افزایش حجم تجارت ایران و ارمنستان با امکان نقل و انتقالات مالی
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت سیدرضا فاطمی امین در دیدار با «سورن پاپیکان» معاون نخست وزیر ارمنستان گفت: باید تلاش کنیم تا سطح روابط اقتصادی دو کشور را به سطح روابط فرهنگی و تاریخی بسیار خوب دو کشور برسانیم.
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به دیدار خود با وزیر اقتصاد ارمنستان، گفت: در این جلسه به نتایج و توافقات خوبی دست یافتیم، این نتایج مثبت در حوزههایی از جمله ترانزیت و سرمایهگذاریهای مشترک بوده است و باید در چند ماه آینده به صورت عملیاتی کارهای مشترک را انجام دهیم.
فاطمی امین بیان داشت: هرچند در یک سال گذشته روابط اقتصادی دو کشور افزایش داشته است، اما همچنان ناکافی است و میزان روابط باید با عملیاتی کردن ظرفیتهای مشترک، ارتقا یابد.
وزیر صمت با اشاره به حضور فعالان اقتصادی بخشخصوصی ایران در این سفر، بیان داشت: اگر ارتباط میان کسبوکارهای ایرانی و ارمنی شکل بگیرد به موفقیتهای خوبی در خصوص افزایش مراودات میان دو کشور دست خواهیم یافت.
وی با بیان اینکه فعالیتهای اقتصادی دو کشور میتواند فراتر از مبادله کالا باشد، تصریح کرد: سرمایهگذاریهای مشترک یکی از ظرفیتهای دو کشور برای ارتقاء مراودات خواهد بود، صنایعغذایی و لوازمخانگی از جمله حوزههای تحقق این سرمایهگذاریهای مشترک است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تبادلات مالی را یکی از زیرساختهای مهم برای فعالیت کسبوکارهای دوطرف دانست و افزود: ایران بدون نفت حدود ۸۰ میلیارد دلار مبادلات خارجی دارد که این حجم از مبادلات با روشهای مختلفی از جمله تهاتر در حال انجام است و امسال نیز ۴۰ درصد بیش از سال گذشته صادرات داشتیم.
فاطمی امین با بیان اینکه در سه ماه گذشته بیش از ۹۰۰ مورد تهاتر انجام دادهایم، توضیح داد: تهاتر میتواند به صورت چند جانبه نیز میان چند کشور انجام پذیرد.
وی همچنین تأکید کرد: اگر سازوکارهای نقلوانتقالات پولی و مالی به خوبی شکل بگیرد حجم تجارت دو کشور در مدت کوتاهی دو برابر خواهد شد.
* تمرکز ارمنستان بر تامین منافع ایران در اوراسیا
در ادامه این دیدار معاون سورن پاپیکیان نخست وزیر ارمنستان گفت: سطح روابط فرهنگی و تاریخی دو کشور بسیار بالاست و روابط اقتصادی نیز همپای این روابط ظرفیت ارتقا دارد.
وی با تأکید بر ضرورت فعالتر شدن پتانسیلهای مورد نیاز برای ارتقای روابط تجاری و اقتصادی، ادامه داد: هر چند خود ارمنستان بازار کوچکی محسوب میشود، اما امروزه ارمنستان پتانسیل و دروازهای برای ورود به اتحادیه اقتصادی اوراسیا است.
معاون نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه تمرکز خود را روی تأمین منافع ایران در اوراسیا معطوف کردهایم، گفت: تمرکز روی بازار اوراسیا البته میتواند مشوق ارتقاء روابط دوجانبه نیز باشد و سبب فعالتر شدن سرمایهگذاریهای دو جانبه میشود.
پاپیکیان، توسعه مناطق آزاد را از اولویتهای ارمنستان دانست و اظهار داشت: این منطقه آزاد در واقع بازاری برای ورود به اتحادیه اوراسیا است و باید برای افزایش حجم مراودات تجاری این موضوع در دستور کار ایران نیز قرار بگیرد.
وی با تأکید بر تداوم همگرایی سیستمهای انرژی دو کشور، گفت: باید از ظرفیتهای موجود به نحو احسن بهرهبرداری و استفاده شود.
انتهای پیام/