۴ الزام اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، جواد ساداتی‌نژاد امروز در شصت و دومین جلسه ستاد ملی طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور اعلام کرد: توسعه دیم‌زارها از راهکار مهم برای تامین امنیت غذایی در کشور است و از سه نظر حائز اهمیت است؛ نخست آنکه مورد تاکید رهبر انقلاب بوده و به شدت پیگیری می‌شود و این نشانگر آن است که نگاه ژرفی در عالی‌ترین مقام کشور وجود دارد. نکته دوم اینکه ظرفیت‌های عظیم تولید در این بخش موجود است و سوم اینکه اجرای این طرح حمایت از کشاورزان نجیب دیم‌کار خواهد بود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در دنیاکشت دیم اهمیت خاصی دارد اما در کشور ما تا حدودی فراموش شده است در حالی که فشار به آب‌های زیرزمینی و محیط زیست در شرایط دیم‌کاری بسیار کم است.

* ایجاد تناوب به جای آیش

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه در این طرح کشت تناوب جایگزین آیش خواهد شد، گفت: با اجرای این طرح ۲۰ درصد تولیدات زراعی کشور افزایش می‌یابد زیرا سالانه ۳ میلیون هکتار زمین آیش (نکاشت) در کشور وجود دارد که اگر از آنها بهره‌برداری بهینه شود به تولید کمک خواهد کرد.

* دانش‌بنیان کردن دیم‌زارها

وی با تاکید بر دانش بنیان کردن دیم‌زارها در طرح حمایت از دیم‌کاری گفت: بخش تحقیقات باید در این زمینه کمک کند و بذرهایی که مقاوم به خشکی است را‌‌‌‌‌‌‌‌ اصلاح کند، همچنین از فناوری‌های جدید و سیستم‌های پهپادی کمک بگیرد و حتی می‌توان از کشورهای دیگر هم در این زمینه الگوبرداری کرد.

* افزایش مکانیزاسیون کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی اجرای مکانیزاسیون کشاورزی را‌‌‌‌‌‌‌‌ لازمه اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: برای افزایش مکانیزاسیون تسهیلات ارزان‌قیمت به کشاورزان آغاز شده و باید توسعه یابد و البته اجرای مکانیزاسیون باید نسبت به اراضی متناسب‌سازی شود در این میان نقش ترویج از همه مهم‌تر است تا بین کشاورزان اطلاع‌رسانی کنند.

* تقویت زیرساخت‌ها در وزارتخانه

ساداتی‌نژاد تأکید کرد: زیرساخت‌های وزارتخانه هم برای اجرای این طرح باید تقویت شود و متناسب با اجرای این طرح باشد و خود وزارتخانه هم باید تلاش کند تا شرایط خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ با مؤلفه‌های این طرح همسو کند.

در این نشست وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد داد که طرح توسعه و حمایت از دیم‌زارها در سطح ۵.۲ میلیون هکتار در همه اراضی کشور باشد و ستاد فرمان اجرای امام(ره) آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ پذیرفت و قرار شد میزان مشارکت مالی دو نهاد هم در اجرای این طرح متناسب باشد. پیش از این قرار بود اجرای این طرح در سطح ۴ میلیون هکتار باشد.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌