سرسام آور و مبهم؛ این ماشین مال کیست؟(عکس)
به گزارش “ورزش سه”، داستان مالکیت دو باشگاه تراکتور و ماشین سازی در طول یک سال اخیر یکی از خبرهای همواره مهم فوتبال آذربایجان بوده و انتقالهای بالقوه و بالفعل زیادی را در این مدت شاهد بودیم. اوایل زمستان سال جاری بحث داغ انتقال مالکیت تراکتور و ماشین سازی به صنایع مس مطرح شد؛ تعدادی از نمایندگان آذربایجان شرقی با تاکید به این موضوع از واگذاری هر دو باشگاه خبر دادند اما رفتهرفته این بحث داغ مثل یک چای کنار پنجره سرد شد و از دهن افتاد! ماجرای مالکیت تراکتور در حال حاضر هیچ پیشرفتی نداشته و حتی پنجره هم توسط مس باز نشد. در سمت مقابل اوضاع برای ماشین هم به اینصورت در جریان است ولی سبزپوشان هنوز موفق به باز کردن پنجره خود نشدهاند و گویا دوباره در فکر تغییر مالک هستند؛ البته نه مس!
با حضور رئیس هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی، انتقال مشروط باشگاه ماشین سازی به خانه سرباز صلح ایران صورت پذیرفت. مصائبی، مدیرعامل ماشین سازی در گفتوگو با خبرنگار ما در حالی این موضوع را تایید کرد که انتقال قبلی مالکیت در باشگاه تبریزی با ابهامات بسیاری روبهرو بود و اینک یک انتقال دیگر در حال انجام است. هیئت فوتبال استان که در این مدت خود را مجری دانسته و هرگونه دخالتی را تکذیب کرده بعد از تعیین مدیرعامل (مدیرعامل فعلی ماشین سازی اعلام کرده که جواد ششگلانی با او تماس گرفته و خواستار حضورش شده است.) اینک در پروسه انتقالی دیگر نیز نقش داشته و این در حالی است که هیچ ردی از اداره ورزش و جوانان دیده نمیشود.
انتقال ماشین سازی به یونس قربانی بهار امسال انجام پذیرفت و حالا بعد از هشت ماه دوباره یک انتقال دیگر را شاهد هستیم. در پروسه انتقال قبلی، ایوب بهتاج بهعنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی که یکی از حاضرین در جلسه بود، حاضر به امضای تفاهمنامه نشد. جالب اینجاست که در بند سوم شروط ضمن عقد این قرارداد، متصالح موظف شده بود در اسرع وقت جهت تداوم فعالیت نسبت به انجام امور ثبتی به اداره ورزش و جوانان شهرستان مراجعه و نسبت به اخذ مجوز و پروانه مربوطه اقدام نماید. همچنین در بند چهارم نیز آمده بود: کمیسیون ماده ۵ اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی ظرف ۴۵ روز اسناد انتقال را به نام متصالح تنظیم خواهد کرد.
پروسه ناقص انتقال قبلی در حالی به یک انتقال دیگر پیوند داده شده که در بند دوم شروط ضمن عقد در جریان انتقال اول آمده بود: “این واگذاری با تایید و ثبت در هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی قطعیت یافته و لازم الاجرا خواهد بود. پس از ثبت در هیئت فوتبال استان و انتقال قطعی به متصالح، کلیه اقدامات حقوقی متصالح اعم از تغییر شکی و ماهیتی یا واگذاری به غیر داخل استان با اخذ تاییده کتبی از هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی ممکن بوده و لازم به ثبت در هیئت فوتبال استان خواهد بود. همچنین به هیچعنوان امکان واگذاری کلی یا جزئی از مالکیت و امتیازهای موجود در این مصالحه به خارج از استان ممکن نیست.”
با توجه به بندهای بالا به نظر میرسد که هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی برخلاف ادعای خود، نقشی فراتر از مجری در امورات ماشین سازی داشته و با توجه به اختیاراتی که در بند دو به آن اشاره شده تصمیماتی را اتخاذ کرده است. اینکه مالکیت قبلی طبق شروطی که گفته شد در مدت ۴۵ روز از زمان امضای تفاهمنامه اقدام به اخذ مجوزهای لازم برای تنظیم اسناد انتقال از سوی اداره کل اقدام کرده مشخص نیست ولی هیئت فوتبال این واگذاری را تایید کرده که اینک شاهد یک واگذاری دیگر هستیم. نکته مهم اینکه در بخش استعلام شرکتها در سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، آخرین بهروزرسانی شرکت فرهنگی ورزشی ماشین سازی شهریار تبریز مربوط به دوران مالکیت زنوزی است. مقابل آخرین وضعیت این شرکت، عنوان فعال را میبینیم و آدرس هم مربوط به دفتر باشگاه در دوران زنوزی است و آدرس فعلی باشگاه با مالکیت قربانی در آن دیده نمیشود.
آخرین آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران در خصوص شرکت ماشین سازی هم مربوط به اول شهریور سال ۱۳۹۹ است که در آن اعضای هیئت مدیره این شرکت نفراتی هستند که در مالکیت فعلی حضور نداشتند و بعد از این آگهی، هیچ آگهیِ دیگری به ثبت نرسیده است. در حالیکه طبق ادعای مدیرعامل ماشین سازی، در صورت پرداخت بدهی ۴۰۰ هزار یورویی این باشگاه توسط خانه سرباز صلح ایران، انتقال رسمیت خواهد یافت، ابهامات به حدی زیاد است که شرایط کلی باشگاه را بدتر و نابسامانتر از تیم فوتبالی که با ۵ امتیاز از ۱۷ بازی، نیم فصل را به پایان رساند؛ بدانیم.
در حالیکه تکلیف انتقال مالکیت قبلی ماشین هنوز مشخص نیست، مدیرعامل این باشگاه از یک تغییر مالکیت دیگر خبر داده است.