GeForce MX550 از Ryzen 9 5900HS کمی قدرتمندتر ظاهر شد

انویدیا در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) پردازنده‌ی گرافیکی پایین‌رده‌ی GeForce MX550 را برای لپ‌تاپ‌ها رونمایی کرد. حال به‌گزارش Tomshardware، کاربری به نام Tum_Apisak در پایگاه داده‌ی PassMark Software رکوردی از این محصول پیدا کرده است که عملکرد آن را درمقابل محصولات هم‌رده‌ی موجود نشان می‌دهد.

mx550twitter

با وجود معرفی رسمی این پردازنده‌ی گرافیکی، هنوز اطلاعات زیادی از GeForce MX550 در دست نیست؛ اما با‌‌توجه‌‌به معرفی انویدیا این محصول پایین‌رده از همان معماری Turing نسل قبلی استفاده می‌کند و عجیب‌تر اینکه انویدیا از همان تراشه‌ی TU117 به‌کار رفته در MX450 نیز استفاده کرده است که کارایی‌اش در حد کارت گرافیک لپ‌تاپی GeForce GTX 1050 است.

در‌‌حال‌‌حاضر، تنها می‌دانیم که پردازنده‌ی گرافیکی GeForce MX550 از فناوری PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کند و به حافظه‌ی GDDR6 مجهز است. کارت گرافیک پایین‌رده‌ی انویدیا از قابلیت‌های پیشرفته‌ی TU116 بهره می‌برد؛ اما از DLSS انویدیا یا ردیابی پرتو پشتیبانی نمی‌کند. این امر می‌تواند نشان‌دهنده‌ی غیرفعال‌بودن هسته‌های تنسور و RT در این پردازنده‌ی گرافیکی باشد.

هسته‌های RT واحد‌های منطقی و مخصوص شتاب‌دهی به پردازش‌های ردیابی پرتو هستند و هسته‌های تنسور نیز برای تقویت نرخ فریم پس از اجرای رهگیری پرتو در صحنه استفاده می‌شوند.

پردازنده‌ی گرافیکی GeForce MX550 از قابلیت Resizable BAR و فناوری تعویض گرافیک اپتیموس انویدیا پشتیبانی می‌کند که قابلیت Resizable BAR انویدیا عملکرد و کارایی کامپیوترهای دسکتاپی و لپ‌تاپ‌ها را بهبود می‌دهد و فناوری اپتیموس به‌طور خودکار گرافیک را براساس نحوه‌ی استفاده از دستگاه برای حفظ میزان مصرف باتری تنظیم می‌کند.

کارت گرافیکمیانگین G3D Markتعداد نمونهGeForce GTX 1650 Mobile۶٬۹۶۹۱٬۷۶۵GeForce MX550۵٬۰۱۴۱Vega 8 (Ryzen 9 5900HS)۴٬۹۶۸۹Radeon RX 5500M۳٬۹۶۸۱۰۳GeForce MX450۳٬۷۲۴۲۱۵

باید توجه کرد که در پایگاه داده‌ی PassMark Software، تنها یک بنچمارک از GeForce MX550 وجود دارد؛ بنابراین، نتیجه‌ی به‌دست‌آمده ممکن چندان مطمئن نباشد. طبق نتیجه‌ی این بنچمارک، پردازنده‌ی گرافیکی پایین‌رده‌ی انویدیا ۳۵ درصد از GeForce MX450 سریع‌تر و درمقابل ۳۹ درصد از GeForce GTX 1650 کندتر است.

عملکرد گرافیکی GeForce MX550 از Radeon RX 5500M ای‌ام‌دی ۲۶ درصد بهتر است و همچنین با اختلافی در حد ۱ درصد توانست Ryzen 9 5900HS با معماری Zen 3 را شکست دهد. این پردازنده‌ی گرافیکی ای‌ام‌دی از ۸ واحد محاسباتی ۲ مگاهرتزی Vega بهره‌ می‌برد.

پردازنده‌ی گرافیکی GeForce MX550 در میان کارت‌های گرافیک گیمینگ جایگاهی ندارد و تنها به‌عنوان جایگزینی مناسب‌تر برای گرافیک داخلی پردازنده‌ها به‌‌کار می‌رود و این‌طور به‌نظر می‌رسد که گرافیک‌های داخلی Radeon Vega ای‌ام‌دی هنوز در بازار لپ‌تاپ‌ها، برندی پیشرو هستند.

پردازنده‌ی گرافیکی GeForce MX550 انویدیا توانست در بنچمارک جدیدی، گرافیک قدرتمند Ryzen 9 ای‌‌ام‌دی را با اختلاف کمی شکست دهد.