ایران تنها کشور دنیا بدون قانون فضای مجازی است

علی بابایی کارنامی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به طرح ساماندهی فضای مجازی اظهار داشت: اینکه در کشورمان قانونی درباره فضای مجازی وجد ندارد و باید در این باره اقداماتی صورت گیرد اصلی است که مورد پذیرش همگان است و هیچکس هم نمی‌‌تواند آن را ا نکار کند.

وی افزود: ‌متأسفانه ما در زمره کشورهایی در دنیا هستیم که در خصوص مدیریت فضای مجازی قانونی را نداریم در حالیکه بایستی برای حمایت و صیانت از فضای مجازی و کسب‌ و کارهای آن قانون لازم را تدوین کرده و به تصویب برسانیم. 

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: وقتی کشوری قانونی برای فضای مجازی ندارد اولین الفبای مدیریت آن است که هرچه سریع‌تر قانونی مدون برای آن تصویب شود تا دغدغه همگان رفع شود.

بابایی کارنامی گفت: مجلس و دولت به دنبال حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی و کسب و کارهای آن هستند و نگرانی‌های فعالان این حوزه را به خوبی درک می‌کنیم اما بایستی برای ساماندهی این فضا قانون داشته باشیم تا خدای ناکرده شاهد بروز جرائم مختلف در آن نباشیم. این در حالی است که پلتفرم‌ها و پیام رسان‌های خارجی زیادی در کشورمان فعال هستند که بایستی آنها خود را با قوانین جمهوری اسلامی تطبیق دهند.

وی افزود: قانون مند شدن رفتارها در فضای مجازی مدنظر دولت و مجلس است هرچند برخی افراد با انجام برخی رفتارهای سیاسی مانع این کار هستند در حالیکه فیلترینگ فضای مجازی به هیچ وجه در دستور کار قوای مجریه و مقننه نیست در حالیکه ما اصلاً نمی‌توانیم خود را از دنیا محروم کنیم.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: ما بایستی در خصوص دیتا و اطلاعات ایرانی‌ها در فضای مجازی حساسیت لازم را داشته باشیم و نباید اجازه دهیم خارجی‌ها به راحتی از این موضوع سوءاستفاده کنند.

وی با بیان اینکه فضای مجازی باید کاملاً شفاف باشد و بدانیم چه کسانی در آن به فعالیت می‌پردازند و اجازه جولان غیرقانونی‌ها را ندهیم، گفت: وقتی فضای مجازی در چارچوب قانون باشد همگان سعی می‌کنند خود را در برابر قانون پاسخگو بدانند این در حالی است که در فضای فعلی سیاسی‌کاری صورت گرفته و برخی افراد با نگاه سیاسی به طرح ساماندهی فضای مجازی نگاه می‌کنند.

بابایی کارنامی گفت: رهبر معظم انقلاب بارها نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود را در خصوص افسارگسیختگی فضای مجازی در کشورمان را بیان کرده‌اند و شورای عالی فضای مجازی هم اختیاراتی داشته و برهمین اساس اقداماتی را انجام داده است. اما با این حال بایستی فعالیت در فضای مجازی منطبق با قانون باشد و دولت و مجلس هم دغدغه قانونگرایی را در این موضوع دارند نه محدودسازی.

وی با بیان اینکه متأسفانه ناهنجاری‌های زیادی در فضای مجازی و در پلتفرم‌ها و پیام رسان‌های خارجی وجود دارد، عنوان کرد: مـتأسفانه شاهد آن هستیم برخی افراد در فضای مجازی به فروش اسلحه‌های سرد و گرم، مواد مخدر و فروش داروهای روانگردان پرداخته و از بستر فضای برای کلاهبرداری‌های اینترنتی و اقتصادی و ترویج خودکشی و ناهنجاری‌های رفتاری در جامعه استفاده می‌کنند. 

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: اصل ضرورت حمایت از حقوق کاربران و ساماندهی فضای مجازی و قانونمند شدن آن بر هیچکس پوشیده نیست که اگر قانونی درباره فضای مجازی داشته باشیم حتماً نابسامانی‌های موجود در آن برچیده شده و فعالیت‌های اقتصادی سامان پیدا می‌کند و از حقوق کاربران هم حمایت خواهد شد.

انتهای پیام/