شناسایی سیارکی با سه قمر برای اولین بار

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از ویونیوز، ما به طور کلی با ایده چرخش سیارات به دور ستاره ها یا چرخش قمرها به دور یک سیاره آشنایی داریم. اما بسیاری از ما هنوز اطلاع نداریم که سیارک ها هم می توانند دارای یک یا چند قمر باشند.

برای نخستین بار مشخص شده که یکی از میلیون ها سیارک منظومه شمسی دارای سه قمر است. این سیارک ۱۳۰ Elektra نامیده می شود.  گروهی از اخترشناسان به رهبری آنتونی بردئو از موسسه ملی تحقیقات نجوم تایلند در مقاله خود در این مورد نوشتند: الکترا اولین سیستم چهارگانه ای است که تاکنون کشف شده است.

 سیارک الکترا ۲۶۰ کیلومتر (۱۶۰ مایل) عرض دارد و اولین بار در سال ۱۸۷۳ کشف شد. اما اولین قمر آن به نام S/2003 (130) 1 حدود ۱۳۰ سال بعد کشف شد. دومین قمر این سیارک موسوم به S/2014 (130) 1 در سال ۲۰۱۴ کشف شد. کشف سومین قمر سیارک یادشده در روزهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

کشف سیارک ها کار سختی است، زیرا آنها بسیار کوچکتر از سیارات هستند و نور خورشید رویت آنها را دشوار می کند. شناسایی قمرهای سیارک‌ها (در صورت وجود) سخت‌تر است، زیرا آنها معمولا به شکل لکه‌های بسیار ریز نور به نظر می رسند که اغلب توسط سیارک مادرشان محو شده اند.

S/2003 (130) 1 فقط ۶ کیلومتر عرض دارد و در فاصله متوسط ۱۳۰۰ کیلومتری به دور الکترا می گردد. S/2014 (130) 1 تنها ۲ کیلومتر عرض دارد و میانگین فاصله مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است. قمر تازه کشف شده S/2014 (130) 2 نام دارد و حتی کوچکتر و نزدیکتر است. این قمر فقط ۱.۶ کیلومتر عرض داشته و در فاصله مداری متوسط ۳۴۰ کیلومترقرار دارد و همچنین ۱۵۰۰۰ بار کم نورتر از خود سیارک الکترا است.

انتهای پیام/