بررسی آخرین تحولات اوکراین در برنامه «مسیر»

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌  برنامه بین‌المللی «مسیر»، ویژه بررسی و تحلیل تحولات جهان، کاری مشترک از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس و فارس‌تی‌وی است که از این هفته رأس ساعت ۱۵ تا ۱۶، روی خروجی زنده خبرگزاری فارس در وبگاه و اینستاگرام خبرگزاری می‌رود.

خبرگزاری فارس در نخستین قسمت این ویژه‌برنامه، میزبان دکتر «غلامحسین طاهری» کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل بود که این برنامه با اجرای «علی‌اکبر غلامی» خبرنگار ارشد حوزه بین‌الملل پخش شد.

در این برنامه همچنین میزبان گزارش زنده تلویزیونی «احسان رفاهی» خبرنگار خبرگزاری فارس در کی‌یف بودیم که آخرین تحولات جنگ اوکراین را به سمع و نظر بینندگان رساندند.

برنامه #مسیر را هر روز از ساعت ۱۵ تا ۱۶ در خبرگزاری فارس به نشانی‌های زیر مشاهده کنید:
https://www.farsnews.ir/tv/index.php
https://instagram.com/fars_news

مهمترین محورهایی که در برنامه مسیر روز دوشنبه پخش شد به شرح زیر است:

«غلامحسین طاهری»، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، هر کدام از جمهوری‌های تازه استقلال یافته، به پایگاه غیر مستقیمی برای حوزه نفوذ آمریکا و غرب تبدیل شدند. با توجه به تمایل‌هایی که در میان برخی اوکراینی‌ها برای نزدیکی به اروپایی‌ها وجود داشت، کشورهای غربی تلاش کردند که در این کشور پایگاه‌های فرهنگی ایجاد کنند و از طریق این پایگاه‌ها به داخل اوکراین نفوذ کردند. در حال حاضر افرادی در اوکراین هستند که سرسپرده غرب هستند اما در شرق اوکراین مردم دوست ندارند که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بیایند و بر سرنوشت کشورشان مسلط شوند. روسیه از یک ماه پیش که رزمایش نظامی مشترکی را با بلاروس آغاز کرد، مطلع شده بود که غربی‌ها برنامه‌هایی برای کشورهای مشترک المنافع در سر دارند که یک نمونه از آن در قزاقستان اتفاق افتاد. رژیم صهیونیستی، جرج سوروس و کمیته‌های وابسته به صهیونیست‌ها نیز در این کشورها فعالیت دارند.  

 

«احسان رفاهی» خبرنگار فارس در اوکراین

فعلا و در بحبوحه مذاکرات میان روسیه و اوکراین، آتش بس موقت در کی‌یف برقرار است. ساعت حکومت نظامی کاهش یافته و فقط شب‌ها حکومت نظامی برقرار است دولت اوکراین روی کمک‌های غرب بسیار حساب باز کرده بود. اوکراینی‌ها پس از ناامیدی از غرب و تکیه به توان داخل، توانستند در مقابل پیشروی روس‌ها مقاومت کنند. مردم اوکراین نمی خواهند که به محلی برای تقابل میان غرب و شرق تبدیل شوند. روسیه از همان ابتدا هم گفته بود که نمی خواهد اوکراین را تصرف کند کنترل نیروگاه چرنوبیل به طور مشترک توسط نیروهای روسیه و اوکراینی قرار دارد. تعدادی از ایرانی‌هایی که در مرز لهستان هستند هنوز با مشکل مواجه هستند. زلنسکی که با وعده مبارزه با فساد و ایجاد صلح به قدرت رسیده بود، پس از دو سال و نیم هیچ یک از وعده‌هایش محقق نشده و کشور را نیز وارد جنگ کرد.  

 

 «غلامحسین طاهری» کارشناس برنامه:

نباید شیطنت‌های غرب درباره منطقه نادیده گرفته شود. اگر مذاکرات روسیه و اوکراین به نتیجه برسد، مسکو به برخی از اهداف خود دست پیدا خواهد کرد. اگر غربی‌ها مداخله نکنند، مذاکرات میان روسیه و اوکراین می‌تواند به نتیجه برسد. اگر مذاکرات روسیه و اوکراین با شکست همراه شود، آینده تیره و تاریکی برای منطقه وجود خواهد داشت. روسیه نمی‌خواهد که حکومتی در اوکراین بر سر کار باشد که تحت نفوذ غرب باشد. غربی‌ها بدشان نمی‌آید که درگیری هم میان روسیه و برخی کشورهای عضو ناتوی اطراف اوکراین ایجاد شود و در صورتی که این اتفاق بیفتد بحران بسیار فراگیرتر خواهد شد. ناتو و اوکراین توانایی رویارویی مستقیم با روسیه را ندارند. از چند ماه پیش اتاق فکر رسانه‌ای ایجاد شده که هدف آن تاثیرگذاری بر افکار عمومی است و خطر این اتاق فکر بیشتر از درگیری نظامی است. غرب و ناتو از عمد زمینه مداخله نظامی روسیه در اوکراین را فراهم کردند. تحریم روسیه توسط غرب یک جاده دوطرفه است و در حال حاضر روسیه ۴۰ درصد از گاز و ۳۰ درصد از نفت اروپا را تامین می‌کند. تحریم ها هم به اقتصاد روسیه لطمه می‌زند و هم به اقتصاد اروپا و آمریکا. آمریکا در حال استفاده نظامی و اقتصادی از جنگ روسیه علیه اوکراین است. اسرائیل رژیم نامشروعی است که برای ماندن دستش را به هر جایی دراز می‌کند. موضع گیری جمهوری اسلامی درباره تحولات اوکراین مثبت بوده اما جای کار بیشتری دارد. ایران باید دیپلماسی فعال تری در این زمینه ایفا می‌کرد. باید شرایطی را ایجاد کنیم که ایران را نیز به عنوان میانجی قبول کنند که این می تواند برگ برنده‌ای برای ایران باشد. دولت آینده‌ای که قرار است در اوکراین تشکیل شود باید یک دولت متوازن باشد. هژمونی ناتو و غرب در پی بحران اوکراین فرو ریخت. فیک نیوزها در حال حاضر فعال شده‌اند تا طرف‌ها را به جان هم بیاندازند. رهبران هر دو کشور روسیه و اوکراین می‌توانند با عقلانیت منافع ملی یکدیگر را حفظ کنند.  

 

انتهای پیام/.