راهنمای خرید فرش دستباف بدون واسط از گالری فرش هنر پارسه

قیمت یک فرش دستباف ممکن است بسیار بیشتر از فرش ماشینی باشد، اما باید دانست که خرید فرش دستباف در بلند مدت بسیار مقرون به‌صرفه‌تر است.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ کجارو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

چرا خرید فرش دستباف؟ 

شاید در نظر اول بگوییم، قیمت یک فرش دستباف ممکن است بسیار بیشتر از فرش ماشینی باشد، اما باید دانست که خرید فرش دستباف در بلند مدت بسیار مقرون به‌صرفه‌تر است؛ چراکه، اولا خرید فرش دستباف به‌عنوان ذخیره یک سرمایه است و پس از گذر چندین سال، برخلاف فرش ماشینی، ارزش آن افزایش پیدا می‌کند. دوما، در الیاف فرش دستباف از مواد طبیعی و رنگ‌های موجود در دل طبیعت استفاده شده است. اما، در تولید فرش‌های ماشینی از پلاستیک و مواد مصنوعی دیگر استفاده می‌شود که ممکن است برای سلامتی انسان مضر باشد .

انواع فرش دستباف

اگر بخواهیم فرش‌های دستباف را از نظر تنوع جغرافیا تقسیم بندی کنیم ، می‌توانیم آن‌ها را به سه دسته فرش عشایری، روستایی و شهری تقسیم بندی کرد، که هرکدام ویژگی‌های مخصوص به خود را دارا است.

فرش شهری

در فرش‌ها و قالی‌های شهری، قالیبافان از روی یک نقشه قبلی، شروع به بافتن می‌کنند.

پرز گره‌ها در فرش‌های شهری کوتاه است تا نقوش با جزییات بیشتری دیده شود. طرح‌های موجود در فرش‌های شهری می‌تواند بسیار متفاوت باشد. به‌طور مثال فرش دستبافی که طرح نقشه ایران را دارد یا از روی یک چهره یا نقاشی خاص به‌طور سفارشی بافته شده است، در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد.

فرش عشایری

از آن جا که عشایر کوچ نشین بودند و در چادرهای خود زندگی می‌کردند؛ برای آن چادرها، شروع به بافت حصیر کردند و به‌تدریج با استفاده از پشم و موی حیوانات و استفاده از رنگ‌های طبیعی موجود در دل طبیعت، قالی‌بافی را آغاز کردند.

مهم‌ترین ویژگی فرش عشایری این است که طرح فرش به‌صورت ذهنی و بداهه (دلبافته) توسط بافنده ایجاد می‌شود و معمولا قرینه بافی رواج کمتری دارد.

نقوش فرش‌های عشایری معمولا ساده و سنتی هستند، به همین دلیل، حتی با دکوراسیون لوکس یا اسپرت نیز به‌راحتی هماهنگ می‌شوند.

در میان فرش‌های عشایری، فرش قشقایی از محبوبیت زیادی برخوردار است، که توسط ایل قشقایی بافته شده است.

فرش‌های قشقایی را می‌توان به دو دسته سنتی و منظم تقسیم بندی کرد.فرش قشقایی سنتی، همان بداهه بافی‌های ذهن قالی‌باف است که پیشتر توضیح داده شد. اما طرح‌های منظم که جدیدا رواج پیدا کرده است؛ از روی نقشه قبلی بافته می‌شود.

از دیگر فرش‌های عشایری می‌توان به فرش‌های چون، فرش بختیاری، بلوچ، شاهسون و… اشاره کرد

فرش روستایی

با یک‌جا نشین شدن عشایر و گسترش زندگی روستایی نسبت به ایلی، قالی‌بافی وارد خانه های روستایی شد که معمولا زنان و دختران به این حرفه اشتغال دارند.

به‌طور کلی برای بافت یک قالی سه روش تخت، لول و نیم لول وجود دارد. در ابتدا بافت فرش در مناطق روستایی به‌صورت تخت انجام می شد، اما بعدها، بافت آن‌ها به نیم لول تغییر کرد. دار قالی ها نیز از حالت افقی به حالت عمودی تبدیل شدند.

نقوش فرش‌های روستایی نزدیکی زیادی به فرش‌های عشایری دارد اما با توجه به سبک زندگی مختلف، طرح فرش‌ها هم متفاوت است. می‌توان گفت طرح‌های فرش روستایی ترکیبی از دلبافته و نقشه های سفارشی است.

در میان فرش‌های روستایی می‌توان به فرش‌های کم نظیری چون فرش نهاوند، ملایر، هریس و ساروق اشاره کرد. برای مثال فرش نهاوند که جدیدا محبوبیت زیادی در دکوراسیون های مدرن نیز پیدا کرده است.

بافت فرش نهاوند مانند بافت دیگر فرش‌های استان همدان با گره های ترکی، پرز بلند و به‌صورت تک پود است. طرح‌های فرش نهاوند نیز، معمولا به‌صورت هندسی و منتظم باشند که در میان طرح‌های چون عشوند (کله گلی)، برگ بته ای و طرح‌های تاریخی محبوبیت بیشتری دارند.

در نوع مرغوب فرش نهاوند از پشم‌های دستریس و رنگ‌های گیاهی استفاده می‌شود، که می‌توان آن را به‌صورت مستقیم از گالری فرش هنر پارسه تهیه کرد.

رپورتاژ

باید توجه داشت که فرش عشایری و فرش روستایی را از مکان معتبر و بدون واسطه تهیه کرد چراکه سودجویان و دلال‌های زیادی در این حیطه وجود دارد.

گالری فرش هنر پارسه یکی از معتبرترین عرضه کنندگان فرش‌های روستایی و عشایری است، که در مجتمع مگامال تهران واقع شده است و فرش‌های دستباف را بدون واسطه از بافنده اصلی به مشتری عرضه می‌کند.

رپورتاژ

گروه فرش دستباف هنر پارسه :نشانی: تهران، بزرگراه شهید ستاری،اکباتان، مجتمع مگامال، طبقه دوم، واحد ۲۰۵آدرس سایت: parseh-carpet.comتلفن پشتیبانی: ۰۲۱۴۴۶۳۴۸۳۴۰۹۱۲۵۳۵۲۹۳۰