انقلاب، تکریم مقام زن، تحکیم بنیان خانواده | امام(ره) زنان را واسطه تعالی جوامع می‌دانست

نجمه ملک‌محمدی فعال دانشجویی و مسئول بسیج خواهران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با اشاره به نام‌گذاری هفتمین روز از ایام‌الله دهه فجر با عنوان « انقلاب اسلامی، تکریم مقام زن، تحکیم بنیان خانواده» اظهار داشت: یکی از مباحث مهم محفل های اجتماعی جهان ،حقوق بانوان و زنان و مسئله حضور انها در اجتماع است.

وی با تاکید بر اینکه در طول تاریخ اجحاف‌های زیادی در حق زنان صورت گرفته است، تصریح کرد: زمانی در یونان باستان زنان را همچون بردگان خرید و فروش و از کمترین حقوق انسانی محروم می‌کردند و بعدها با وقوع رنسانس و ورود به عصر روشنگری، جریان‌های برابری‌طلبانه در نتیجه این ظلم تاریخی شکل گرفتند.

ملک‌محمدی با اشاره به وجود سه جریان عمده در مورد مسائل زنان در عصر حاضر خاطرنشان کرد: عده‌ای هرگونه حضور اجتماعی زن را رد کرده و حکم به خانه‌نشینی او می‌دهند و جریان‌های برابری‌طلبانه نیز زن را به حداکثر حضور اجتماعی برابر با مردان تشویق می‌کنند و گروه سوم نظری بینابین دارند.

وی افزود: بانوان ریشه‌های هر جامعه و شاکله خانواده‌ها هستند و فرهنگ، باور، ارزش و عقاید هر اجتماع کوچک و بزرگ با حضور و تاثیر بانوان شکل می‌گیرد و به همین جهت حضور زنان در جامعه دارای ارزش و اعتبار خاصی است.

این فعال دانشجویی با اشاره به اندیشه امام خمینی(ره) درمورد زنان اظهار داشت: در اندیشه امام(ره)، زن دارای جایگاه والایی است و ایشان همواره تلاش می‌کردند که هویت زنان مسلمان را بنمایانند و زنان را از مقام و مرتبه خویش آگاه سازند.

ملک محمدی افزود: بها دادن امام به رشد و کمال زنان به این دلیل بود که زنان را واسطه رشد و تعالی جوامع و ملت‌ها می‌دانستند و یقین داشتند که اگر نقش مهم‌ و انسان‌ساز زنان در جامعه به ابتذال و انحطاط سوق داده شود، آن جامعه و افرادش به گمراهی و نابودی کشیده می‌شوند.

وی ادامه داد: امام همواره بانوان را به حضور در تمامی حوزه‌های  اجتماعی و پیشرفت علمی تشویق می‌کردند و این امر را  در تقابل با حفظ شئونات اسلامی نمی‌دیدند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: در اندیشه امام خمینی زنان همانند مردان باید در تمامی ابعاد و شئون اجتماع دخالت داشته باشند و جامعه تنها به دست مردان نمی‌تواند آباد شود.

وی ضمن تاکید بر اینکه جامعه زنان باید به خودباوری برسند و شخصیت واقعی‌شان را اظهار کنند، بیان داشت: یعنی شخصیتی که تحمیلی یا تلقینی نیست بلکه حقیقتی است که زیر پوشش‌های گوناگون مخفی نگه داشته شده است و باید به زن فرصت داده شود تا استعدادهای عظیمی را که در درونش به‌طور بالقوه وجود دارد، بالفعل کند.

ملک محمدی با بیان اینکه زنان  باید متولی مسائل زنان شوند، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای  وضعیت کنونی زنان مسلمان ایرانی را به‌رغم توسعه حضور اجتماعی، دارای حد متوسطی از پیشرفت می‌دانند و معتقدند زنان ایرانی هنوز در اول راه پیشرفت قرار دارند.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه از نقطه نظر ایشان در درجه اول، این زنان هستند که باید برای حل مشکلات قشر خودشان اقدام کنند، گفت: جامعه زنان باید کار فرهنگی را در اولویت خود قرار دهند و دادن شناخت و آگاهی به قشر زنان، آنها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن مقاوم می‌سازد.

ملک محمدی با تاکید بر اینکه زن‌ها هستند که باید نگاه غلطی را که نسبت به زنان و مسائل مربوط به جنسیت وجود دارد، تصحیح کنند،‌ گفت: حضور بانوان در جامعه یک فرصت است نه تهدید و این الگویی  است که از زمان  صدر اسلام  در جوامع اسلامی تبیین شده و تا کنون نیز ادامه دارد.

انتهای پیام/