هشتمین روز از جشنواره فجر؛حواشی روز نهم و چند پیشنهاد
خبرگزاری فارس-گروه سینما: هشتمین روز از چهلمین جشنواره فیلم فجر نیز روز گذشته (دوشنبه ۱۸ بهمنماه) در مرکز همایشهای برج میلاد تهران (خانه جشنواره فیلم فجر) برگزار شد. روزی که چند نکته مهم داشت که به آنها اشاره میکنیم.
نکته اول مربوط به بخش بهداشت خانه جشنواره است. روز گذشته این بخش، بخش پرمخاطب جشنواره بود، چرا که بسیاری از حاضران در خانه جشنواره یا تست کرونا دادند و یا دوز سوم واکسن خود را تزریق کردند.
طی روزهای اخیر هر کسی که برای لحظهای در سالن اصلی برج میلاد حاضر شده باشد، بیشک سرفه و عطسههای بیامان برخی از حاضرین را تجربه کرده است.
در حال حاضر اوضاع کرونایی کشور اصلا خوب نیست، سویه جدید امیکرون درگیری و گسترش بسیاری دارد و فضای سالنهای جشنواره هم به شکلی آشکار حکایت از ناقل بودن برخی از حاضرین دارد.
متصدیان جشنواره باید به شکل ویژه و نظاممند تست و تزریق واکنس را در دستور کار داشته باشند. باید در ورودی سالن اصلی تب سنجی صورت گیرد و تست کرونا هم در طبقات و سالنهای مختلف برقرار باشد.
نکته دوم مربوط به استودیوهای حاضر در خانه جشنواره است. مسئولان به رسانههای کم اعتبار استودیوی برنامه ویدیویی دادهاند. به نظر میرسد مسئولان جشنواره حتی زیر پلههای برج میلاد را هم به چند رسانه کم اهمیت اجاره دادهاند.
کالایی سازی فضا به شدت در حال پیشروی است و خود را به عرصه فرهنگ و هنر هم رسانده است و این باعث شده است که فضاهای تنفس کم شود و فعالیت برخی از مهمترین رسانههای کشور دچار اختلال شود.
با اینکه جشنواره تقریبا به روال عادی و با حاشیههای محدود در حال برگزاری است اما آشکارا کم تجربه بودن برخی از متصدیان جشنواره به چشم می آید. اگر همه بخشهای جشنواره در قامت روابط عمومی چهلمین دوره از جشنواره ظاهر می شدند قطعا دوره چهلم خیلی بهتر و ماندگار تر از حال حاضر برگزار می شد.
نکته سوم درباره پوسترها و تابلوهای خانه جشنواره فیلم فجر میشود. فضای محیطی خانه جشنواره با چند جمله از شهید سلیمانی و شهید آوینی، زیبا سازی شده است. در واقع در این دوره فضای جشنواره بیشتر از سالهای پیش رنگ و بوی انقلاب اسلامی به خود گرفته است.
اما در واقع پرسش اصلی این است که فیلمهای حاضر در جشنواره چهلم چه نسبتی با اندیشه این دو شهید بزرگ و گرایشهای آرمانخواهانه جبهه انقلاب دارند؟ آیا فیلمهای این دوره به این سمت حرکتی پر شتاب دارند؟ یا به شکل بسیار کمرنگی می توان رد اندیشههای این دو شهید صاحب اندیشه را در این دوره از جشنواره مشاهده کرد.
برای پاسخ به این پرسشها باید تا پایان چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر منتظر ماند و بعد از دیدن تمامی فیلمها، در مطالعات و پژوهشهای منسجم نقاط قوت و ضعف آثار حاضر در جشنواره را سنجید.بیشک در این بررسیها از شاخصهای اصلی ارزیابی آثار میتواند نظریه هنر شهید آوینی و نوع جهان بینی شهید سلیمانی باشد.
نهمین روز از چهلمین جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلمهای سینمایی «شهرک» و «۲۸۸۸» تا ساعاتی دیگر آغاز میشود.
انتهای پیام/