۲۰۲۲ سری جدید تبلتهای اندرویدی پرچمدارش را با نامهای گلکسی تب اس ۸ و گلکسی تب اس ۸ پلاس معرفی کرد.